Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Πόνεσε ο Παναγιώτης, πρόωρο φινάλε στον αγώνα με τον Μπολ

gio107

gio107Το πρόβλημα στον προσαγωγό, που παρουσιάστηκε έντονα και στον μεσημεριανό αγώνα με τον Μέιζ, έφερε τελικά εντελώς άδοξο και πρόωρο φινάλε για τον Παναγιώτη Γκιώνη στην αναμέτρηση με τον Τίμο Μπολ για τις θέσεις 5-8 του Europe Cup της Λωζάννης. Ο πρωταθλητής μας διέκοψε το ματς στο 9-6 υπέρ του Γερμανού στο 1ο σετ και αποσύρθηκε. Στο 8-6 και αφού προσπάθησε με υπερένταση να επιστρέψει μακρινή μπαλιά στο πλάι έπιασε τον δεξιό προσαγωγό και με χαρακτηριστική αντίδραση του προσώπου του έδειξε ότι πόνεσε αρκετά. Διέκαψε για πολύ λίγο, επανήλθε για να σερβίρει, αλλά μόλις πήγε να επιτεθεί με το forehand το πόδι του τον ενόχλησε πάλι. Μέσα σε λίγα λεπτά διακοπής κατάλαβε ότι και για προληπτικούς λόγους δεν γίνεται να συνεχίσει. Άλλωστε, από το ξεκίνημα έπαιζε χαλαρά μαρτυρώντας ότι δεν ήθελε να πάρει κανένα ρίσκο. 

Έδωσε το χέρι του στους διαιτητές και στον Γερμανό πολυνίκη των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων, που από τη νέα σεζόν θα τον έχει συμπαίκτη στη Μπορούσια Ντίσελντορφ και χαιρέτισε το κοινό, το οποίο τον χειροκρότησε θερμά. Δεν αποχαιρετά και τη διοργάνωση πάντως, καθώς θα κάνει θεραπεία και θα προσπαθήσει να παίξει αύριο το τελευταίο ματς για τις θέσεις 7-8 και να κλείσει κανονικά την αγωνιστική παρουσία του στη Λωζάννη. Επισήμως το 4-0 για τον Μπολ καταγράφηκε ως 11-6, 11-0, 11-0, 11-0. Τελευταίος αντίπαλός του Έλληνα πρωταθλητή είναι ο Πορτογάλος Τιάγκο Απολόνια, που έχασε με 4-2 από τον Ρώσο Αλεξάντερ Σιμπάεφ. Ο αγώνας αρχίζει στις 11.00 ώρα Ελλάδας και μεταδίδεται ζωντανά από το itTV. 

Στο μεγάλο ραντεβού για τη διεκδίκηση της πρωτιάς θα τα πουν ο Πορτογάλος Μάρκος Φρέιτας και ο Δανός Μίκαελ Μέιζ. Ο αγώνας αρχίζει στις 16.30 ώρα Ελλάδας. Ο αθλητής από την ιβηρική είναι ο μόνος αήττητος από την αρχή του τουρνουά κι επιβεβαίωσε την καλή του φόρμα στον ημιτελικό με τον Γάλλο Άντριεν Ματενέ. Πήρε οριακά τα δύο πρώτα σετ, έφτασε και στο απόλυτο επικρατώντας πιο εύκολα στα δύο επόμενα (11-9, 11-9, 11-1, 11-6). Η αμφίρροπη «μάχη» έγινε το βράδυ στο κλείσιμο του προγράμματος όταν αναμετρήθηκαν ο πρωταθλητής Ευρώπης του απλού ανδρών το 2009 Μίκαελ Μέιζ με τον σημερινό πρωταθλητή Ευρώπης Ντιμίτρι Οβτσάροφ. Ο Δανός έδειξε με τον πλέον πειστικό τρόπο ότι επανήλθε πολύ δυνατός στη δράση. Έπιασε τρομερή απόδοση, είχε λύσεις σε όλα και (με τη συμπαράσταση και της πλειοψηφίας των φιλάθλων, που του έδειξε προτίμηση) πέρασε στον τελικό με νίκη 4-2 (7-11, 11-7, 11-8, 11-7, 11-13, 11-3).

Ο Ματενέ και ο Οβτσάροφ, διεκδικούν αύριο στις 15.00 την 3η θέση, που δίνει το τελευταίο απευθείας (γιατί λογικά θα προκύψουν κι άλλες θέσεις για την Ευρώπη) εισιτήριο για το Παγκόσμιο Κύπελλο της χρονιάς. Για τις θέσεις 5-6 ο Τίμο Μπολ αντιμετωπίζει τον Ρώσο Αλεξάντερ Σιμπάεφ.

Στις γυναίκες θα συναντηθούν στο αυριανό τελικό οι πρώην πρωταθλήτριες Ευρώπης του απλού Λιου Για και Βικτόρια Πάβλοβιτς. Στην 4άδα η κινεζικής καταγωγής αθλήτρια της Αυστρίας νίκησε 4-2 τη…συμπατριώτισσά της Λι Τζιάο (Ολλανδία) και η Λευκορωσίδα την Πετρίσα Σόλγια από τη Γερμανία με 4-0 σετ. Ο τελικός αρχίζει στις 15.45. Οι ηττημένες παίζουν νωρίτερα για τις θέσεις 3-4. 

 

* Ο Γκιώνης αισθάνθηκε έντονες ενοχλήσεις στον δεξιό προσαγωγό στο ξεκίνημα του αγώνα με τον Μπολ και σε συννενόηση με τον Κώστα Βατσακλή αποσύρθηκε για να μην επιβαρυνθεί περισσότερο. Εδώ, ο φακός του Πέτρου Γιαννακούρη έχει απαθανατίσει αθλητή και προπονητή σε ανάπαυλα αγώνα της εθνικής μας ομάδας.

 

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ