Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Χαμόγελα και έντονα συναισθήματα στο Χατζηκυριάκειο στην επίσκεψη των εθνικών μας ομάδων

PC232352

PC232352Η σημερινή ημέρα είχε ξεχωριστή σημασία και διαφορετική διάσταση για τις εθνικές ομάδες επιτραπέζιας PC232355αντισφαίρισης και την Ε.Φ.Ο.Επ.Α.! Το μεσημέρι πραγματοποίησαν την προγραμματισμένη επίσκεψη φιλανθρωπικού χαρακτήρα στο Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα Παιδικής Προστασίας Κοριτσιών κι ένιωσαν κάτι παραπάνω από την ικανοποίηση της κοινωνικής προσφοράς. Χάρισαν στο ιστορικό Ίδρυμα του Πειραιά λίγη απ’ την αγάπη τους, αλλά παράλληλα πήραν τόση αγάπη και τρυφερότητα από γλυκύτατα πλάσματα, που αποχώρησαν με την καλύτερη διάθεση και γεμάτες συναισθήματα. Άλλωστε έκανε ακόμα πιο ζεστή την ατμόσφαιρα το γεγονός ότι το Χατζηκυριάκειο διαθέτει τραπέζι κι έχει δραστηριότητα στο πινγκ πονγκ. Επταμελής αντιπροσωπεία του αθλήματος μοίρασε δώρα και ευχές και την αποτελούσαν οι δευτεραθλητές Ευρώπης Καλλίνικος Κρεάνγκα, Παναγιώτης Γκιώνης, Τάσος Ρηνιώτης, ο προπονητής τους Κώστας Βατσακλής, η αθλήτρια της εθνικής γυναικών Μαρία Χριστοφοράκη, ο β’ αντιπρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της ομοσπονδίας Κωνσταντίνος Μάκρας και η γενική γραμματέας Κατερίνα Σπανού.

PC232356Οι διεθνείς, ο ομοσπονδιακός προπονητής και τα διοικητικά στελέχη έφτασαν στο ίδρυμα στις 2μ.μ. κι έγιναν δεκτοί από τη διευθύντρια Σία Κατσιλιέρη, τους συνεργάτες της και τον προπονητή επιτραπέζιας αντισφαίρισης Λάζαρο Μπαλάφα, ο οποίος κάνει τα μαθήματα στο Χατζηκυριάκειο. Παρέδωσαν δεκάδες μεγάλες σακούλες με σχολικά είδη, παιχνίδια και ρούχα των εθνικών ομάδων και πέρασαν στον χώρο της τραπεζαρίας όπου έγινε η εκδήλωση. Περίπου 30 κορίτσια από 6 έως 18 ετών υποδέχτηκαν με θέρμη τους αθλητές, τους χειροκρότησαν και ευχήθηκαν δυνατά «χρόνια πολλά». Η μικρή αμηχανία των αθλητών, που πρώτη φορά μετείχαν μαζικά σε τέτοια πρωτοβουλία, πρέπει να πέρασε εκείνη ακριβώς τη στιγμή… Ανταπέδωσαν τις ευχές με πλατύ χαμόγελο και πέρασαν μία υπέροχη ώρα δίπλα στα κοριτσάκια προσφέροντας λίγες στιγμές ξεγνοιασιάς με συζήτηση, πειράγματα και αγκαλιές. Δίπλα στα χαρούμενα πρόσωπα απόλαυσαν αυτή την ξεχωριστή επαφή και οι άνθρωποι του αθλήματος.

PC232359«Ειδικά μέσα στις γιορτές είναι πολύ όμορφο το συναίσθημα από τέτοιες κινήσεις. Πρώτη φορά συμμετέχω σε κάτι ανάλογο και νιώθω υπέροχα. Είναι μεγάλη η ικανοποίηση όλων μας που βλέπουμε τα παιδάκια να χαίρονται τόσο πολύ με την παρουσία μας εδώ και να μας συμπεριφέρονται με τέτοια θέρμη λες και μας γνωρίζουν. Δεν υπάρχει ωραιότερο πράγμα από τα παιδικά χαμόγελα κι αν πραγματικά προκαλέσαμε εμείς εδώ, σήμερα, πολλά από αυτά, τότε νιώθουμε ακόμα πιο σημαντικοί! Ευχόμαστε σε όλους καλές γιορτές, θέλουμε υγιή και χαρούμενα όλα τα παιδάκια του κόσμου και συγχαίρουμε το Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα για το έργο του», δήλωσε εκ μέρους όλων των αθλητών στην ιστοσελίδα της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. ο Παναγιώτης Γκιώνης.

Η διευθύντρια του Ιδρύματος, αφού ευχήθηκε καλές γιορτές και ευχαρίστησε θερμά την ομοσπονδία και τους διεθνείς αθλητές για την επίσκεψη, ανέφερε επιγραμματικά τις τελευταίες επιτυχίες του αθλήματος και τόνισε ότι  «νιώθουμε τυχεροί που σας έχουμε εδώ μαζί μας διότι κάποια από τα κορίτσια μας παίζουν πινγκ πονγκ και τώρα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά τους πρωταγωνιστές».

Από την πλευρά της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. ο Κωνσταντίνος Μάκρας αφού εξήρε «την τεράστια κοινωνική προσφορά του Χατζηκυριάκειου, που μοχθεί για να σας φροντίσει σωστά και να σας εξασφαλίσει όσα καλά μπορεί» προέτρεψε τα κορίτσια «ν’ ασχοληθούν με το πινγκ πονγκ που δίνει μεγάλη ευχαρίστηση και γυμνάζει και το σώμα». Επίσης, υπογράμμισε ότι η Ε.Φ.Ο.Επ.Α. δεν περιορίζει το ενδιαφέρον της μόνο στη συγκεκριμένη επίσκεψη, αλλά «σε συνεννόηση με το Ίδρυμα θα είναι στο πλευρό σας σε κάτι που μπορεί να χρειαστείτε».

PC232349Την αντιπροσωπεία της ελληνικής ομοσπονδίας σύστησε στα παιδιά ο καθηγητής Φυσικής Αγωγής και αθλητής της επιτραπέζιας αντισφαίρισης Λάζαρος Μπαλάφας, ο οποίος κάνει τα μαθήματα στο Χατζηκυριάκειο ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Μίλησε αναλυτικότερα για τις τελευταίες σπουδαίες διακρίσεις των ανδρών κι επισήμανε μεταξύ άλλων: «Οι διεθνείς μας τίμησαν το άθλημα και γενικότερα τα ελληνικά χρώματα. Μας έκαναν να νιώσουμε περηφάνια και χαιρόμαστε κι εμείς μαζί τους αυτές τις πρωτόγνωρες επιτυχίες. Μακάρι οι διακρίσεις τους να φέρουν περισσότερα παιδιά στο πινγκ πονγκ. Αρκετές από εσάς έχετε έρθει σε επαφή με το άθλημα και το γνωρίζετε σαν χόμπι κι όχι σαν συστηματική ενασχόληση. Είναι κι αυτό πολύ σημαντικό όμως, διότι το άθλημα προσφέρει διασκέδαση και άριστη ψυχαγωγία». Επίσης, ο Κώστας Βατσακλής ευχήθηκε υγεία και καλές γιορτές και πρότεινε στους επικεφαλής του Ιδρύματος να φέρουν κάποια στιγμή τα παιδιά στην αίθουσα του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας για να δουν πώς προπονούνται οι αθλητές και οι αθλήτριες των εθνικών μας ομάδων.

PC232373Όλα τα παιδάκια συγκεντρώθηκαν αμέσως μετά μπροστά από το χριστουγεννιάτικο δέντρο κι έβγαλαν αναμνηστική φωτογραφία με την αντιπροσωπεία της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. Στη συνέχεια πήραν με λαχτάρα στα χέρια τους τις δεκάδες φωτογραφίες των εθνικών ομάδων και κάθισαν στα τραπεζάκια για ν’ αποσπάσουν αυτόγραφα και να  φωτογραφηθούν με τους πρωταθλητές. Στο μεταξύ οι υπεύθυνοι του Ιδρύματος πρόσφεραν στους αθλητές και τα διοικητικά στελέχη γλυκά των εορταστικών ημερών και αναψυκτικά.  

Επιβάλλεται τέλος, να επαναλάβουμε ορισμένα πράγματα για το μεγάλο ίδρυμα του Πειραιά. Το Χατζηκυριάκειο ιδρύθηκε το 1889 από τον Ιωάννη Χατζηκυριακό και τη σύζυγό του Μαριγώ με σκοπό την περίθαλψη ορφανών και άπορων κοριτσιών. Φιλοξενεί κορίτσια από 6 ετών, τα οποία προέρχονται από οικογένειες με σοβαρά κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα κι εκτός από στέγη προσφέρει φροντίδα και συναισθηματική υποστήριξη, εξαιρετικές εκπαιδευτικές δυνατότητες και τα απαραίτητα εφόδια για την πρόοδό τους ως ενήλικες σε μια σύγχρονη κοινωνία. Το Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα έχει αναγνωριστεί και τιμηθεί για την κοινωνική του προσφορά με το Βραβείο Ακαδημίας Αθηνών το 1987 και με το Χρυσό Μετάλλιο της Ακαδημίας Αθηνών το 2004.

                                                          

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ