Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Επανέλαβαν την περσινή επιτυχία τους Παπαγεωργίου και Τόλιου στο όπεν με χρηματικά έπαθλα

P1052528

P1052528Ο Κώστας Παπαγεωργίου και η Κατερίνα Τόλιου αναδείχτηκαν σήμερα νικητές στο 2ο ανοιχτό πρωτάθλημα ανδρών-γυναικών της P1052530Ε.Φ.Ο.Επ.Α. με χρηματικά έπαθλα. Ο αθλητής του Α.Σ. Πέρα Αθηνών και η αθλήτρια του Δ.Α.Ο. Ταύρου ήταν νούμερο 1 φαβορί των ταμπλό και με σταθερά καλή απόδοση επανέλαβαν την επιτυχία, που είχαν στο αντίστοιχο περσινό event, αρχίζοντας με τον καλύτερο τρόπο το νέο έτος. Χωρίς να υπολογίζονται οι κρατήσεις το τουρνουά έδινε 1.200 ευρώ στους άνδρες και 500 στις γυναίκες, ποσά που συγκεντρώθηκαν κυρίως από τα παράβολα συμμετοχής των αθλητών/τριών και συμπληρώθηκαν από την ομοσπονδία. Αγωνίστηκαν 54 άνδρες και 18 γυναίκες και καταγράφηκαν τρεις απουσίες της τελευταίας στιγμής. Η ανταπόκριση δεν ήταν μεγάλη, όμως επισημαίνεται ως θετικό στοιχείο η παρουσία πολλών ισχυρών ονομάτων, όπως και λίγων αθλητών από μέρη της Περιφέρειας και συγκεκριμένα τη Χίο, την Πάτρα, την Κόρινθο και τη Λάρισα. Όλοι οι αθλητές είχαν την ευκαιρία για πολλά παιχνίδια, καθώς η ομοσπονδία έκανε στη δεύτερη φάση και ταμπλό «παρηγοριάς».

Στους άνδρες ο Παπαγεωργίου μεγάλωσε την πλούσια συλλογή του κι επιβεβαίωσε ότι τα τελευταία χρόνια είναι ο απόλυτος κυρίαρχος στις εσωτερικές διοργανώσεις ατομικού χαρακτήρα. Αρκεί να θυμίσουμε ότι είναι ο μόνιμος πρωταθλητής Ελλάδας του απλού από το 2010 έως σήμερα, ενώ πέρσι κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο και στο επαμειβόμενο όπεν και στο ΤΟΠ 8. Στον τελικό συνάντησε το 2ο φαβορί των αγώνων, τον συμπαίκτη του στο Πέρα και στην εθνική ομάδα Κώστα Λαγογιάννη. Οι φίλοι του αθλήματος περίμεναν σαφώς δυνατή αναμέτρηση, όμως ο Παπαγεωργίου επιβλήθηκε σχετικά εύκολα με 4-0 σετ και ο αγώνας δεν χρειάζεται ιδιαίτερο σχολιασμό. Ο δευτεραθλητής Ευρώπης του ομαδικού ήταν και σήμερα πολύ συγκεντρωμένος και ήρεμος, πέρασε την τακτική του με ελάχιστα λάθη και ουσιαστικά δεν απειλήθηκε σε κανένα σημείο. Πρέπει να σημειωθεί πάντως, ότι ο Λαγογιάννης πονούσε στον δεξιό ώμο, όπου αντιμετωπίζει χρόνιο πρόβλημα, ενώ φάνηκε να του λείπουν και οι απαιτούμενες δυνάμεις, δεδομένου ότι είχε λιγότερο χρόνο ξεκούρασης μετά τον μεγάλο σε διάρκεια ημιτελικό που έδωσε. Ο Παπαγεωργίου κυριάρχησε σ’ έναν ακόμα τελικό χωρίς να χάσει σετ και η εξέλιξη ήταν 11-3, 11-8, 11-8 και 11-6.

P1052506Στους ημιτελικούς ο Παπαγεωργίου κατέβαλλε με 4-1 σετ τον Γιώργο Κωνσταντινόπουλο και ο Λαγογιάννης με 4-3 τον Κωνσταντίνο Κωνσταντινόπουλο (11-4 το «κόντρα») στο ωραιότερο και συναρπαστικότερο παιχνίδι της ημέρας. Αξιοσημείωτο ότι ο Γιώργος Κωνσταντινόπουλος απέκλεισε νωρίτερα με 4-1 σετ τον αήττητο στη φετινή Α1 Ντανιέλ Τσιόκα. Τα νεαρά αδέρφια του Α.Ο. Αμφιθέας, που με νέες καλές εμφανίσεις έδειξαν ξανά ότι μπορούν να είναι στην επόμενη φουρνιά της εθνικής ομάδας, πήραν το χάλκινο μετάλλιο.

Στην πορεία του έως τον τελικό ο Παπαγεωργίου απέκλεισε στους «32» του ταμπλό τον Διονύση Κολλιόπουλο (Προμηθέας Πατρών) με 3-0 σετ, στους «16» τον Ηλία Μιχαηλίδη (Άρης Νικαίας) με το ίδιο σκορ και στους «8» τον Γιάννη Σγουρόπουλο με 4-0 σετ. Αντίστοιχα, ο Λαγογιάννης νίκησε τον Παναγιώτη Αλεξανδρόπουλο (Άρης Νικαίας) με 3-0 σετ, τον Δημήτρη Κορδούτη (Δ.Α.Ο. Ταύρου) επίσης με 3-0 και τον Νίκο Αντωνιάδη με 4-1. Στα αποτελέσματα που ξεχώρισαν και η νίκη του Γιώργου Παντερή εναντίον του πρωταθλητή Ελλάδας του απλού νέων Κωνσταντίνου Αγγελάκη με 3-2 σετ στη 16άδα.

Τα δύο πρώτα φαβορί έφτασαν στον τελικό και στις γυναίκες με την Κατερίνα Τόλιου και τη Ντετελίνα Πέτροβα να δίνουν μία ακόμα γερή κόντρα ύστερα από εκείνη του πρωταθλήματος. Γενικά, υπήρχαν κάποια στοιχεία, που κέντριζαν το ενδιαφέρον στη συγκεκριμένη κατηγορία, όπως η παρουσία της Βουλγάρας φιναλίστ, η επιστροφή της Αγγελίνας Παπαδάκη σε εσωτερική ατομική διοργάνωση ύστερα από πολύ καιρό (σ.σ. θυμίζουμε ότι αγωνίζεται στην ιταλική Νορμπέλο) και η άνοδος της Γεωργίας Ζαβιτσάνου, όπως είχε αποτυπωθεί και στο πρόσφατο διεθνές πρωτάθλημα της Κύπρου.

P1052523Αυτή που βρέθηκε στην καλύτερη κατάσταση την Κυριακή ήταν η Τόλιου και κατέκτησε την πρωτιά παίρνοντας δύο …ρεβάνς. Στον τελικό έκαμψε με 4-2 σετ την αντίσταση της Πέτροβα, από την οποία είχε χάσει 3-0 τον Νοέμβριο στην Α1, ενώ στα προημιτελικά είχε αποκλείσει με το ίδιο σκορ τη Ζαβιτσάνου, από την οποία είχε δύο ήττες στα ισάριθμα μεταξύ τους τελευταία παιχνίδια! Στον τελικό η Τόλιου είχε πιο καθαρό μυαλό από την αθλήτρια του Ολυμπιακού, έβαλε περισσότερο την επίθεση στο παιχνίδι της και παράλληλα κρατώντας την μπάλα με την άμυνα είδε την αντίπαλό της να μην έχει την απαιτούμενη υπομονή και να κάνει πολλά λάθη. Η εξέλιξη ήταν συναρπαστική και όχι μόνο επειδή κρίθηκαν με οριακή διαφορά τα πέντε από τα έξι σετ (10-12, 11-9, 12-10, 11-5, 11-13, 13-11). Στο 5ο σετ η Πέτροβα έσωσε δύο ματς μπολ (αφού έχασε σερβίς στο 10-10 και πήρε τυχερό πόντο στο 10-11) και στο 6ο προηγήθηκε 7-4. Η Τόλιου αντέδρασε, ισοφάρισε γρήγορα κι έφτασε ξανά στον τελευταίο πόντο. Η Βουλγάρα διεθνής έδειξε πάλι αντανακλαστικά κι έσωσε δύο ακόμα ματς μπολ, όμως ένα «σόρι» της Τόλιου σε πολύ κρίσιμο πόντο και κάποια λάθη διαμόρφωσαν το τελικό σκορ.

Πολύ δυνατοί ήταν και οι δύο ημιτελικοί. Η Τόλιου ξεπέρασε με 4-2 σετ το εμπόδιο της Αγγελίνας Παπαδάκη (η οποία στην Ελλάδα ανήκει στην Αθηνά Μαγκουφάνας), καλύπτοντας μικρό ή κάπως μεγάλο χάντικαπ και στα τρία πρώτα σετ. Η Πέτροβα λύγισε την πρωταθλήτρια Ελλάδας του 2012 Φιλαρέτη Εξάρχου του Π.Κ.Δ. Ταύρου με 4-3. Στο καθοριστικό σετ δημιούργησε διαφορά ασφαλείας και την κράτησε. Η Παπαδάκη και η Εξάρχου κατέκτησαν το χάλκινο μετάλλιο.

Στον 1ο γύρο (σ.σ. των «16») οι φιναλίστ του τελικού είχαν bye. Στην 8άδα η Πέτροβα κατέβαλλε την Όλγα Γεωργοπούλου με 4-1 σετ. Όσον αφορά στα οικονομικά οφέλη ο Παπαγεωργίου παίρνει 384 ευρώ και η Τόλιου 160 (με τις κρατήσεις). Να σημειώσουμε επίσης τους αθλητές και τις αθλήτριες, που προχώρησαν μέχρι τα προημιτελικά, αφού ένα ελάχιστο οικονομικό όφελος είχαν κι αυτοί με 60 και 25 ευρώ αντίστοιχα. Στους άνδρες τερμάτισαν στις θέσεις 5-8 ο Ντανιέλ Τσιόκας (Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.), ο Νίκος Αντωνιάδης (Α.Σ. Πρόοδος), ο Γιώργος Παντερής (Α.Ο. Ηράκλειο 2001) και ο Γιάννης Σγουρόπουλος (Α.Ο. Ταταύλα). Στις γυναίκες η Γεωργία Χατζηλυγερούδη (Α.Σ.Ε.Α Καβάλας), η Όλγα Γεωργοπούλου (Α.Σ. Πέρα Αθηνών), η Γεωργία Ζαβιτσάνου (Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.) και η Δήμητρα-Θωμαΐς Τσεκούρα (στην Ελλάδα ανήκει στον Α.Σ. Πέρα, αλλά αγωνίζεται στην Τσεχία).

P1052510Το δικό τους κίνητρο είχαν και οι αθλητές/τριες, που είχαν αποκλειστεί το Σάββατο στα προκριματικά γκρουπ. Συνέχισαν στους αγώνες P1052513«παρηγοριάς» και η ομοσπονδία απένειμε μετάλλια στους τρεις πρώτους. Στους άνδρες αναδείχτηκε νικητής ο Ανέστης Θεοχάρης της Αμοργού νικώντας στον αμφίρροπο τελικό τον Αριστείδη Πετρόπουλο του Άρη Νικαίας με 3-2 σετ. Την 3η θέση μοιράστηκαν ο ο Αλκιβιάδης Σταματούρος του Αετού Κορυδαλλού και ο Ηλίας Γάτος της Ένωσης Ποντίων Μελισσίων.

Στις γυναίκες την 1η θέση του consolation πήρε η Αφροδίτη Αθανασοπούλου του Α.Ο. Καρέα. Στον τελικό επιβλήθηκε της Βερόνικα Σαϊνακόφσκα του Πανελληνίου Γ.Σ. με 3-0 σετ. Εδώ προέκυψε μία αθλήτρια στην 3η θέση και ήταν η Ευαγγελία Οικονόμου του Φοίνικα Αγίας Σοφίας Πειραιά. 

 

Φωτό 1: Η απονομή στους νικητές της κατηγορίας ανδρών από το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. Γιώργο Παπαγεωργίου. Από αριστερά Λαγογιάννης, Παπαγεωργίου, Γ. Κωνσταντινόπουλος και Κ. Κωνσταντινόπουλος κρατώντας και τις επιταγές τους.

Φωτό 2: Οι νικήτριες της κατηγορίας γυναικών μαζί με τον β΄αντιπρόεδρο της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. Κωνσταντίνο Μάκρα, που έκανε την απονομή. Από αριστερά Πέτροβα, Τόλιου, Εξάρχου και Παπαδάκη.

Φωτό 3: Φάση από το καθοριστικό σετ στον ημιτελικό του Λαγογιάννη με τον Κ. Κωνσταντινόπουλο. Διαιτήτευσε ο Ανδρέας Σιώκος.

Φωτό 4: Στιγμιότυπο από τον τελικό των γυναικών μεταξύ της Πέτροβα και της Τόλιου.

Φωτό 5: Τα παιδιά, που πήραν τις πρώτες θέσεις στο ταμπλό της “παρηγοριάς”. Ο νικητής Θεοχάρης έχει δεξιά του τον Πετρόπουλο και αριστερά του τον Σταματούρο και τον Γάτο.

Φωτό 6: Η νικήτρια των αγώνων “παρηγοριάς” των γυναικών Αφροδίτη Αθανασοπούλου ποζάρει χαρούμενη με τον προπονητή της Γεβόντ Χανεγιάν.                                                 

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ