Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Από το Χοντονίν αρχίζουν αύριο οι ελληνικές συμμετοχές στα φετινά όπεν μικρών ηλικιών

Kordouti-Chalitziligeroudi

Kordouti-ChalitziligeroudiΚάνουν γερά τεστ και μετρούν δυνάμεις πέντε Έλληνες πρωταθλητές στο καθιερωμένο τουρνουά νέων της Τσεχίας, που αρχίζει αύριο στην πόλη Χοντονίν και ολοκληρώνεται την προσεχή Κυριακή. Το ισχυρό ανοιχτό πρωτάθλημα είναι ενταγμένο στο Global Junior Circuit της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (I.T.T.F.) και όπως πέρσι, έτσι και φέτος, ξεκινούν από εκεί οι ελληνικές συμμετοχές της χρονιάς στα όπεν μικρών ηλικιών. Τα ελληνικά χρώματα θα εκπροσωπήσουν οι νεάνιδες Θάλεια Κορδούτη, Γεωργία Χατζηλυγερούδη, Χριστιάνα Κανάρη και οι παίδες Στράτος Δαμιανής και Γιάννης Σγουρόπουλος. Στην τεχνική καθοδήγηση θα είναι ο προπονητής του Α.Ο. Ταταύλα Χρήστος Λάμης για τα αγόρια και ο προπονητής του Α.Ο. Ελληνικού Γιάννης Κορδούτης για τα κορίτσια.

Το τουρνουά του Χοντονίν περιλαμβάνει τρία αγωνίσματα, το ομαδικό, το απλό και το διπλό, στις κατηγορίες νέων-νεανίδω και παίδων-κορασίδων. Σύμφωνα με το πρόγραμμα, που είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα της διεθνούς ομοσπονδίας, τις δύο πρώτες ημέρες, Τετάρτη και Πέμπτη θα γίνουν τα ατομικά αγωνίσματα της εφηβικής κατηγορίας. Παίδες και κορασίδες μπαίνουν στα τραπέζια την Παρασκευή, μάλιστα εκείνοι θα κάνουν αρχή με το ομαδικό.   

ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΗΣ ΤΣΕΚΟΥΡΑ ΜΕ ΤΗ ΣΛΑΒΟΪ ΠΡΑΓΑΣ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ

Μένουμε στην Τσεχία για να κάνουμε αναφορά και στα τελευταία αποτελέσματα της Σλαβόι Πράγας, στην οποία αγωνίζεται η Δήμητρα-Θωμαΐς Τσεκούρα. Προ ημερών ολοκληρώθηκε ο 1ο γύρος στο πρωτάθλημα της Α΄κατηγορίας γυναικών και το Σαββατοκύριακο άρχισε ο 2ος. Η Σλαβόι αντιμετώπισε αρχικά τη δυνατή SK Φρίντλαντ, που μεταξύ άλλων αθλητριών έχει στις τάξεις της την Ουκρανή Γιάννα Γκαπόνοβα (νούμερο 143 στην παγκόσμια κατάταξη), την πρώην διεθνή αθλήτρια της Ουγγαρίας Βίβιαν Έλο και τη Χάνα Μπαρτόσοβα. Η Σλαβόι γνώρισε την ήττα με 6-0, η Τσεκούρα έδωσε δύο ματς κι έχασε 3-1 από την Έλο και 3-0 από την Γκαπόνοβα. Την Κυριακή είχε την ίδια κατάληξη για τη Σλαβόι ένα ακόμα πολύ δύσκολο παιχνίδι, αυτή τη φορά με αντίπαλο τη Σπάρτα Πράγας, η οποία διαθέτει τις Τσέχες Ανέτα Κουτσέροβα, Μόνικα Γιάνκοβα και Λένκα Χαραμπάζοβα. Στο τελικό 6-0 η πρώην πρωταθλήτρια Ελλάδας των νεαρών ηλικιών έχασε δύο αγώνες στο όριο. Πρώτα από την Κουτσέροβα με 3-2 και μετά από τη Χαραμπάζοβα με το ίδιο σκορ (11-8 τα «κόντρα» σετ και στις δύο περιπτώσεις). Η Σλαβόι είναι τελευταία στη βαθμολογία μαζί με μία ακόμα ομάδα της Πράγας τη Νουσλ. Η τελευταία θέση οδηγεί στον υποβιβασμό.

* Βίντεο με τους δέκα καλύτερους πόντους από το Europe Cup ετοίμασε και προβάλλει ήδη η I.T.T.F.. Ο Παναγιώτης Γκιώνης είναι δύο φορές μέσα στις επιλογές της. Στο νούμερο 10 σε πόντο με τον Ρώσο Σιμπάεφ και στο νούμερο 5 σε άλλο θεαματικό ράλι με τον Πορτογάλο Απολόνια. Το βιντεάκι κυκλοφορεί στο Youtube με τον τίτλο: Top 10 Shots DHS 2014 Europe Cup.

 

* Φωτό: Η Θάλεια Κορδούτη (στο σερβίς) και η Γεωργία Χατζηλυγερούδη συμπαίκτριες από αύριο στην Τσεχία για να πετύχουν κάτι ουσιαστικό στο τουρνουά του Χοντονίν. 

 

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ