Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Έχασε 4-1 από τον Μέιζ, έμεινε εκτός ημιτελικών ο Γκιώνης

Panagiotis-GIONIS GRE_G94F2421R

Panagiotis-GIONIS GRE_G94F2421RΔεν τα κατάφερε ο Παναγιώτης Γκιώνης να βρεθεί ψηλότερα στο Europe Cup της Λωζάνης. Στον προημιτελικό με τον σπουδαίο Δανό Μίκαελ Μέιζ κάμφθηκε με 4-1 σετ, έμεινε έξω από την 4άδα του πρώην ΤΟΠ 12 και στις 17.45 ώρα Ελλάδας παίζει για τις θέσεις 5-8, που σχετίζονται με την πιθανότητα πρόκρισης στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Αντίπαλος του ο Γερμανός σταρ της επιτραπέζιας αντισφαίρισης Τίμο Μπολ, που κάμφθηκε με 4-3 στην «επική» κόντρα με τον συμπατριώτη του Ντμίτρι Οβτσάροφ. Ο αγώνας του Έλληνα πρωταθλητή με τον πολυνίκη των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων γίνεται στο τραπέζι 1, επομένως αναμένεται να έχει απευθείας κάλυψη στο διαδικτυακό it.tv.

Ο Γκιώνης (νούμερο 10 στην τρέχουσα ευρωπαϊκή κατάταξη) ήξερε ότι με βάση τις χτεσινές αξιόλογες εμφανίσεις του Μέιζ (Νο 8) έπρεπε να περιμένει ότι ο αντίπαλός του θα παρουσιαστεί πολύ έτοιμος στην επιστροφή του στις μεγάλες διοργανώσεις ύστερα από πολύ καιρό. Πραγματικά, ο πρωταθλητής Ευρώπης του απλού το 2009 ήταν τόσο αποτελεσματικός σαν να μη έλειψε ποτέ. Ταλαιπωρημένους από τραυματισμούς τα τελευταία χρόνια, το 2013 δεν είχε καμία συμμετοχή σε μεγάλο διεθνές τουρνουά, αλλά αποδεικνύεται ότι προετοίμασε πολύ καλά την επάνοδό του. Έκανε τέλεια εκκίνηση και πήρε εύκολα τα τρία πρώτα σετ χωρίς να καταφέρει ο Γκιώνης ν’ ακολουθήσει τον ρυθμό του. Ο 34χρονος πρωταθλητής μας «βρήκε» παιχνίδι στη συνέχεια, μείωσε σε 3-1 και είχε σετ μπολ για το 3-2, όμως δεν το αξιοποίησε και αποκλείστηκε από τα ημιτελικά. Με αυτό το σκορ είχε χάσει από τον Σκανδιναβό και στη 16άδα του Παγκοσμίου πρωταθλήματος του 2009 και γενικά δεν τον έχει νικήσει ποτέ στις λίγες φορές, που τον έχει αντιμετωπίσει.

Ο αγώνας με τον Μέιζ διεξήχθη στο τραπέζι 2 κι ως εκ τούτου δεν ήταν στις ζωντανές μεταδόσεις του it.tv. Ζητήσαμε μία εικόνα από τον ομοσπονδιακό προπονητή Κώστα Βατσακλή και μας τη μετέφερε, επισημαίνοντας αρχικά ότι ο αριστερόχειρας Δανός ήταν τόσο έτοιμος, που ίσως έπαιξε και καλύτερα απ’ ό,τι παλιά:

Ο Μέιζ εφάρμοσε άψογη τακτική και ελαχιστοποίησε τα λάθη του. Έλεγχε τις άμυνες κι «έτρεχε» πολύ τον Γκιώνη στα σπιν στο σπιν από το forehandβγάζοντάς τον εκτός ρυθμού. Παίζει με πολλά φάλτσα κι ένα στυλ παιχνιδιού, που δεν βολεύει τον σημερινό «χάλκινο» πρωταθλητή Ευρώπης και με αυτό τον τρόπο προηγήθηκε σχετικά εύκολα 3-0. Μάλιστα, σημειώστε ότι στο 2ο σετ και στο αρχικό 3-3 ξέφυγε με πέντε πόντους στη σειρά για το 8-3.

Στο 4ο σετ η ελληνική πλευρά άλλαξε λίγο το σερβίς, άρχισε να ξεκινά με πιο μαλακή επίθεση και καθώς ο Δανός έδειξε βιασύνη για να τελειώσει τον αγώνα μία ώρα αρχύτερα η εικόνα άλλαξε. Ο Γκιώνης με υπομονή πήρε προβάδισμα 9-6 και το κράτησε και συνέχισε το ίδιο ανταγωνιστικός και στο 5ο σετ. Στο 9-9 έκανε «σόρι» στέλνοντας από μακριά την μπάλα στην κόχη του τραπεζιού, όμως ο Μέιζ το έπιασε με…βουτιά και απέκτησε ματς μπολ. Ο πρωταθλητής μας το έσωσε, αμέσως μετά έχασε εκείνος τη δική του ευκαιρία (11-10) και τελικά το παιχνίδι. Πρέπει να συμπληρώσουμε ότι αναπόφευκτα σε τέτοιο ματς, που είχε αδιάκοπο τρέξιμο σε όλες τις γωνίες του τραπεζιού, ο Γκιώνης ενοχλήθηκε ξανά στον προσαγωγό (χωρίς βέβαια να μέτρησε στην έκβαση του αγώνα), ωστόσο θα προσπαθήσει να ολοκληρώσει το τουρνουά. Η εξέλιξη 5-11, 5-11, 3-11, 11-7 και 11-13.

Πέρα από τον ευρωπαϊκό τίτλο στο απλό, ο Μέιζ έχει έναν ακόμα στο ομαδικό το 2005, ήταν 3ος στο απλό ανδρών στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2005, ενώ το 2004 ήταν ο «χάλκινος» Ολυμπιονίκης της Αθήνας στο διπλό ανδρών!  

Αναλυτικά τα αποτελέσματα στους άλλους τρεις προημιτελικούς:

Απολόνια-Ματενέ 2-4 (5-11, 11-5, 10-12, 11-4, 6-11, 7-11)

Σιμπάεφ-Φρέιτας 1-4 (7-11, 10-12, 7-11, 11-7, 9-11) 

Οβτσάροφ-Μπολ 4-3 (14-12, 11-8, 4-11, 11-7, 8-11, 10-12, 14-12)  

Τα ζευγάρια των ημιτελικών Φρέιτας-Ματενέ και Οβτσάροφ-Μέιζ. Στις γυναίκες τα ζευγάρια της 4άδας είναι Λι Τζιάο (Ολλανδία)-Λιου Για (Αυστρία) και Βικτόρια Πάβλοβιτς (Λευκορωσία)-Πετρίσα Σόλγια (Γερμανία). Στην 8άδα οι συγκεκριμένες αθλήτριες νίκησαν αντίστοιχα τις Μαργαρίτα Πεσότσκα (4-0), Βου Γιαντούο (4-3), Ιβέτα Βασένοβσκα (4-2) και Τζορτζίνα Πότα (4-0). Οι ηττημένες συνεχίζουν σήμερα για τις θέσεις 5-8.

E.T.T.U.: «OΓΚΙΩΝΗΣ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΠΑΡΑ ΤΟΝ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟ»

Από τα δημοσιεύματα της Παγκόσμιας και της Ευρωπαϊκής ομοσπονδίας για τα πεπραγμένα της πρώτης ημέρας του EuropeCup υπάρχει φυσικά κεντρική αναφορά στον Παναγιώτη Γκιώνη. Το www.ittf.com μάλιστα, χαρακτηρίζει αυτόν και τον Πορτογάλο Απόλονια «τα δύο ονόματα εκπλήξεις», που έφτασαν στην πρώτη θέση ομίλου, επειδή στη μία περίπτωση αποκλείστηκε πρόωρα το νούμερο 4 των αγώνων, ο Ρουμάνος Κριζάν και στην άλλη αρκέστηκε στη 2η θέση ο Γερμανός Οβτσάροφ, νούμερο 1 του τουρνουά. Ο Γκιώνης νίκησε τον Κριζάν και ο Απολόνια τον Οβτσάροφ. Το www.ettu.orgέχει τίτλο «ο Γκιώνης στην κορυφή παρά τον τραυματισμό», φιλοξενεί φωτογραφία του από επιθετικό χτύπημα κόντρα στον Σιμπάεφ και δημοσιεύει δηλώσεις του Κώστα Βατσακλή: «Τις τελευταίες 15 ημέρες προσπαθήσαμε ν’ αντιμετωπίσουμε τον τραυματισμό του. Έπαιξε σήμερα με την κατάλληλη ιατρική φροντίδα και είχα ζωηρές αμφιβολίες για το τι θ’ αποδώσει στο τραπέζι. Σίγουρα είναι μεγάλος μαχητής. Έπαιξε πολύ αργά το δεύτερο παιχνίδι του και ακόμα και μετά από τα δύο νικηφόρα σετ και την εξασφάλιση των προημιτελικών δεν ήθελε να αφήσει το ματς. Πάλεψε μέχρι τον τελευταίο πόντο και ήθελε να νικήσει. Σήμερα συνεχίζουμε στα παιχνίδια των επτά σετ και για έναν παίκτη με αμυντικό στυλ παιχνιδιού θα χρειαστούν χιλιόμετρα με τρέξιμο…Είμαι σίγουρος πάντως, ότι θα δώσει τον καλύτερό του», δήλωσε το πρωί ο ομοσπονδιακός τεχνικός στην υπεύθυνη Τύπου της E.T.T.U. Μιλίτσα Νίκολιτς.   

ΠΛΗΡΗΣ ΣΥΝΔΕΣΗ ΤΟΥ ΣΑΪΤ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΜΕ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΣΤΟ FACEBOOK

Κι άλλες σημαντικές συμπληρωματικές κινήσεις από την Ε.Φ.Ο.Επ.Α. με αφορμή τη δημιουργία σελίδας στο facebook! Έγινε με tab πλήρη σύνδεση του σάιτ της ομοσπονδίας με τη σελίδα στο facebook, η οποία επιτρέπει α) τα δελτία Τύπου, οι ανακοινώσεις και ό,τι άλλο αναρτάται στο σάιτ να μπαίνει αυτόματα, χωρίς παρέμβαση, στο facebook και β) να κάνουν οι ενδιαφερόμενοι likeκαι μέσα από την ιστοσελίδα της Ε.Φ.Ο.Επ.Α.

 

* Προσπάθεια του Παναγιώτη Γκιώνη με το forehand από τους αγώνες στη Λωζάννη (photo E.T.T.U.)

                                             

 

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ