Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Πολύ καλές εντυπώσεις από την εναρκτήρια ημέρα του το πειραϊκό αναπτυξιακό όπεν

Renti open_Aponomi_neanidon

Renti open_Aponomi_neanidonΕξαιρετικά οργανωμένο και σε πολύ καλές αγωνιστικές συνθήκες το 1ο ανοιχτό πρωτάθλημα μικρών ηλικιών, που συνδιοργανώνουν ο Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. και ο Φοίνικας Αγίας Σοφίας, στη μνήμη της παλιάς αθλήτριας του Ολυμπιακού Αντωνίας Σπανού, αφήνει από την εναρκτήρια ημέρα του πολύ καλές εντυπώσεις. Το κλειστό γυμναστήριο «Μελίνα Μερκούρη» φιλοξενεί πρώτη φορά αγώνες επιτραπέζιας αντισφαίρισης και με την άνεση των χώρων του βοηθά στην ομαλή ροή του προγράμματος. Χρησιμοποιούνται 14 τραπέζια, στο κομμάτι της διαιτησίας συμβάλλουν εθελοντικά και 15 φοιτητές Α.Ε.Ι., που έχουν σχέση με το άθλημα, το ηλεκτρονικό σύστημα κληρώσεων και αποτελεσμάτων διευκολύνει το έργο της γραμματείας και πέντε μέλη της διασωστικής ομάδας του «Ερυθρού Σταυρού» είναι έτοιμοι να προσφέρουν υπηρεσίες όποτε χρειαστεί. Ενδεικτικό του μεγάλου ενδιαφέροντος είναι ότι η γνωστή ιστοσελίδα Sportshero.gr, που σήμερα έκανε ρεπορτάζ και θα δείξει σε μαγνητοσκόπηση εκτεταμένα αγωνιστικά πλάνα, αύριο Κυριακή θα έχει πολύωρη ζωντανή μετάδοση! Από το πρωί θα βάλει κάμερα σε συγκεκριμένο τραπέζι για να μεταδίδει σε live streaming τα διαδοχικά παιχνίδια, που θα γίνονται εκεί!

Σήμερα αγωνίστηκαν 105 παιδιά κι έγιναν οι κατηγορίες των νέων, των νεανίδων, των κορασίδων και των παγκορασίδων. Τα χρυσά μετάλλια κατέκτησαν ο Ανδρέας Τσόπελας στους νέους, η Θάλεια Κορδούτη στις νεάνιδες, η Αλεξάνδρα Τουντακώβα στις κορασίδες και η Δανιέλα Γραμματοπούλου-Χρυσοπούλου στις παγκορασίδες.  

Renti geniko_planoΣε σχέση με τις δηλώσεις συμμετοχής στην πρώτη ημέρα του τουρνουά αγωνίστηκαν 15 παιδιά λιγότερα. Πιο συγκεκριμένα πήραν μέρος 37 παγκορασίδες (από τις 44, που είχαν δηλωθεί), 34 κορασίδες (από τις 36), 24 νέοι (από τους 29) και 10 νεάνιδες (από τις 11). Πρόσφεραν πολύωρο θέαμα υψηλού επιπέδου μέσα από δεκάδες συναρπαστικά παιχνίδια και είναι χαρακτηριστικό ότι οι τρεις από τους τέσσερις τελικούς κρίθηκαν στα πέντε σετ!

Στους νέους πρώτευσε ο Ανδρέας Τσόπελας. Στον τελικό κατέβαλλε τον Πάρι Ζώνιο με 3-0 σετ (16-14, 12-10, 11-3). Στις νεάνιδες (η κατηγορία των οποίων κατέστη δυνατό να γίνει για δεύτερη φορά στα φετινά αναπτυξιακά τουρνουά) αναδείχτηκε νικήτρια η Θάλεια Κορδούτη δίνοντας συγκλονιστικό τελικό με τη συμπαίκτριά της στον Φοίνικα Πειραιά Κωνσταντίνα Παρίδη. Το 5ο σετ έληξε με σκορ 17-15 (11-5, 9-11, 8-11, 11-6, 17-15)!!!

Στο φινάλε κρίθηκε και ο τελικός των κορασίδων. Την πρωτιά κατέκτησε η Αλεξάνδρα Τουντακώβα λυγίζοντας με 3-2 την Παναγιώτα Ανδριανού (11-9, 6-11, 8-11, 11-7, 11-8). Ίδιο το σκηνικό και στις παγκορασίδες όπου η Δανιέλα Γραμματοπούλου-Χρυσοπούλου βγήκε νικήτρια με 3-2 από τη συναρπαστική αναμέτρηση με τη Δέσποινα Μυτακίδου (11-9, 11-13, 6-11, 11-2, 11-6).

Τις απονομές έκαναν άνθρωποι, που είχαν στενή σχέση με την εκλιπούσα είτε συγγενική είτε φιλική. Στις νικήτριες της κατηγορίας παγκορασίδων έδωσε τα έπαθλα η αδερφή της Αντωνίας Σπανού, Κατερίνα, πρώην πρωταθλήτρια Ελλάδας πινγκ πονγκ και σημερινή γενική γραμματέας της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. Ο πατέρας των δύο γυναικών Θεόκλητος, επί σειρά ετών κορυφαίος παράγοντας του Φοίνικα και πρώην μέλος της διοίκησης της ομοσπονδίας, απένειμε τα έπαθλα στις νεάνιδες. Ο πρώην προπονητής του Φοίνικα και νυν του Ολυμπιακού Γιώργος Χριστοφοράκης, που ήταν γαμπρός της εκλιπούσας, έκανε την απονομή στους νέους και στις κορασίδες η καλή της φίλη Δέσποινα Δάνδουλα, σημερινή αθλήτρια του Ολυμπιακού και πρώην διεθνής. Όλοι οι συμμετέχοντες λαμβάνουν αναμνηστικά μπλουζάκια, που αναγράφουν «1ο Τουρνουά Τόνια Σπανού Φεβρουάριος 2014». Τέλος, να προστεθεί ότι ο Δημήτρης Κατής, υπεύθυνος του ηλεκτρονικού συστήματος κληρώσεων και αποτελεσμάτων είναι στη γραμματεία, ενώ στην καλή οργάνωση συμβάλλουν καθοριστικά και οι τέσσερις διαιτητές Ηλίας Ζαχαρόπουλος, Αλίκη Στακιά, Ζαφείρης Πορφύρης και Ανδρέας Σιώκος, που βρίσκονται κοντά σε μία ακόμα διοργάνωση.     

Οι νικητές και οι νικήτριες σε κάθε κατηγορία:

ΝΕΟΙ:

1. Ανδρέας Τσόπελας (Ολυμπιακός)

2. Πάρις Ζώνιος (Α.Ο. Ταταύλα)

3. Στράτος Δαμιανής (Α.Ο. Ταταύλα), Γιάννης Σγουρόπουλος (Α.Ο. Ταταύλα)

ΝΕΑΝΙΔΕΣ:

1. Θάλεια Κορδούτη (Α.Ο. Φοίνιξ Πειραιά)

2. Κωνσταντίνα Παρίδη (Α.Ο. Φοίνιξ Πειραιά)

3. Στέλλα Πατεράκη (Α.Ο. Άρης 2006), Γεωργία Χατζηλυγερούδη (Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας)

ΚΟΡΑΣΙΔΕΣ:

1.Αλεξάνδρα Τουντακώβα (Π.Κ.Δ. Ταύρου)

2. Παναγιώτα Ανδριανού (Α.Ο.Σ. Τελαμών)

3. Ιωάννα Γερασιμάτου (ΠΑΛ Φοίνικες Πάτρας), Ελένη Σοφρά (Α.Ο.Σ. Τελαμών)

ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΕΣ:

1. Δανιέλα Γραμματοπούλου-Χρυσοπούλου (Α.Ο. Ελληνικού)

2. Δέσποινα Μυτακίδου (Α.Κ. Ζωγράφου)

3. Αθηνά Λιβιεράτου (Αναγέννηση Πατρών),  Βασιλική Ηλιοπούλου (Φοίνικες Πάτρας)

 

Φωτό 1: Οι νικήτριες της κατηγορίας νεανίδων ποζάρουν με τα έπαθλά τους δίπλα στον πατέρα της Αντωνίας, Θεόκλητο Σπανό, που έκανε την απονομή

Φωτό 2: Γενικό πλάνο από το γυμναστήριο σε ώρα αγώνων (από το πρακτορείο φωτογραφίας Newsports.eu). 

                                                          

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ