Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Άμεσοι αποκλεισμοί σε απλό και διπλό για τις Ελληνίδες διεθνείς στο Χοντονίν

Kanari anoigma

Kanari anoigmaΤο υψηλό αγωνιστικό επίπεδο του τουρνουά νέων του Χοντονίν διαπίστωσαν από την πρώτη κιόλας ημέρα τα γαλανόλευκα χρώματα. Την αρχή στην ελληνική συμμετοχή έκαναν οι νεάνιδες Θάλεια Κορδούτη, Γεωργία Χατζηλυγερούδη και Χριστιάνα Κανάρη, οι οποίες μετείχαν στα προκριματικά του απλού και τον 1ο γύρο του διπλού. Άπασες αποκλείστηκαν από την πρώτη φάση χωρίς να καταφέρουν να μετουσιώσουν σε κάποια νίκη την προσπάθειά τους. Πάντως, επισημάνθηκε από την πρώτη στιγμή ότι το ισχυρό όπεν της Τσεχίας προσφέρεται κυρίως για χρήσιμα τεστ, μάλιστα ενδεικτικό της μεγάλης δυσκολίας, που έχει για τα αθλήτριές μας, είναι ότι με βάση τη σειρά δυναμικότητας για την κλήρωση μπήκαν όλες τρίτες και τελευταίες στα γκρουπ του απλού. Τα ατομικά αγωνίσματα της εφηβικής κατηγορίας περιλαμβάνει και το αυριανό πρόγραμμα και την Παρασκευή θ’ αρχίσουν την προσπάθειά τους οι παίδες Στράτος Δαμιανής και Γιάννης Σγουρόπουλος.

Στο απλό νεανίδων σχηματίστηκαν 26 προκριματικά γκρουπ με τα δύο τελευταία να είναι των 4ων αθλητριών. Η Χατζηλυγερούδη κληρώθηκε στο 1ο γκρουπ και αρχικά έχασε 3-1 σετ από την επικεφαλής Ρουμάνα Αντρέα Κλάρα, η οποία κατέκτησε αργότερα και την πρωτιά (11-9, 7-11, 9-11, 7-11). Στο δεύτερο ματς δεν κατάφερε να γίνει το ίδιο ανταγωνιστική και κάμφθηκε από την Τσέχα Βερόνικα Κμέτοβα με 3-0 σετ (6-11, 4-11, 8-11).

Η Θάλεια Κορδούτη αγωνίστηκε στο 9ο γκρουπ. Στο εναρκτήριο παιχνίδι της ηττήθηκε 3-0 σετ από την Ουγγαρέζα επικεφαλής Λέιλα Ίμρε (5-11, 2-11, 12-14) και στο δεύτερο από την Ιταλίδα Βερόνικα Μοσκόνι, επίσης με 3-0 (6-11, 8-11, 2-11). Η Μοσκόνι νίκησε και την Ίμρε κι εν τέλει ήταν αυτή που πήρε την 1η θέση.

Η Κανάρη, που έχει τα γενέθλιά της σήμερα, βρέθηκε στο 12ο γκρουπ και ήταν εκείνη που πλησίασε περισσότερο σε μία νίκη. Στο πρώτο της ματς έχασε 3-1 από τη Λευκορωσίδα επικεφαλής Αλίνα Νικίτσανκα (8-11, 11-9, 6-11, 3-11), που αναδείχτηκε και νικήτρια του γκρουπ. Στη συνέχεια έδωσε γερή κόντρα με την Ισραηλινή Νέλι Σχόιφερ ώσπου κάμφθηκε με 3-2 σετ (11-9, 3-11, 6-11, 11-6, 9-11).

Στο διπλό νεανίδων και τον γύρο των «64» οι Χατζηλυγερούδη/Κανάρη έχασαν πολύ δύσκολα 3-1 σετ από τις Ορσολία Φέχερ/Βαλερί Τίσλερ από την Ουγγαρία και την Αυστρία αντίστοιχα (11-9, 8-11, 10-12, 18-11). Η Κορδούτη βρήκε συμπαίκτρια τη Σλοβένα Ούρσλα Τσόκελ. Πάλεψαν απέναντι στις Τουρκάλες Ιπέκ Καραχάν/Ντάμλα Ουζέλ, αλλά αποκλείστηκαν με 3-0 σετ (6-11, 9-11, 10-12).

* Στην κορυφή της Α΄κατηγορίας γυναικών της Ιταλίας διατηρείται ύστερα από εννέα αγωνιστικές η Νορμπέλο της Αγγελίνας Παπαδάκη. Στο τελευταίο της παιχνίδι κατέβαλλε εκτός έδρας με 4-0 την Πολισπορτίβα Μπανιολέζε, έφτασε τους 16 βαθμούς και είναι στην 1η θέση μαζί με τον Ζευς. Στο μοναδικό ατομικό της ματς η Ελληνίδα πρωταθλήτρια νίκησε εύκολα την Αλέσια Τουρίνι με 3-0 σετ.

 

* Φωτό: Η Χριστιάνα Κανάρη ήθελε να συνδυάσει την ημέρα των γενεθλίων της (έκλεισε τα 17) με κάποιο θετικό αποτέλεσμα στο Χοντονίν, αλλά όπως και οι συναθλήτριές της είχε δύσκολο έργο (φωτό Βασίλη Καραουλάνη). 

                                                           

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ