Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Πενταμελής θα είναι τελικά η ελληνική αποστολή στο διεθνές όπεν του Χοντονίν

Ηodonin

ΗodoninΜε πέντε αθλητές και αθλήτριες θα μετάσχει τελικά η ελληνική επιτραπέζια αντισφαίρισηστο διεθνές τουρνουά νέων της Τσεχίας, που είναι ενταγμένο στο Global Junior Circuit της παγκόσμιας ομοσπονδίας. Ο Δημήτρης Κορδούτης και ο Γιώργος Σταματούρος, που είχαν δηλωθεί με τη β’ ομάδα των παίδων, έμειναν έξω από το όπεν. Λόγω των πολλών δηλώσεων ήταν σε λίστα αναμονής και τελικά δεν μπόρεσαν να μπουν στις συμμετοχές. Το ανοιχτό πρωτάθλημα θα διεξαχθεί από τις 12 μέχρι τις 16 του μήνα στο Χοντονίν και περιλαμβάνει τις κατηγορίες νέων-νεανίδων, παίδων-κορασίδων. Τα ελληνικά χρώματα θα εκπροσωπήσουν οι παίδες Στράτος Δαμιανής, Γιάννης Σγουρόπουλος (αθλητές του Α.Ο. Ταταύλα) και οι νεάνιδες Θάλεια Κορδούτη (Φοίνικας Πειραιά), Γεωργία Χατζηλυγερούδη και  Χριστιάνα Κανάρη (Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας). Τα αγωνίσματα του δυνατού όπεν είναι τρία. Το ομαδικό, το απλό και το διπλό σε όλες τις ηλικιακές κατηγορίες.

ΣΤΑΘΕΡΑ ΠΡΩΤΗ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ Η ΝΟΡΜΠΕΛΟ

Νικηφόρα στο μεταξύ, άρχισε το Σάββατο τους αγώνες της στον 2ο γύρο της Α1 εθνικής κατηγορίας γυναικών στην Ιταλία η Νορμπέλο της Αγγελίνας Παπαδάκη. Για την 8η αγωνιστική κατέβαλλε εύκολα εκτός έδρας την Κουάτρο Μόρι με 4-0 και διατηρήθηκε στην κορυφή της βαθμολογίας με 14 βαθμούς και συγκάτοικο τον Ζευς. Η Ελληνίδα διεθνής έδωσε ένα ματς και νίκησε τη Μαρία Ρίτα Πιλλόνι με 3-1 σετ.

Στην 1η κατηγορία της Σουηδίας η Στόρφορς της Φιλαρέτης Εξάρχου και της Μαρίας Χριστοφοράκη είχε μία νίκη και μία ήττα στο δεύτερο αγωνιστικό διήμερο της β΄φάσης. Την Κυριακή επικράτησε αρχικά 6-4 της Έσλοβ και μετά έχασε 6-3 από την Τάμπεργκ.

Η Χριστοφοράκη επανήλθε στο πρωτάθλημα, όμως δεν ήταν στην κατάλληλη κατάσταση εξαιτίας του προβλήματος στη μέση, που την ταλαιπωρεί αρκετό καιρό. Αυτός ήταν και ο λόγος που δεν έπαιξε σε φουλ ρυθμούς και στην πρώτη συνάντηση μετείχε μόνο στο διπλό. Στον αγώνα με την Έσλοβ η Εξάρχου νίκησε 3-1 σετ τη Ναόμι Όουεν κι επίσης 3-1 τη Σάρα Ρασκ κι έχασε με το ίδιο σκορ από τη Σάρα Μπεργκ. Στο διπλό η Χριστοφοράκη με παρτενέρ τη Σόνια Ομπράντοβιτς έχασαν 3-0 σετ από τις Όουεν/Ρασκ.

Στον αγώνα με τη Τάμπεργκ η Εξάρχου πέτυχε δύο νίκες 3-2 σετ με ανατροπή απέναντι στη Μαντελάιν Στένκβιστ (από 1-2 πίσω) και τη Μαρίνα Ντόνερ (από 0-2) και κάμφθηκε με 3-0 από την Κινέζα Ζαν Φανγκ. Η Χριστοφοράκη ηττήθηκε 3-1 από την Ντόνερ κι επίσης 3-1 από τη Ζαν Φανγκ. Στο διπλό έπαιξε αυτή τη φορά η Εξάρχου και με παρτενέρ τη Χάνα Χικς έχασαν 3-0 από τις Ντόνερ/Ζαν.  

Στη Γερμανία τέλος, η Μπρακβέντε του Δημήτρη Παπαδημητρίου έχασε προχτές άλλη μία ευκαιρία για να βελτιώσει τη βαθμολογική της θέση. Στον 14ο αγώνα της για τη Μπουντεσλίγκα 2 και τον όμιλο του Βορρά έφερε ισοπαλία 5-5 εκτός έδρας με αντίπαλο τη Ρούχρσταντ και παρέμεινε στην 8η θέση, που οδηγεί στον υποβιβασμό (9 βαθμοί). Ο αριστερόχειρας διεθνής κάμφθηκε με 3-1 σετ από τον πρώτο παίκτη των γηπεδούχων, τον Βέλγο Ζαν Λορίκ και μετά ξεπέρασε με 3-0 σετ το εμπόδιο του δεύτερου, του Πολωνού Πέτκο Γκαμπρόβσκι. Στο διπλό, αυτός και ο Ντράγκαν Σούμποτιτς έδωσαν γερή κόντρα με τον Ζαν Λορίκ/Ντέιβιντ Μακ Μπεθ ώσπου γνώρισαν την ήττα με 3-2.

 

Φωτό: Η πόλη Χοντονίν. που θα διοργανώσει γι’ άλλη μία χρονιά το δυνατό όπεν της Τσεχίας (από το photo gallery της E.T.T.U.).                                                       

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ