Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Στην Αθήνα για προπονήσεις ο παγκόσμιος πρωταθλητής Τσεν Τσίεν Αν!

Chen Chien_rever

Chen Chien_reverΈνας παγκόσμιος πρωταθλητής στην ομοσπονδιακή αίθουσα STAG του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας! Τροπαιούχος του σήμερα μάλιστα, αφού ο Τσεν Τσίεν Αν κατέκτησε το 2013 το χρυσό μετάλλιο στο διπλό ανδρών του Παγκοσμίου πρωταθλήματος του Παρισιού! Παρέα με τον συμπαίκτη του στην Ενεμπόν Καλλίνικο Κρεάνγκα ήρθε στην Αθήνα το βράδυ της Τετάρτης από τη Βερκνάγια της Ρωσίας και τον επαναληπτικό προημιτελικό του Τσάμπιονς Λιγκ και για λίγες ημέρες θα κάνει προπονήσεις με τους Έλληνες διεθνείς. Δεδομένου ότι την ερχόμενη Τρίτη η Ενεμπόν ξαναπαίζει για τη γαλλική λίγκα ο 23χρονος αριστερόχειρας από την Ταϊπέι ζήτησε από τον Κρεάνγκα να προπονηθεί στην Αθήνα μέχρι την Κυριακή και να φύγουν μαζί για τη Γαλλία. Φυσικά, ο ομοσπονδιακός προπονητής Κώστας Βατσακλής δεν χρειάστηκε καν να το σκεφτεί για να δώσει τη συγκατάθεσή του. Σήμερα το απόγευμα το νούμερο 25 της παγκόσμιας κατάταξης θα είναι πρώτη φορά στο Σ.Ε.Φ. και δεδομένα με την παρουσία του θα βοηθήσει κι άλλους διεθνείς, θα προσθέσει ποιότητα και θα μεγαλώσει το αγωνιστικό επίπεδο στην προπόνηση. Ο Τσεν Τσίεν Αν αναδείχτηκε το 2008 παγκόσμιος πρωταθλητής και στο απλό νέων, το 2009 ήταν 3ος στο ίδιο αγώνισμα στο πρωτάθλημα Ασίας, ενώ πέρσι πλασαρίστηκε στις θέσεις 9-12 του ατομικού Παγκοσμίου Κυπέλλου ανδρών και πήρε το ασημένιο μετάλλιο με την Ταϊπέι στο Παγκόσμιο Κύπελλο εθνικών ομάδων.

Στο μεταξύ, το βράδυ της Τρίτης συνεχίστηκαν τα πρωταθλήματα στη Γαλλία με τη διεξαγωγή της 10ης και εναρκτήριας για τον 2ο γύρο αγωνιστικής. Απλά στην Α΄κατηγορία η Ενεμπόν είχε δώσει νωρίτερα το παιχνίδι της επειδή είχε την ίδια ημέρα τη ρεβάνς με την UMMCγια τα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Η Ανζέ του Παναγιώτη Γκιώνη κατέβαλλε εκτός έδρας την Ιστρ με 4-2. Ο «χάλκινος» πρωταθλητής Ευρώπης του απλού αντιμετώπισε δύο Γάλλους αθλητές και πέτυχε ισάριθμες δύσκολες νίκες. Αρχικά κόντρα στον Κριστόφ Λεγκού με 3-1 και στο φινάλε του αγώνα εναντίον του Αντουάν Χασάρ με 3-2 σετ.

Την ίδια ώρα η Μπαγιάρ Αρζεντάν έδωσε άλλη μία ευκαιρία στον Γιώργο Φραγκούλη δείχνοντας ξανά πόσο πιστεύει στις ικανότητές του. Στο εντός έδρας ματς με την 3η της κατάταξης Λα Ρομάν, η οποία έφτασε στη νίκη με 4-1, ο νεαρός πρωταθλητής έκανε πάλι αξιόλογη εμφάνιση και φανέρωσε την αγωνιστική του βελτίωση. Αντιμετώπισε τον διεθνή Γάλλο Μπρις Ολιβιέ, προηγήθηκε με 2-1 σετ, ώσπου κάμφθηκε στις λεπτομέρειες με 3-2.

Η Ενεμπόν του Καλλίνικου Κρεάνγκα είχε αγωνιστεί τις προηγούμενες ημέρες με την Ισιέν κι απέσπασε ισοπαλία 3-3 εκτός έδρας. Ο Έλληνας πρωταθλητής τα πήγε εξαιρετικά με δύο νίκες κόντρα στους Γάλλους Ένζο Ανγκλέ και Βικτοριέν Λε Γκουέν με 3-1 σετ.

Στη βαθμολογία η Ενεμπόν είναι στην 4η θέση με 22 βαθμούς, η Ανζέ στην 5η με 21 και η Μπαγιάρ Αρζεντάν στην 8η μαζί με την Καέν με 16 βαθμούς.

Στην αντίστοιχη αγωνιστική της Β΄κατηγορίας οι ομάδες των Ελλήνων διεθνών υπέστησαν ήττες τη Τρίτη, όμως την Κυριακή η Μετς του Τάσου Ρηνιώτη σημείωσε νίκη σε εξ αναβολής συνάντηση με την ουραγό της βαθμολογίας. Για την 9η αγωνιστική η Μετς επικράτησε με 4-2 εκτός έδρας της Ποντό. Ο δευτεραθλητής Ευρώπης του ομαδικού ξεπέρασε με 3-0 σετ τον Τόμας Γκινιά κι έχασε 3-2 από τον Λορέντ Σαγιασάν. Για τη 10η αγωνιστική η Μετς γνώρισε εκτός έδρας ήττα από τη Ροάν με 4-1. Ο Ρηνιώτης πέτυχε τη μοναδική νίκη, όταν επιβλήθηκε 3-0 του Βανγκ Τζουλιάνγκ, αλλά στη συνέχεια έχασε από τον Ισπανό Μαρκ Ντουράν με 3-1 σετ.

Η Αμικάλ Λεγκ Σεζέρ του Κώστα Παπαγεωργίου και του Κώστα Λαγογιάννη έχασε 4-0 εκτός έδρας από τη 2η της βαθμολογίας Σεν Ντενί. Οι πρωταθλητές μας έδωσαν από ένα ματς, ο Παπαγεωργίου ηττήθηκε 3-0 σετ από τον Ρουμάνο Λουτσιάν Φιλιμόν και ο Λαγογιάννης επίσης 3-0 από τον Γάλλο Σεμπαστιάν Γιοβέ.

Στην κατάταξη της ProBη Αμικάλ βρίσκεται στην 5η θέση με 19 βαθμούς και συγκατοικεί με τη Ρουέν, που έχει έναν αγώνα λιγότερο, ενώ η Μετς είναι στην 7η θέση με 16 βαθμούς μαζί με τη Ναντ. Τα κορυφαία εθνικά πρωταθλήματα στη Γαλλία συνεχίζονται την ερχόμενη Τρίτη.

Την περασμένη Κυριακή είχε αγωνιστική υποχρέωση και η Μπρακβέντε του Δημήτρη Παπαδημητρίου στη Γερμανία. Έδωσε τον αγώνα νούμερο 13 για τη Μπουντεσλίγκα 2 και τον όμιλο του βορρά κι έφερε ισοπαλία στην έδρα της 5-5 με την Μπορούσια Ντόρτμουντ. Στο απλό ο Έλληνας πρωταθλητής έχασε αρχικά 3-1 από τον πρώτο παίκτη της αντίπαλης ομάδας, τον Ρώσο Εβγένι Φαντέεφ με 3-1 σετ και στη συνέχεια ξεπέρασε με 3-2 σετ (και ανατροπή από 0-2) τον Γερμανό Έρικ Μπότροφ. Στο διπλό με παρτενέρ ξανά τον Σούμποτιτς ο Παπαδημητρίου πανηγύρισε νίκη 3-2 εναντίον των Χέλπινγκ/Φαντέεφ. Η θέση της Μπρακβέντε στη βαθμολογία είναι πάντα δυσχερής  για την υπόθεση της παραμονής, καθώς μετά από 13 αγώνες είναι 8η με 8 βαθμούς.

 

* Φωτό του Τσεν Τσίεν Αν από το αρχείο της I.T.T.F. 

                                                

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ