Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Λούντκβιστ, Σκάτσκοφ, Πατάντους, Σόλγια, Λι και Μονφαρντίνι τα τελευταία ολυμπιακά εισιτήρια

Έκλεισε σήμερα η λίστα με τις συνολικά 22 προκρίσεις για τους Ολυμπιακούς Αγώνες από το Ευρωπαϊκό Προολυμπιακό τουρνουά του Λουξεμβούργου. Στους άνδρες τα τρία τελευταία εισιτήρια πήραν ο Σουηδός Γενς Λούντκβιστ, ο Ρώσος Κιρίλ Σκάτσκοφ και ο Ούγγρος Άνταμ Πατάντους και στις γυναίκες οι Αμελί Σόλγια, Λι Κιανμπίνγκ από την Αυστρία και η Ταν-Μονφαρντίνι Γουενλίνγκ από την Ιταλία. Στο τρίτο στάδιο των αγώνων έπαιξαν το τελευταίο τους χαρτί σ’ ένα ταμπλό οι εναπομείναντες 24 αθλητές και οι εναπομείνασες 24 αθλήτριες. Πρώτα έφτασαν στην ολυμπιακή πρόκριση οι νικητές και οι νικήτριες των ημιτελικών, στη συνέχεια ο αθλητής και η αθλήτρια, που επικράτησαν στους αγώνες για τις θέσεις 3-4, ενώ βγήκαν και οι θέσεις των αναπληρωματικών.

Στο εθνικό κέντρο αθλητισμού και πολιτισμού στο Κίρσμπεργκ επιβεβαιώθηκε γι’ άλλη μία φορά ότι το Προολυμπιακό τουρνουά είναι ψυχοφθόρα και εξαιρετικά δύσκολη διαδικασία με πολλά απρόβλεπτα αποτελέσματα. Χαρακτηριστικά σημειώνουμε ότι από τους θεωρητικά 11 πρώτους αθλητές και τις 11 πρώτες αθλήτριες των αγώνων, με βάση την ευρωπαϊκή κατάταξη, μόνο για έξι και τέσσερα ονόματα αντίστοιχα είχαμε την πολυπόθητη πρόκριση. Όλοι οι υπόλοιποι που έφτασαν στον μεγάλο στόχο είναι σε χαμηλότερες θέσεις στη διεθνή κατάταξη…

Εξάλλου, σε σχέση με την προσπάθεια της εθνικής ανδρών να προκριθεί στο ομαδικό των Ολυμπιακών Αγώνων το πιο αρνητικό ήταν ότι πέτυχε δύο προκρίσεις η Πορτογαλία, που έχει το πλεονέκτημα ότι τερμάτισε ψηλότερα στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του Ντόρτμουντ. Επίσης, η Σουηδία και η Ρωσία, που στην ίδια διοργάνωση ήταν, έτσι κι αλλιώς, σε καλύτερη θέση από την Ελλάδα (6η η Σουηδία, 14η η Ρωσία) έκαναν στο δουκάτο το καθοριστικό βήμα για την παρουσία τους στο ομαδικό του Λονδίνου. Έχοντας ήδη από πέρσι δύο προκρίσεις μέσω της παγκόσμιας κατάταξης (όπως και η Ελλάδα) κατάφεραν σήμερα να πετύχουν και τρίτη πρόκριση. Έστω και με λίγες ελπίδες η Ελλάδα παραμένει μέσα στη διεκδίκηση της συμμετοχής στο ομαδικό. Κυρίως βασίζεται στη 15η θέση του Παγκοσμίου πρωταθλήματος, πάντως τον Μάιο θα έχει εκπροσώπηση και στο Παγκόσμιο Προολυμπιακό τουρνουά του Κατάρ και θα επιδιώξει το καλύτερο.

Στο συναρπαστικό φινάλε των ανδρών ο Λούντκβιστ ξεπέρασε στον αποφασιστικής σημασίας ημιτελικό το εμπόδιο του πολιτογραφημένου Τούρκου Βανγκ Μπόρα με 4-3 σετ (11-9, 12-14, 8-11, 12-10, 11-4, 6-11, 11-7). Στον γύρο των «24» του τελικού ταμπλό ο Σουηδός είχε αποκλείσει τον Βρετανό Λίαμ Πίτσφορντ με 4-2, στη 16άδα τον Ρουμάνο Κονσταντίν Τσιότι με 4-1 και στα προημιτελικά τον Πολωνό Γουάνγκ Ζενγκ Γι με 4-2 σετ.

Στον άλλο ημιτελικό ο Σκάτσκοφ κατέβαλλε τον Ούγγρο Άνταμ Πατάντους με 4-0 σετ (11-6, 11-5, 11-8, 11-5). Στους «24» ο Ρώσος είχε νικήσει τον Ιταλό Μιχάι Μπομποτσίκα με 4-1, στον γύρο των «16» τον Λευκορώσο Εβγένι Τσετίνινε με 4-2 και στην 8άδα τον Γάλλο Εμανουέλ Λεμπεσόν με 4-3 σετ.

Για το 11ο ολυμπιακό εισιτήριο απέμενε πλέον ο καθοριστικός αγώνας για τις θέσεις 3-4 του τελευταίου ταμπλό. Εκεί, ο Πατάντους πήρε αυτό που άξιζε απόλυτα με βάση τη συνολική πορεία του στο τουρνουά. Ο Ούγγρος πρωταθλητής επικράτησε 4-2 σετ του Βανγκ Μπόρα (11-4, 11-7, 6-11, 6-11, 11-3, 11-7) και αφού είχε χάσει τρεις ευκαιρίες για τη μεγάλη πρόκριση αξιοποίησε την τέταρτη!!! Για να βρεθεί ξανά στα καθοριστικά ματς ο Πατάντους είχε νικήσει νωρίτερα τον Ουκρανό Γιάροσλαβ Ζμουντένκο με 4-2 σετ στη 16άδα και τον Σέρβο Ζολτ Πέτε, επίσης με 4-2 στην 8άδα. Τη 2η αναπληρωματική θέση κάλυψε ο Γάλλος Εμανουέλ Λεμπεσόν και την 3η ο Πολωνός Γουάνγκ Ζενγκ Γι. Στο μεταξύ τους ματς ο Λεμπεσόν επιβλήθηκε με 4-0 σετ.

Στις γυναίκες η Σόλγια άφησε την πατρίδα της, τη Γερμανία, για να συνεχίσει στο άθλημα με την αυστριακή υπηκοότητα και τώρα πανηγύρισε ολυμπιακή πρόκριση. Στο καθοριστικό ημιτελικό του τελευταίου ταμπλό κατέβαλλε την κινεζικής καταγωγής Ιταλίδα Ταν-Μονφαρντίνι Γουενλίνγκ με 4-2 σετ (12-10, 16-18, 11-8, 11-13, 11-6, 11-7). Στη 16άδα είχε νικήσει την Ουκρανή Γκάνα Γκαπόνοβα με 4-2 και στην 8άδα την Ουγγαρέζα Πέτρα Λόβας με 4-0 σετ.

Η Λι Κιανμπίνγκ δεν έχασε τη δεύτερη ευκαιρία ύστερα από τον χτεσινό τελικό με την Ουκρανή Πεσότσκα. Η πολιτογραφημένη Αυστριακή ήταν εξαιρετικά δυνατή κόντρα στη Ρωσίδα Οξάνα Φαντέεβα κι έφτασε στην πρόκριση με το εμφατικό 4-0 σετ (11-9, 11-6, 11-5, 11-6). Νωρίτερα είχε αποκλείσει κατά σειρά τη Τζοάνα Πάρκερ από τη Βρετανία με 4-0 και την Ουκρανή Τατιάνα Μπιλένκο με 4-1 σετ.

Το απόγευμα κρίθηκε και το τελευταίο ολυμπιακό εισιτήριο με την Ταν-Μονφαρντίνι και τη Φαντέεβα να παίζουν για τις θέσεις 3-4 του ταμπλό. Η Ιταλίδα ήταν ανώτερη, πήρε τη νίκη με 4-0 σετ (14-12, 11-8, 11-7, 11-7) και άφησε τη Φαντέεβα 1η αναπληρωματική. Στη 16άδα η Ταν είχε επικρατήσει της Χουάνγκ Μέντες Λέι από την Πορτογαλία με 4-3 και στην 8άδα της Λευκορωσίδας Βερόνικα Πάβλοβιτς, επίσης με 4-3 σετ!

Στη 2η αναπληρωματική θέση τερμάτισε η Ουκρανή Γκάνα Γκαπόνοβα. Νίκησε με 4-1 σετ τη Σλοβάκα Μπάρμπορα Μπαλάζοβα, που έμεινε 3η αναπληρωματική.

Συνοπτικά όλοι οι προκριθέντες για τους Ολυμπιακούς Αγώνες από το Προολυμπιακό τουρνουά του Λουξεμβούργου:

Στους άνδρες:

Μάρκος Φρέιτας (Πορτογαλία)

Ρόμπερτ Γκάρντος (Αυστρία)

Ζοάο Μοντέιρο (Πορτογαλία)

Μπάστιαν Στέγκερ (Γερμανία)

Αλεξάνταρ Καρακάσεβιτς (Σερβία)

Μάρκο Γέφτοβιτς (Σερβία)

Ντάνιελ Ζβικλ (Ουγγαρία)

Χε Ζιβέν (Ισπανία)

Κιρίλ Σκάτσκοφ (Ρωσία)

Γενς Λούντκβιστ (Σουηδία)

Άνταμ Πατάντους (Ουγγαρία)

Στις γυναίκες:

Ιρέν Ιβάνκαν (Γερμανία)

Ναταλία Παρτίκα (Πολωνία)

Ξιαν Γι Φανγκ (Γαλλία)

Μίε Σκοβ (Δανία)

Κορνέλια Μόλναρ (Κροατία)

Τιαν Γιουάν (Κροατία)

Μαργαρίτα Πεσότσκα (Ουκρανία)

Αλεξάνδρα Πριβάλοβα (Λευκορωσία)

Αμελί Σόλγια (Αυστρία)

Λι Κιανμπίνγκ (Αυστρία)

Ταν-Μονφαρντίνι Γουενλίνγκ (Ιταλία)

                                                                              

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ