Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Δήλωση του προέδρου της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. Μανώλη Κολυμπάδη για το νέο έτος

PA142124

PA142124Η ελληνική επιτραπέζια αντισφαίριση αποχαιρετά το 2013 με τα πιο ευχάριστα συναισθήματα και υποδέχεται το 2014 με πλατιά χαμόγελα και μεγαλύτερη αισιοδοξία! Η έλευση ενός νέου έτους γεννά έτσι κι αλλιώς την ελπίδα, όμως οι «φανταστικές», οι «μαγικές» στιγμές, που έζησε το άθλημα στη χρονιά που φεύγει, κυρίως με τις ιστορικές επιτυχίες στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, δημιουργούν ακόμα καλύτερη διάθεση και αυξάνουν την πίστη στην προσπάθεια να παραμείνει δυνατό το δημοφιλές άθλημα. Σε κάθε περίπτωση όμως, τα στενά οικονομικά δεδομένα εξακολουθούν να καθιστούν σκληρή και δύσκολη την πραγματικότητα και απαιτείται συνεχή εγρήγορση. Όλες αυτές οι επισημάνσεις εμπεριέχονται στο μήνυμα του προέδρου της Ελληνικής Φίλαθλης Ομοσπονδίας Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης Μανώλη Κολυμπάδη εν όψει της νέας χρονιάς. Ο επικεφαλής του διοικητικού συμβουλίου υπογραμμίζει στη γραπτή του δήλωση ότι η ομοσπονδία και όλοι μαζί οι άνθρωποι του αθλήματος πρέπει να συνεχίσουν το έργο τους με τον ίδιο ζήλο κι έχοντας ως φωτεινό παράδειγμα τα μετάλλια στις διεθνείς διοργανώσεις να σκέπτονται ότι τίποτα δεν είναι ανέφικτο.

Αναλυτικά το πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του Μανώλη Κολυμπάδη:

«Αγαπητοί πρόεδροι και μέλη των διοικητικών συμβουλίων των σωματείων-μελών της Ε.Φ.Ο.Επ.Α.

Αγαπητοί προπονητές, διαιτητές του αθλήματός μας, συνεργάτες εργαζόμενοι στην ομοσπονδία, στις Τοπικές μας Επιτροπές και στα σωματεία μας,  γονείς των αθλητριών και αθλητών της επιτραπέζιας αντισφαίρισης, αθλήτριες και αθλητές, φίλες και φίλοι της επιτραπέζιας αντισφαίρισης.

Οι συνεργάτες μου κι εγώ στο διοικητικό συμβούλιο της ομοσπονδίας σάς ευχόμαστε ολόψυχα ένα ευτυχισμένο 2014 με υγεία, ειρήνη, δύναμη και χαρούμενες προσωπικές, οικογενειακές και αθλητικές στιγμές. Να είμαστε όλοι γεροί, να έχουμε αποφασιστικότητα, αλληλεγγύη και πίστη στις δυνατότητές μας για να κυνηγούμε τα όνειρά μας.

Ένα τέτοιο όνειρο, αγαπητοί συνοδοιπόροι, έγινε πραγματικότητα τον περασμένο Οκτώβριο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Σβέσχατ κι έκανε το 2013 μία πραγματικά ξεχωριστή χρονιά για την ελληνική επιτραπέζια αντισφαίριση. Το ασημένιο μετάλλιο της εθνικής ανδρών στο ομαδικό και το χάλκινο του Παναγιώτη Γκιώνη στο απλό αποτέλεσαν πρωτοφανείς διακρίσεις και μας θύμισαν ότι με σκληρή δουλειά, αποφασιστικότητα και πνεύμα ενότητας μπορούν ακόμα και οι μεγαλύτερες δυσκολίες να ξεπεραστούν.  

Είναι αλήθεια αγαπητοί φίλοι ότι τα μετάλλια στην Αυστρία, οι επιτυχίες και σε άλλες αγωνιστικές δραστηριότητες επιπέδου ανδρών, όπως και τα ελπιδοφόρα αποτελέσματα σε νεότερες ηλικίες, «σήκωσαν» ακόμα πιο ψηλά το άθλημα, μας δημιούργησαν τα πιο γλυκά συναισθήματα και μας χάρισαν περηφάνια. Δεδομένα επίσης, τονώνουν τη διάθεσή μας ενθαρρυντικά σημάδια από το εσωτερικό, όπως η τεράστια ανταπόκριση στα αναπτυξιακά τουρνουά, χάρη στους γονείς που δίνουν χρήματα από το υστέρημά τους.

Είναι εξίσου αλήθεια όμως, ότι όλα αυτά δεν διαγράφουν τα έντονα οικονομικά προβλήματα, δεν κάνουν τον δρόμο μας λιγότερο δύσβατο, δεν αποτελούν εγγύηση για νέες σημαντικές διακρίσεις. Οφείλουμε να προχωρήσουμε με την ίδια πίστη, με αξιοπρέπεια, δύναμη, καλή συνεργασία και αμείωτο πάθος για να βρούμε αντιστάσεις στην οικονομική κρίση και τα σκληρά δεδομένα. Διατηρούμε χαμηλούς τους τόνους και δεν ξεχνάμε ότι τα τελευταία χρόνια μιλούσαμε για προσπάθεια επιβίωσης. Ρίξτε μια ματιά στο το συμβαίνει γενικά στον ελληνικό ερασιτεχνικό αθλητισμό και θα καταλάβετε ότι αυτή πρώτα απ’ όλα συνεχίζουμε.

Υποσχόμαστε ότι θα εργαστούμε σκληρά για να καλύψουμε και τη νέα χρονιά τις προσδοκίες σας και είμαι βέβαιος ότι θα έχουμε όλους εσάς δυνατούς συμπαραστάτες. Όλους τους ανθρώπους του αθλήματος, που μοχθούν καθημερινά για το παρόν του και το μέλλον του κι έχουν μερίδιο στις πρωτόγνωρες επιτυχίες των εθνικών μας ομάδων. Ένα σώμα-μια ψυχή όλοι μαζί, θ’ αποδείξουμε ότι είμαστε ανθεκτικοί κι αντέχουμε και θα διατηρήσουμε την ελληνική επιτραπέζια αντισφαίριση σε καλή ρότα. Την υγεία μας να έχουμε πρώτα απ’ όλα και πάλι θα φτιάξουμε όμορφα πράγματα!

Καλή χρονιά και να είστε όλοι καλά.

Μανώλης Γ. Κολυμπάδης

Πρόεδρος Δ.Σ. Ε.Φ.Ο.Επ.Α.

 

* Φωτό: Ο Μανώλης Κολυμπάδης περιχαρής δίπλα στον Παναγιώτη Γκιώνη, κατά την επιστροφή του τελευταίου από το θριαμβευτικό για τον ίδιο και την εθνική ομάδα Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Αυστρίας. 

                                                

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ