Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Στη Βέροια το Σαββατοκύριακο το ξεκίνημα των αναπτυξιακών όπεν για το 2014

Filippeio

FilippeioΗ Βέροια ανοίγει το πρόγραμμα των αναπτυξιακών τουρνουά της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. για το 2014. Η όμορφη πρωτεύουσα του νομού Ημαθίας φιλοξενεί αύριο και μεθαύριο το 7ο στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο ανοιχτό πρωτάθλημα μικρών ηλικιών και είναι έτοιμη να δώσει το καλύτερο δυνατό για μία πετυχημένη διοργάνωση. Έχουν δηλώσει συμμετοχή 187 αθλητές κι αθλήτριες κι αν σκεφτεί κανείς ότι προέρχονται από 14 διαφορετικές περιοχές της χώρας τότε αποτυπώνεται το πολύ έντονο ενδιαφέρον για ένα ακόμα όπεν της Περιφέρειας. Οι αξιολογημένοι ατομικοί αγώνες γίνονται στο δημοτικό κλειστό γυμναστήριο Φιλίππειο και περιλαμβάνουν τις κατηγορίες νέων, παίδων-κορασίδων, παμπαίδων-παγκορασίδων. Είναι αφιερωμένοι στη μνήμη του παλιού αθλητή της Βέροιας Φώτη Τσιαλτζούδη και τους διοργανώνει η Τοπική Επιτροπή Βόρειας Ελλάδας της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. σε συνεργασία με το δήμο της πόλης και το σωματείο Ο.Ε.Α. Βέροιας.

Ο πολύ ικανοποιητικός αριθμός των δηλώσεων συμμετοχής συμπληρώθηκε με 26 νέους, 68 παίδες, 48 παμπαίδες, 21 κορασίδες και 24 παγκορασίδες. Εκτός από τον τοπικό σύλλογο θα έχουν αθλητές σωματεία από την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, τη Δράμα, τη Φλώρινα, την Καβάλα, την Αλεξανδρούπολη, την Κοζάνη, τα Ιωάννινα, τη Χαλκιδική, τις Σέρρες, τον Βόλο, την Έδεσσα, ακόμα και τη Χίο! Ο απαιτούμενος ελάχιστος αριθμός (8 αθλήτριες) για τις νεάνιδες δεν καλύφθηκε κι έτσι ακυρώθηκε η συγκεκριμένη ηλικιακή κατηγορία. Το σύστημα διεξαγωγής περιλαμβάνει, όπως κάθε φορά σε αυτά τα τουρνουά, γκρουπ στην πρώτη φάση και νοκ άουτ ματς στη δεύτερη με διαβάθμιση για όλες τις θέσεις. Η κλήρωση των γκρουπ γίνεται σήμερα το απόγευμα στο γυμναστήριο των αγώνων.

Η αγωνιστική δράση αρχίζει αύριο στις 09:00 με τους ομίλους στους παίδες και τις κορασίδες. Θα διαρκέσει σχεδόν …μισή ημέρα, καθώς υπολογίζεται να πάει μέχρι τις 20:50 με παιχνίδια κι από τη δεύτερη φάση. Την Κυριακή οι αγώνες αρχίζουν στις 09:00 με νοκ άουτ ματς για τους παίδες και τις κορασίδες, για τις 10:00 είναι προγραμματισμένοι οι ημιτελικοί, ενώ νωρίς το μεσημέρι πρόκειται να γίνουν χαιρετισμοί επισήμων. Οι τελικοί του όπεν και στις πέντε κατηγορίες θα διεξαχθούν γύρω στις 15:45.

ΗΡΘΕ Η ΣΤΙΓΜΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ 1Ο ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΤΟΥ ΠΑΝΙΩΝΙΟΥ…

Αυτό το Σαββατοκύριακο, 11 και 12 Ιανουαρίου, θα δώσουν τις δικές τους «κόντρες» στα πράσινα τραπέζια και οι μεγαλύτεροι σε ηλικία φίλοι του αθλήματος. Το νέο αγωνιστικό τους πεδίο το προσφέρει με το 1ο του τουρνουά ο Πανιώνιος Γ.Σ.Σ., που εδώ και λίγο καιρό αποτελεί νέο μέλος της Ε.Φ.Ο.Επ.Α.. Διοργανώνει δύο πρωταθλήματα σε διαφορετικούς αγωνιστικούς χώρους, το ένα για αθλητές κι αθλήτριες από 19 ετών και πάνω και το άλλο για βετεράνους και ανεξάρτητους. Οι αγώνες θα γίνουν στο κλειστό γυμναστήριο «Ανδρέας Βαρίκας» (βρίσκεται ακριβώς δίπλα στο γήπεδο ποδόσφαιρου στη διεύθυνση Αγίου Ανδρέου 16), δηλαδή στη σάλα και στο διπλανό γήπεδο μπάσκετ με τέντα. Το eventτων βετεράνων θα έχει τη στήριξη του Π.Ο.Φ.Επ.Α. και την αιγίδα της Ε.Φ.Ο.Επ.Α., εκείνο των εν ενεργεία αθλητών τη συνεργασία της Ε.Φ.Ο.Επ.Α., ενώ στο οργανωτικό κομμάτι μετέχει και στις δύο περιπτώσεις ο Γιώργος Πετρόχειλος, υπεύθυνος του καταστήματος GPSports. Η απήχηση στους φίλους του αθλήματος είναι πολύ μεγάλη, καθώς απέδωσε και η προβολή από τους ανθρώπους του Πανιωνίου, οι οποίοι μοίρασαν φυλλάδια στη Νέα Σμύρνη και σε γειτονικές πόλεις, κόλλησαν αφίσες κι έβαλαν τους αγώνες σε φωτεινές πινακίδες! Ειδικά στους βετεράνους και τους ανεξάρτητους ο αριθμός των 150 δηλώσεων συμμετοχής είναι εντυπωσιακός και μάλιστα έρχονται αθλητές από πολλά σημεία της Περιφέρειας, όπως τη Δράμα, τα Χανιά, το Ηράκλειο, τη Λαμία, την Καλαμάτα, την Τρίπολη, την Κορινθία και τη Λάρισα!

Στο ανοιχτό πρωτάθλημα των ενεργών αθλητών δήλωσαν συμμετοχή 26 άτομα και ανάμεσά τους είναι και μία γυναίκα, η οποία αναγκαστικά θ’ αγωνιστεί με τους άνδρες. Η αρχή γίνεται αύριο στις 15:30 με τους βετεράνους/ανεξάρτητους 40-49 ετών, οι οποίοι θ’ αγωνιστούν στην τέντα. Οι αθλητές των διοργανώσεων της ομοσπονδίας θα παίξουν την Κυριακή (από τις 09:30) στη σάλα του γυμναστηρίου και δίπλα θα συνεχιστούν οι αγώνες για τους βετεράνους και τους ανεξάρτητους στις υπόλοιπες κατηγορίες. Συνολικά θα χρησιμοποιηθούν 20 τραπέζια, κάτι που θα συμβεί πρώτη φορά σε τέτοια διοργάνωση!

* Έναρξη στο δεύτερο μέρος του πρωταθλήματος της Α΄κατηγορίας της Σουηδίας αυτό το Σαββατοκύριακο με παρούσα τη Στόρφορς της Φιλαρέτης Εξάρχου και της Μαρίας Χριστοφοράκη. Το κλαμπ είχε τερματίσει πριν από έναν μήνα στην 4η θέση του ομίλου του βορρά και προκρίθηκε στην επόμενη φάση όπου παίρνουν μέρος οι τέσσερις πρώτες ομάδες από τον όμιλο του βορρά και οι αντίστοιχες από τον νότο. Οι ομάδες θα παίξουν ξανά από μία φορά μεταξύ τους και ο νέος στόχος της Στόρφορς είναι να πλασαριστεί στην πρώτη 6άδα και ν’ αποκτήσει δικαίωμα συμμετοχής στην τελευταία φάση της διοργάνωσης, τα πλέι οφ. Το αρνητικό όμως, είναι ότι στο αυριανό εναρκτήριο παιχνίδι της δεν θα έχει τη βοήθεια της Χριστοφοράκη. Η διεθνής αθλήτρια ταλαιπωρείται από ενοχλήσεις στη μέση κι έμεινε στην Αθήνα.

* Αγωνιστική δραστηριότητα υπάρχει και σε επίπεδο αθλητών με αναπηρίες αυτό το διήμερο. Το σωματείο Α.Με.Α. Τριπτόλεμος διοργανώνει την Κυριακή ημερίδα στην Ελευσίνα υπό την αιγίδα της οικείας αθλητικής ομοσπονδίας και με την υποστήριξη της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. στη διαιτησία. Πρόκειται για ατομικό τουρνουά στο οποίο πρόκειται να πάρουν μέρος περίπου 20 αθλητές.

                                     

 

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ