Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Σιγούρεψε πρωτιά και άνοδο στη Γερμανία η Κολωνία του Δ. Παπαδημητρίου!

Με προεξάρχοντα τον Δημήτρη Παπαδημητρίου η Κολωνία εξασφάλισε την πρωτιά και την άνοδο στο πρωτάθλημα της Γ΄ γερμανικής κατηγορίας! Μία αγωνιστική πριν από το τέλος έχει ξεφύγει τέσσερις βαθμούς από τους διώκτες της κι έχει σιγουρέψει τον τίτλο, που της δίνει το εισιτήριο για την Μπουντεσλίγκα 2. Ο Έλληνας διεθνής είναι ο μεγάλος πρωταγωνιστής στη φετινή πορεία της ομάδας.

Η Κολωνία είχε γίνει από καιρό ακλόνητο φαβορί για το πρωτάθλημα της δυτικής περιφέρειας στην 3η κατηγορία, τη λεγόμενη Regional. Τα πράγματα κρίθηκαν την Κυριακή του Πάσχα όταν η Κολωνία επιβλήθηκε στην έδρα της 9-1 της Μπόνεν. Συνέχισε έτσι την αήττητη πορεία της και πήγε στους 37 βαθμούς με 18 νίκες και 1 ισοπαλία! Έχει δώσει 19 αγώνες, θέλει έναν ακόμα για να ολοκληρώσει τη διοργάνωση και η Άλτενα και η Μπρακβέντε, που ακολουθούν στους 33 βαθμούς δεν…προλαβαίνουν να τη φτάσουν. Η Μπρακβέντε μάλιστα, έχει ολοκληρώσει τα παιχνίδια της.

Στο ματς με τη Μπόνεν ο Παπαδημητρίου σημείωσε δύο νίκες στο απλό και μία στο διπλό και τοποθετήθηκε φυσικά στη θέση 1 της ομάδας του, όπως σταθερά γίνεται από την αρχή του 2012. Άλλωστε, πραγματοποιεί εξαιρετικές εμφανίσεις από την έναρξη του πρωταθλήματος και είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικός με 28 νίκες και μόλις 2 ήττες στο απλό, 11 νίκες και 5 ήττες στο διπλό! Η Κολωνία δίνει στις 22 του μήνα το τελευταίο της παιχνίδι στο πρωτάθλημα και αντιμετωπίζει την Άλτενα.

Στη Γαλλία εξάλλου, ο Παναγιώτης Γκιώνης και ο Καλλίνικος Κρεάνγκα επανήλθαν στα ματς των ομάδων τους για τη 15η αγωνιστική της Λίγκας. Η Ανζέρ του Γκιώνη, που προετοιμάζεται παράλληλα για τον πρώτο τελικό του E.T.T.U. Cup με την Μπορούσια Ντίσελντορφ (εντός έδρας στις 5 Μαΐου), σημείωσε τη δεύτερη νίκη της στο πρωτάθλημα και ανέβηκε στην 8η θέση. Επικράτησε εκτός έδρας 4-1 της Σεν Μορ με τον 1ο Μεσογειονίκη να πετυχαίνει δύο νίκες απέναντι στον Κινέζο Γιανγκ Τσεν και τον Γάλλο Βικτοριέν Λε Γκουέν.

Η Ενεμπόν απέσπασε ισοπαλία 3-3 εκτός έδρας από την περσινή πρωταθλήτρια Γαλλίας Λεβαλουά με τον Κρεάνγκα να εμφανίζει μία νίκη και μία ήττα στα πέντε σετ. Αρχικά έκαμψε την αντίσταση του Ρώσου Ιγκόρ Ρουμπτσόφ κι εν συνεχεία έχασε από τον Τσουάν Τσι Γιουάν από την Κινεζική Ταϊπέι. Στη βαθμολογία η Ενεμπόν βρίσκεται στην 3η θέση και ισοβαθμεί στους 35 βαθμούς με τη Λα Ρομάν. Η Ανζέρ είναι 8η με 24 βαθμούς. Τρεις αγωνιστικές πριν από το τέλος η Σαρτρ είναι πολύ κοντά στον τίτλο, καθώς αποσπάστηκε πέντε βαθμούς από τη Λεβαλουά (42 με 37).

                                                                               

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ