Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Διατηρήθηκε στην κορυφή του ιταλικού πρωταθλήματος στο κλείσιμο του 1ου γύρου η Νορμπέλο της Παπαδάκη

Νorbellο parousiasi

Νorbellο parousiasiΣυνέχισε με ισοπαλία, αλλά διατήρησε την πρωτιά στην Α1 κατηγορία της Ιταλίας η Νορμπέλο της Αγγελίνας Παπαδάκη. Στο πλαίσιο της 7ης και τελευταίας για τον 1ο γύρο, αγωνιστικής, παραχώρησε ισοπαλία 3-3 στην έδρα της στην Κορτεματζιόρε κι έφτασε τους 12 βαθμούς με 5 νίκες και 2 ισοπαλίες. Στην κορυφή έχει συγκάτοικο πια τον Ζευς, ωστόσο κρατάει το πλεονέκτημα, επειδή στο μεταξύ τους παιχνίδι έχει αναδειχτεί νικήτρια με 4-1. Η εξαιρετική πορεία της Νορμπέλο μαρτυρά φυσικά και τη θετική παρουσία της Ελληνίδας διεθνούς, η οποία είναι δεύτερη παίκτρια της ομάδας. Στη φωτό από την ιστοσελίδα της ιταλικής ομοσπονδίας (fitet.org) η 24χρονη αθλήτρια διακρίνεται στην άκρη δεξιά κατά την παρουσίαση της ομάδας της στον προχτεσινό αγώνα με την Κορτεματζιόρε. Το περασμένο Σαββατοκύριακο είχαν επίσης αγωνιστική δραστηριότητα ο Δημήτρης Παπαδημητρίου στη Γερμανία και ο Γιώργος Φραγκούλης στη Γαλλία.

Στην Α1 γυναικών της Ιταλίας η Νορμπέλο είχε δύσκολο έργο απέναντι στην Κορτεματζιόρε, η οποία είναι στην 3η θέση της κατάταξης μ’ έναν βαθμό λιγότερο από τους πρωτοπόρους. Τελικά οι δύο ομάδες αναδείχτηκαν ισόπαλες 3-3 με την Παπαδάκη να έχει μία νίκη και μία ήττα. Στο πρώτο της ματς έχασε 3-1 σετ από την κινεζικής καταγωγής Γουάνγκ Γιου, η οποία μέχρι πριν από λίγα χρόνια αγωνιζόταν στην εθνική ομάδα της Ιταλίας. Στη συνέχεια η πρωταθλήτριά μας κατέβαλλε με 3-0 σετ τη Τζούλια Καβάλι. Η ομάδα της Σαρδηνίας έβγαλε αήττητη το πρώτο κομμάτι του πρωταθλήματος και στις 2 Φεβρουαρίου αρχίζει τα παιχνίδια της στον 2ο  γύρο.  

Στη 2η κατηγορία ανδρών της Γερμανίας και τον όμιλο του βορρά η Μπρακβέντε του Δημήτρη Παπαδημητρίου έδωσε δύο αγώνες το Σαββατοκύριακο και υπέστη ισάριθμες ήττες. Έμεινε έτσι σε δυσχερή βαθμολογική θέση και θα χρειαστεί μεγάλη προσπάθεια για να γλιτώσει τον υποβιβασμό. Το Σάββατο έχασε εκτός έδρας 6-2 από τη Τζούλιχ και την Κυριακή στην έδρα της, επίσης με 6-2, από την τέως ομάδα του Έλληνα πρωταθλητή, την Κολονία. Ύστερα από 12 αγώνες η Μπρακβέντε είναι 8η στην κατάταξη με 7 βαθμούς και παραμένει σε θέσεις υποβιβασμού.

Από τη θέση 2 της ομάδας του ο 30χρονος διεθνής έδωσε γερές αναμετρήσεις με τους πρώτους αθλητές των αντίπαλων ομάδων, αλλά δεν ευτύχησε να σημειώσει κάποια νίκη. Στον αγώνα με τη Τζούλιχ κάμφθηκε αρχικά με 3-2 σετ από τον πρώην πρωταθλητή Ευρώπης του απλού παίδων, τον Ρουμάνο Χόνορ Ζοκς και μετά από τον Χέρμαν Μούλμπαχ με 3-0. Νωρίτερα είχε θετικό αποτέλεσμα στο διπλό με παρτενέρ τον Σούμποτιτς όταν επικράτησαν των Ντμίτρικ Πιζάρ/Χόνορ Ζοκς με 3-1 σετ.

Την Κυριακή ο Παπαδημητρίου έχασε στο πρώτο του ατομικό παιχνίδι από τον Λέναρτ Γουεκίνγκ με 3-2 σετ και στο δεύτερο από τον Τόμας Μπρόσιγκ με 3-0. Στην αρχή της αναμέτρησης είχε νέα νίκη στο διπλό με συμπαίκτη ξανά τον Σούμποτιτς. Ξεπέρασαν την αντίσταση των Λέναρτ Γουεκίνγκ και Γιόσεν Λανγκ με 3-2 σετ.

Το Σάββατο εξάλλου, άρχισε με νέους ομίλους το δεύτερο μέρος στα πρωταθλήματα της Γ΄και της Δ΄κατηγορίας ανδρών της Γαλλίας. Στην 3η κατηγορία (National 1)  η Μπαγιάρ Αρζεντάν 2 του Γιώργου Φραγκούλη μετέχει στο γκρουπ Β και στην 1η αγωνιστική επιβλήθηκε άνετα εντός έδρας της Σεν Πιερές με 8-0. Ο πρώην δευτεραθλητής Ελλάδας του απλού ανδρών σημείωσε δύο νίκες.

Στην 4η κατηγορία τέλος (National2), η Αμικάλ Λεγκ Σεζέρ 2 του Λευτέρη Μάκρα βρίσκεται στο γκρουπ Α  και στην εκκίνηση της δεύτερης φάσης έφερε ισοπαλία 7-7 εντός έδρας με αντίπαλο την Τορίν Φουιγιάρντ. Ο σημερινός δευτεραθλητής Ελλάδας του απλού και του διπλού ανδρών απουσίασε από το συγκεκριμένο ματς, καθώς είχε αγωνιστική υποχρέωση με τον Α.Σ. Πέρα Αθηνών στην Α1 εθνική κατηγορία.

                                                          

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ