Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Τα πάνω-κάτω η Ανζέ του Γκιώνη και πρόκριση στην 4άδα του Τσάμπιονς Λιγκ!

Gio prosopo_Angers

Gio prosopo_AngersΉταν αουτσάιντερ από τη στιγμή της κλήρωσης. Έχασε κι άλλες από τις ελπίδες της για πρόκριση όταν την Παρασκευή 17 του μήνα κάμφθηκε μέσα στην έδρα της με 3-1 κι όμως, η Ανζέ του Παναγιώτη Γκιώνη έκανε τη μεγάλη ανατροπή. Συνέτριψε απόψε τη Νιντερόστεριχ με 3-0 μέσα στην Αυστρία και προκρίθηκε εντυπωσιακά στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ για πρώτη φορά στην ιστορία της! Συνεχίζοντας να βιώνει τους πιο ευτυχισμένους μήνες της καριέρας του ο Έλληνας πρωταθλητής πανηγύρισε μία ακόμα μεγάλη διάκριση αυτή τη φορά σε συλλογικό επίπεδο. Το κατάφερε μάλιστα στο Σβέσατ, το μέρος που τείνει να γίνει η γη της Επαγγελίας για τον ίδιο, αφού εκεί κατέκτησε τα δύο μετάλλια στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του περασμένου Οκτωβρίου! Στην 4άδα η Ανζέ θα συναντήσει την Ποντουάζ, σ’ έναν ημιτελικό που θα είναι γαλλική υπόθεση. Οι ευχές των φίλων του αθλήματος είναι τώρα να προκριθεί στους «4» του θεσμού και η Ενεμπόν του Καλλίνικου Κρεάνγκα και ν’ ακουστεί πολύ δυνατά γι’ άλλη μια φορά η ελληνική επιτραπέζια αντισφαίριση στο διεθνές στερέωμα!

Το καθοριστικό βήμα για τη μίνι υπέρβαση στο ματς, που μετέδωσε ζωντανά στο διαδίκτυο το Laola1.tv, το έκανε στο ξεκίνημα η Ανζέ. Τότε που ο Μισέλ Μαρτίνεζ έπαιξε καταπληκτικά εναντίον του πρώτου παίκτη της πρωταθλήτριας Ευρώπης του 2008 Τσεν Βεσίνγκ και τον κατέβαλλε με 3-1 σετ! Ο Γάλλος διεθνής αντιμετώπισε πρώτη φορά τον πρωταθλητή Ευρώπης του διπλού ανδρών το 2003, όμως επιβεβαίωσε ότι ξέρει να παίζει θαυμάσια απέναντι στην άμυνα χάρη και στην πολύχρονη συνεργασία του με τον Γκιώνη, που έχει ίδιο στυλ παιχνιδιού. Το προβάδισμα με 1-0 έδωσε φτερά στους παίκτες της Ανζέ και την ίδια ώρα άγχωσε πολύ τους γηπεδούχους. Σημειωτέον ότι το γαλλικό κλαμπ πήρε μικρό ρίσκο στο στήσιμο της τριάδας κι έβαλε τον Γκιώνη στη θέση 3 και τον Μαρτίνεζ στη 2. Ήταν σκέψη που υπήρχε τις τελευταίες ημέρες (λόγω και της ήττας του Έλληνα διεθνούς από τον Χάμπεσον στον πρώτο αγώνα) κι εν τέλει υλοποιήθηκε εύκολα διότι ο πρωταθλητής μας αντιμετωπίζει πρόβλημα στον προσαγωγό. Τις τελευταίες ημέρες οι ενοχλήσεις ήταν πιο έντονες και γι’ αυτό σήμερα αγωνίστηκε με ειδικό κολάν.  

Στο δεύτερο στη σειρά παιχνίδι ο Σουηδός Γενς Λούντκβιστ ήταν σχεδόν αλάνθαστος με αντίπαλο τον Αυστριακό Ντάνιελ Χάμπεσον και όταν τον λύγισε με 3-0 σετ έμοιαζε σχεδόν απίθανο πια να χάσει η Ανζέ την ευκαιρία. Ο Γκιώνης (νούμερο 33 στην τρέχουσα παγκόσμια κατάταξη) δεν είχε μόνο την ψυχολογία με το μέρος του, αλλά και τις πιθανότητες κόντρα στον Στέφαν Φέγκερλ (Νο 74). Ο Αυστριακός είχε φανερές αδυναμίες απέναντι στο αμυντικό στυλ παιχνιδιού και ο «χάλκινος» πρωταθλητής Ευρώπης του απλού έπαιξε με τη δέουσα προσοχή και σοβαρότητα για να φτάσει στο 3-0. Σε όλα τα σετ δημιούργησε διαφορά τριών έως και πέντε πόντων από την αρχή και την κράτησε χωρίς ιδιαίτερη πίεση. Το τέλος του αγώνα τον βρήκε να πανηγυρίζει με άλμα, να τρέχει κατευθείαν στους συμπαίκτες του για να τους αγκαλιάσει και να δέχεται τα χειροκροτήματα των περίπου 200 φιλάθλων, οι οποίοι φυσικά τον θαύμασαν πριν από λίγο καιρό στις μεγαλειώδεις εμφανίσεις του στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα! Ο προημιτελικός μάλιστα, έγινε στο ίδιο γυμναστήριο όπου ο Γκιώνης πήρε το χάλκινο μετάλλιο στο απλό και η εθνική μας ομάδα έφτασε στον τελικό του ομαδικού. Ήδη λοιπόν, το Σβέσατ (που είναι έδρα της Νιντερόστεριχ) μπορεί να χαρακτηρίζεται πολύ γούρικο γι’ αυτόν… Οι ημιτελικοί είναι προγραμματισμένο να γίνουν στο διάστημα 7 με 9 Μαρτίου οι πρώτοι και 21 με 23 Μαρτίου οι επαναληπτικοί. Η Ανζέ πρόσθεσε ήδη μία ακόμα μεγάλη επιτυχία σε ευρωπαϊκό Κύπελλο ύστερα από την κατάκτηση του E.T.T.U. Cup την περίοδο 2007-2008 και τη 2η θέση στην ίδια διοργάνωση το 2011-2012. Ο Γκιώνης παραμένει στο εξωτερικό και πάει στη Γαλλία όπου την Τρίτη έχει αγώνα πρωταθλήματος. Ο επόμενος μεγάλος στόχος του έρχεται σε ατομικό επίπεδο και είναι η διάκριση στο Europe Cup (το πρώην ΤΟΠ 12 της γηραιάς ηπείρου), που θα γίνει στη Λωζάννη από τις 7 έως τις 9 Φεβρουαρίου.  

Αναλυτικά η εξέλιξη του αγώνα Νιντερόστεριχ-Ανζέ 0-3:

Τσεν Βεσίνγκ-Μισέλ Μαρτίνεζ 1-3 (10-12, 11-6, 6-11, 8-11)

Ντάνιελ Χάμπεσον-Γενς Λούντκβιστ 0-3 (5-11, 9-11, 9-11)  

Στέφαν Φέγκερλ-Παναγιώτης Γκιώνης 0-3 (5-11, 7-11, 5-11)

Μεθαύριο Τρίτη δίνει τη δική της ρεβάνς και η Ενεμπόν κόντρα στη ρωσική UMMC. Παίζει στις 2 το μεσημέρι στην πόλη Βερκνάγια και θα προσπαθήσει να υπερασπιστεί τη νίκη με 3-2 από το παιχνίδι της περασμένης Παρασκευής στη Γαλλία. Το έργο της απέναντι στην πρωταθλήτρια του E.T.T.U. Cupτο 2013 και φιναλίστ του Τσάμπιονς Λιγκ το 2012 είναι πολύ δύσκολο και αναμφίβολα ο Κρεάνγκα και οι συμπαίκτες του θα προκαλέσουν ανάλογη αίσθηση με την Ανζέ αν καταφέρουν την πρόκριση.   

* Σήμερα το μεσημέρι έγινε στη Γερμανία και ο τελευταίος προημιτελικός για την ολοκλήρωση του 1ου γύρου. Η κάτοχος του τίτλου ρωσική Όρενμπουργκ κατέβαλλε με 3-0 την πρώην πρωταθλήτρια Ευρώπης (και προσεχή ομάδα του Γκιώνη) Μπορούσια Ντίσελντορφ και ουσιαστικά εξασφάλισε από τώρα την πρόκριση στα ημιτελικά. Η Όρενμπουργκ, που στην προκριματική φάση ήταν στον όμιλο της Ανζέ και είχε μόνο νίκες, επιβεβαίωσε ότι είναι το φαβορί να κατακτήσει το Τσάμπιονς Λιγκ για τρίτη χρονιά στη σειρά. Η ρεβάνς στη Ρωσία θα διεξαχθεί στις 31 του μήνα.                          

 

* Ο Παναγιώτης Γκιώνης και οι συμπαίκτες του χαμογέλασαν στο τέλος στη διπλή αναμέτρηση με τη Νιντερόστεριχ (φωτό από την επίσημη ιστοσελίδα της γαλλικής ομάδας) 

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ