Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Γλυκό φινάλε Γκιώνη με την 7η θέση στο Europe Cup

Gio me_thavmasti_sti_Lozanni

Gio me_thavmasti_sti_LozanniΚατάφερε ν’ αγωνιστεί σήμερα και να φτάσει σε ωραίο φινάλε στο Europe Cup της Λωζάννης ο Παναγιώτης Γκιώνης. Αντιμετωπίζοντας με επιτυχία τις ενοχλήσεις στον προσαγωγό έδωσε κανονικά το παιχνίδι με τον Πορτογάλο Τιάγκο Απολόνια, επικράτησε οριακά με 4-3 σετ ύστερα από 1 ώρα και 7 λεπτά και κατέλαβε την 7η θέση! Ήταν ο επίλογος, που άξιζε απόλυτα ο Έλληνας πρωταθλητής της επιτραπέζιας αντισφαίρισης, δεδομένου ότι πήγε στην Ελβετία με το γνωστό πρόβλημα, όμως με πολύ πείσμα και θέληση πάλεψε όσο μπορούσε για το καλύτερο. Τίμησε τη διοργάνωση ως σημερινός «χάλκινος» πρωταθλητής Ευρώπης του απλού κι έπαιξε και για το δικό του πρεστίζ, καθώς ήταν η παρθενική του συμμετοχή στον θεσμό. Κατέκτησε την πρωτιά στον όμιλό του, αργότερα έμεινε εκτός 4άδας από τον απίστευτα δυνατό σε αυτό το τουρνουά Μίκαελ Μέιζ κι αφού εγκατέλειψε λόγω τραυματισμού τον αγώνα με τον Τίμο Μπολ, έκλεισε την παρουσία του με νίκη για τις θέσεις 7-8. Με βάση το πρόβλημα, που τον ταλαιπωρεί, η πορεία του κρίνεται θετική και τώρα θα κοιτάξει να συνεχίσει πιο χαλαρά για λίγες ημέρες ώστε να είναι απόλυτα έτοιμος για το ισχυρό όπεν του Κατάρ (18-23/02).

«ΕΙΧΑ ΣΚΕΦΤΕΙ Ν’ ΑΚΥΡΩΣΩ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΟΥ»…

«Έχω αντιμετωπίσει πολλές φορές τον Απολόνια, τον γνωρίζω άριστα και το πολύ στρωτό παιχνίδι του με βοήθησε να ελέγξω απόλυτα και την κατάσταση με το πόδι μου. Μπήκα με βασικό σκεπτικό ν’ απολαύσω το τελευταίο ματς, να προσφέρω θέαμα στον κόσμο και ό,τι γίνει και τελικά ήρθε και η νίκη γιατί έπαιξα έξυπνα και ήμουν αρκετά συγκεντρωμένος», τόνισε λίγα λεπτά μετά τον αγώνα ο Γκιώνης και γενικά για την πορεία του ανέφερε: «Είμαι πολύ ευχαριστημένος με βάση τα δεδομένα με τα οποία αγωνίστηκα. Δεν είχα δουλέψει κατάλληλα στη φυσική κατάσταση, ήμουν και ψυχολογικά επηρεασμένος από τον τραυματισμό και δεν σας κρύβω ότι είχα σκεφτεί ν’ ακυρώσω τη συμμετοχή μου μόλις επιδεινώθηκε το πρόβλημα στη Γαλλία! Είπα όμως, ότι είναι χαρά και τιμή να βρεθώ εκεί και ήρθα στη Λωζάννη να παλέψω για το καλύτερο. Χάρηκα πολύ που μπήκα στα νοκ άουτ, ακόμα και να τελείωνα με ήττα σήμερα την ίδια ικανοποίηση θα εξέφραζα, ενώ χτες ο Μέιζ ήταν καλύτερος από μένα. Τώρα έχω τη δυνατότητα να ξεκουραστώ λίγο κι ελπίζω να είμαι σε θέση σ’ ένα 10ήμερο να πάω στο Κατάρ».

Λόγο να είναι χαμογελαστός στο φινάλε μίας ακόμα μεγάλης διοργάνωσης (και του τρίτου ΤΟΠ 12 για τον ίδιο) ήταν και ο Κώστας Βατσακλής. «Έτσι όπως ήρθαμε στους αγώνες, ασφαλώς και είμαι πολύ ευχαριστημένος. Ο Παναγιώτης έπαιξε κυρίως με τα ψυχικά του αποθέματα. Πήρε καλή θέση και θα έχουμε και όφελος αρκετών βαθμών πιστεύω στη διεθνή κατάταξη», υπογράμμισε ο ομοσπονδιακός τεχνικός.

Ο Γκιώνης (νούμερο 10 στην τρέχουσα ευρωπαϊκή κατάταξη) υποβλήθηκε σε εντατική θεραπεία μετά τον διακοπέντα αγώνα με τον Μπολ, αφού είχε ξεκαθαρίσει ότι θέλει να είναι κανονικά στο τραπέζι το πρωί της Κυριακής. Το κατάφερε και πρόσφερε στους εκατοντάδες φιλάθλους μία εντυπωσιακή παράσταση με τη …συμβολή φυσικά του Απολόνια (που σημειωτέον, άρχισε ιδανικά το event νικώντας και τον πρωταθλητή Ευρώπης Οβτσάροφ, αλλά στη συνέχεια γνώρισε μόνο ήττες). Το ματς μεταδόθηκε ζωντανά από την ελβετική τηλεόραση, αλλά και από το διαδικτυακό πρόγραμμα itTV. Στο τέλος ο Γκιώνης έζησε την αποθέωση απ’ όλους τους θεατές και υπέγραψε αυτόγραφα σε περίπου 100 παιδιά! Χάρη στην 7η θέση φεύγει από τη Λωζάννη και με μικρό οικονομικό έπαθλο.

Ο αγώνας δεν χρειάζεται ιδιαίτερη κριτική, καθώς ήταν ο τελευταίος κατατακτήριος και οι δύο αθλητές δεν διακύβευαν κάτι σημαντικό. Φάνηκε ότι έπαιζαν χωρίς την πίεση των μεγάλων αγώνων και μάλιστα έκαναν πολλά εντυπωσιακά ράλι, τα οποία ανάγκαζαν τους θεατές, που γέμισαν το γυμναστήριο Vallée de la Jeunesse, να τους χειροκροτούν παρατεταμένα. Βεβαίως, άλλο η έλλειψη άγχους και άλλο η διάθεση, που είχαν οι αντίπαλοι να παλέψουν για τη νίκη. Την κυνήγησαν εξίσου και το αποτέλεσμα κρίθηκε κυριολεκτικά στις λεπτομέρειες. Στο 10-8 και το 11-10 του «κόντρα» σετ ο Γκιώνης έχασε τρία ματς μπολ σε δικά του σερβίς! Δεν έχασε όμως, και την καθαρή σκέψη κι έφτασε στην οριακή επικράτηση με πολύ καλές επιλογές. Σημειωτέον, ότι στο 3ο σετ ο Γκιώνης (που παίζοντας ελεύθερα έκανε ακόμα και τελικό backhandspinκάποια στιγμή) βρέθηκε πίσω 6-9 κι έκανε ανατροπή με πέντε σερί πόντους (11-4, 8-11, 11-9, 11-6, 8-11, 3-11, 13-11)! Να πούμε ακόμα ότι ο αθλητής από την ιβηρική (νούμερο 11 στην Ευρώπη) φέρνει τις καλύτερες αναμνήσεις στον Γκιώνη, καθώς με τη νίκη εναντίον του τον περασμένο Οκτώβριο στο Σβέσατ είχε εξασφαλίσει την κατάκτηση μεταλλίου στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Για τις θέσεις 5-6 ο Αλεξάντερ Σιμπάεφ νίκησε 4-0 άνευ αγώνα τον ασθενή Τίμο Μπολ. Ο Γερμανός δεν «κατέβηκε» στο τελευταίο ματς κατάταξης γιατί παρουσίασε στομαχικές διαταραχές. Η κορυφαία ατομική διοργάνωση συνεχίζεται το μεσημέρι και ολοκληρώνεται αργά το απόγευμα με τον τελικό των ανδρών μεταξύ του Μέιζ και του Φρέιτας.

 

* Ο Γκιώνης φωτογραφίζεται με νεαρό θαυμαστή του μετά την ολοκλήρωση της προσπάθειάς του στη Λωζάννη 

                                                                 

 

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ