Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Αψεγάδιαστος Ολυμπιακός και στον αγώνα με την Αμφιθέα (4-0)

PC212382

PC212382Αύξησε το σερί κι έγινε πια το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου στην Α1 εθνική κατηγορία επιτραπέζιας αντισφαίρισης των ανδρών ο Ολυμπιακός. Το μεσημέρι κατέβαλλε με 4-0 και την Αμφιθέα, τη μοναδική ομάδα μετά τον πρωταθλητή Πέρα Αθηνών, που μπορούσε να υψώσει εμπόδιο μπροστά του. Οι αθλητές του Γιώργου Χριστοφοράκη όμως, ήταν πολύ δυνατοί και αυτή τη φορά, δεν άφησαν πολλά περιθώρια αντίδρασης στον αντίπαλο και συμπληρώνοντας 7 νίκες εξακολουθούν να είναι μόνοι στην κορυφή της βαθμολογίας με 14 βαθμούς. Στο σημαντικότερο παιχνίδι της ημέρας ο Ντανιέλ Τσιόκας, ο Πορτογάλος Ένιο Μέντες και ο Τάσος Ρηνιώτης σημείωσαν από μία νίκη στο απλό και οι δύο τελευταίοι επιβλήθηκαν και στο διπλό. Στην Α1 των γυναικών και την τελευταία αγωνιστική του 1ου γύρου προκάλεσε αίσθηση ο Φοίνικας Πειραιά, που επιβλήθηκε με 4-1 του Δ.Α.Ο. Ταύρου. Βρέθηκε έτσι μόνος του στην 3η θέση και υποχρεώνοντας τον πρωταθλητή Ελλάδας του 2012 στην 3η ήττα του ουσιαστικά τον έβγαλε έξω από το κυνήγι του τίτλου. Ο πρωτοπόρος και αήττητος Α.Σ. Πέρα και ο Ολυμπιακός, που είναι έναν βαθμό πίσω, μένουν αυτή τη στιγμή ως μοναδικοί διεκδικητές.

Στην Α1 των ανδρών διεξήχθησαν η 7η και η 8η αγωνιστική. Στον αγώνα, που τράβηξε τη μεγαλύτερη προσοχή, ο Α.Ο. Αμφιθέας ήταν υποχρεωμένος να κυνηγήσει δυναμικά κάθε παιχνίδι, στο οποίο είχε πιθανότητες για νίκη και χρειάστηκε να το κάνει από το εναρκτήριο όπου ο Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος αντιμετώπισε τον Ντανιέλ Τσιόκα.

PC212343Ο 19χρονος ήταν ανταγωνιστικός, πήγε τον αγώνα στα πέντε σετ, όμως ήταν φανερό ότι ο αθλητής του Ολυμπιακού είχε τον έλεγχο με την ποιοτική άμυνα και την τεράστια εμπειρία του. Κατέκτησε με διαφορά τα δικά του σετ, ενώ στο 4ο ήταν μπροστά με 9-5 κι έχασε. Ο Κωνσταντινόπουλος απέφυγε τα συνεχόμενα forehand spin και προσπάθησε να κρατήσει την μπάλα αλλάζοντας θέσεις στον αντίπαλο, όμως είχε προβλήματα με το φάλτσο-άφαλτσο σε βαθμό, που έχασε και πολλές πρώτες επιθέσεις. Στο δεύτερο παιχνίδι ο Ένιο Μέντες δεν είχε καμία πίεση απέναντι στον 3ο παίκτη της Αμφιθέας, τον Γιώργο Μουχτούρη κι επιβλήθηκε 3-0 και στο τρίτο η δευτεραθλήτρια Ελλάδας έπρεπε να διεκδικήσει την τελευταία της ελπίδα να «μείνει» στο ματς. Ο Τάσος Ρηνιώτης όμως, έδειξε την υπεροχή του κόντρα στον Γιώργο Κωνσταντινόπουλο και πήρε τη νίκη με 3-0. Ήταν σταθερός και επέβαλλε την τακτική του, ενώ σε πολλές στιγμές είχε και τον εύκολο πόντο. Ο Κωνσταντινόπουλος απέκτησε σετ μπολ στο 3ο σετ, όμως δεν το εκμεταλλεύτηκε.   

Η συνέχεια μικρή σημασία έχει δεδομένου ότι ο αγώνας είχε ουσιαστικά κριθεί. Ο Μέντες και ο Ρηνιώτης πάντως, συνδυάστηκαν θαυμάσια και σε αυτό το διπλό (όπως είχαν κάνει και στο ντέρμπι με το Πέρα) και σημείωσαν πολύ δύσκολη νίκη απέναντι στους αδερφούς Κωνσταντινόπουλους με 3-0 σετ.

Αναλυτικά η εξέλιξη του αγώνα Α.Ο. Αμφιθέας-Ολυμπιακός 0-4:

Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος-Ντανιέλ Τσιόκας 2-3 (7-11, 11-9, 5-11, 11-9, 4-11)

Γιώργος Μουχτούρης-Ένιο Μέντες 0-3 (5-11, 5-11,  7-11)

Γιώργος Κωνσταντινόπουλος-Τάσος Ρηνιώτης 0–3 (8-11, 7-11, 10-12)

Αδερφοί Κωνσταντινόπουλοι-Μέντες/Ρηνιώτης 0-3 (4-11, 10-12, 13-15)

Ο Α.Σ. Πέρα συνέχισε με δύο εύκολες νίκες επί του Άρη Βούλας και του Α.Ο. Ταταύλα και είχε την ευκαιρία να χρησιμοποιήσει και νεαρούς αθλητές. Μετά την ήττα της Αμφιθέας βρίσκεται μόνος του στο κατόπι του Ολυμπιακού. Στη διεκδίκηση της απευθείας παραμονής η Φιλία Ορεστιάδας και το Ηράκλειο 2001 πέτυχαν από μία νίκη κι αυτός που έχασε κι άλλο έδαφος είναι ο Ο.Α. Χανίων. Αφού λύγισε με 4-2 από τον Α.Ο. Ταταύλα (με τον Κώστα Μουτσάκη πάντως, να κάνει θαυμάσια εμφάνιση και να επικρατεί του Στέφανου Μανουσώφ και του Γιάννη Σγουρόπουλου) το απόγευμα κάμφθηκε και από τη Φιλία με 4-1. Ο Μουτσάκης έφερε ένα ακόμα θετικό αποτέλεσμα εναντίον του Ανέστη Καριοφυλλίδη με 3-2 σετ, όμως η συνέχεια άνηκε εξ ολοκλήρου στο σωματείο της Ορεστιάδας. Ο Γιώργος Μακρής ξεπέρασε με 3-2 σετ τον Γιώργο Σοφίλα, ο Γιάννης Γεωργαντάς με 3-0 τον Κυριάκο Πενταράκη οι Καριοφυλλίδης/Γεωργαντάς με 3-0 του Μουτσάκη/Σοφίλα και ο Καριοφυλλίδης με 3-1 τον Σοφίλα.

PC212359Ξεχωριστής αναφοράς αξίζει η συμμετοχή του 9χρονου Χριστόδουλου Χλοψίδη!!! Ανήκει στον Α.Ο. Πεύκης και χρησιμοποιήθηκε σήμερα από τον προπονητή του Χρήστο Βατσακλή επειδή τραυματίστηκε στο πόδι ο 3ος παίκτης της ομάδας Σωτήρης Κανναβός (υπέστη εξάρθρωση στο μεγάλο δάχτυλο του δεξιού ποδιού και θα μείνει περίπου έναν μήνα εκτός δράσης). Ίσως να είναι και ο μικρότερος σε ηλικία αθλητής, που έχει παίξει ποτέ στη μεγάλη διασυλλογική κατηγορία των ανδρών και τράβηξε τα βλέμματα δείχνοντας μάλιστα και καλά στοιχεία!  

Η ΑΚΟΥΡΑΣΤΗ ΜΑΡΙΑ ΜΟΙΡΟΥ…

Στην Α1 των γυναικών ο Φοίνικας Αγίας Σοφίας είχε σε …μεγάλα κέφια τη Μαρία Μοίρου και με αυτή βασική πρωταγωνίστρια έκαμψε με 4-1 τον Δ.Α.Ο. Ταύρου. Στο 37ο έτος της ηλικίας της και παρότι έχει οικογενειακές υποχρεώσεις και γυμνάζεται πολύ λιγότερο η πρώην διεθνής συνεχίζει τις καλές εμφανίσεις και σήμερα ξεπέρασε με 3-1 σετ και την Κατερίνα Τόλιου και την Αλίκη Κιούφη. Ειδικά η νίκη εναντίον της Τόλιου (που επίσης έχει αμυντικό στυλ παιχνιδιού) δημιούργησε εντύπωση, όχι μόνο γιατί η νεαρή αθλήτρια έχει γίνει βασική στην εθνική ομάδα γυναικών εδώ και καιρό, αλλά και γιατί προέρχεται από διεθνή παιχνίδια σε Μαρόκο και Κύπρο.

PC212349Η Μοίρου έδωσε αρχικά το προβάδισμα στον Φοίνικα και αργότερα διαμόρφωσε το τελικό σκορ κι ενδιάμεσα η Κωνσταντίνα Παρίδη έκαμψε την Κιούφη με 3-1 και η Θάλεια Κορδούτη την Κωνσταντίνα Μάγκου με 3-2 σετ. Για τον Δ.Α.Ο.Τ. επικράτησαν στο διπλό με 3-2 οι Κιούφη/Τόλιου (απέναντι σε Μοίρου/Παρίδη).

Στις υψηλές θέσεις ο Α.Σ. Πέρα επιβλήθηκε άνετα 4-0 των Αετών Πόλης και ο Ολυμπιακός νίκησε χωρίς πίεση 4-1 την Αθηνά Μαγκουφάνας, αλλά στη Θεσσαλονίκη και το κλειστό γυμναστήριο της Χ.Α.Ν.Θ. «Μίμης Τσικίνας» καταγράφηκε γερή κόντρα της γηπεδούχου ομάδας με τον Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας, με τον οποίο ήταν ισόβαθμη στην 5η θέση. Η Χ.Α.Ν.Θ. ήταν τελικά εκείνη που πανηγύρισε τη νίκη με 4-2 κι έκανε βήμα για την απευθείας παραμονή στη μεγάλη κατηγορία. Το φινάλε ήταν συναρπαστικό, καθώς στο 5ο σετ του 6ου στη σειρά παιχνιδιού, η Χοβσεπιάν προηγήθηκε 8-4 της Κανάρη, η Καβαλιώτισσα απέκτησε δύο ματς μπολ με έξι πόντους στη σειρά, αλλά μετά έχασε εκείνη τέσσερις πόντους και τον αγώνα. Σπουδαία νίκη πέτυχε η Μαρία Κρουστάλλη απέναντι στην Καλλιόπη Σωτηροπούλου-Πεσιρίδου, ενώ από τη Χ.Α.Ν.Θ. απουσίασε η Ελένη Γεωργιάδου, η οποία έχει τραυματιστεί στο πόδι και θα μείνει εκτός δράσης για δύο εβδομάδες.

Στα αξιοσημείωτα ότι παρακολούθησαν τον αγώνα περισσότεροι από 100 φίλαθλοι, στην πλειοψηφία τους άνθρωποι της Χ.Α.Ν.Θ. Άλλωστε, με δεδομένο ότι τα τελευταία χρόνια το πρωτάθλημα γίνεται συγκεντρωτικά σ’ ένα γυμναστήριο προπονητές, αθλητές και διοικούντες του ιστορικού σωματείου δεν είχαν την ευκαιρία να δουν την ομάδα στη μεγάλη κατηγορία και σήμερα έδειξαν πόσο τους έχουν λείψει αυτές οι εικόνες.

Αναλυτικά η εξέλιξη Χ.Α.Ν. Θεσσαλονίκης-Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας 4-2:

Καλλιόπη Σωτηροπούλου-Πεσιρίδου-Χριστιάνα Κανάρη 3-0 (17-15, 11-5, 11-7)

Ανίτα Χατσατριάν-Μαρία Κρουστάλλη 3-1 (11-5, 7-11, 11-9, 11-7)

Ρόζα Χοβσεπιάν-Γεωργία Χατζηλυγερούδη 0-3 (9-11, 10-12, 3-11)

Σωτηροπούλου/Χατσατριάν-Κανάρη Χατζηλυγερούδη 3-1 (16-14, 11-5, 5-11, 11-3)

Σωτηροπούλου-Κρουστάλλη 1-3 (8-11, 9-11, 11-5, 12-14)

Χοβσεπιάν-Κανάρη 3-2 (11-7, 3-11, 11-7, 8-11, 12-10)

Την όμορφη και ζεστή ατμόσφαιρα έζησαν και τρεις ομάδες της Α2 γυναικών, που επίσης έδωσαν τους αγώνες τους στην έδρα της Χ.Α.Ν.Θ.: Η Έδεσσα, ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης και οι Ακαδημίες Χ.Α.Ν. Καλαμαριάς. Σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη έγιναν παιχνίδια για τις δύο τελευταίες αγωνιστικές του 1ου γύρου. Το Π.Κ.Δ. Ταύρου συνέχισε νικηφόρα και ξαναβρέθηκε στην κορυφή της κατάταξης, ενώ η Έδεσσα πέτυχε δύο νίκες στη συμπρωτεύουσα και πλησίασε στον πόντο. Στο 2ο σκαλοπάτι είναι επίσης ο Τελαμών Σαλαμίνας και ο Α.Ο. Ταταύλα. «Μάχη» γίνεται και στην ουρά της βαθμολογίας όπου ισοβαθμούν Φοίνικες Πάτρας, Άρης Βούλας και Εθνικός Αλεξανδρούπολης.

Συνοπτικά όλα τα αποτελέσματα της ημέρας:

Στην Α1 ανδρών:

Α.Ο. Ηράκλειο 2001-Παγώνα Πάτρας          4-0

Α.Ο. Πεύκης-Γ.Σ. Φιλία Ορεστιάδας            4-1

Ο.Α. Χανίων-Α.Ο. Ταταύλα                       2-4

Α.Σ. Πέρα Αθηνών-Γ.Σ. Άρης Βούλας         4-1

Α.Ο. Αμφιθέας-Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.             0-4

Α.Ο. Παγώνα Πάτρας-Ολυμπιακός              0-4

Άρης Βούλας-Α.Ο. Αμφιθέας                     0-4

Α.Ο. Ταταύλα-Α.Σ. Πέρα Αθηνών              1-4

Γ.Σ. Φιλία Ορεστιάδας-Ο.Α. Χανίων            4-1

Α.Ο. Ηράκλειο 2001-Α.Ο. Πεύκης              1-4

Στην Α1 γυναικών:

Α.Σ. Αετοί Πόλης-Α.Σ. Πέρα Αθηνών          0-4

Φοίνιξ Αγ. Σοφίας Πειραιά-Δ.Α.Ο. Ταύρου    4-1

Ολυμπιακός-Α.Ε. Αθηνά Μαγκουφάνας       4-1

Χ.Α.Ν. Θεσσαλονίκης-Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας     4-2

Στην Α2 γυναικών:

Ο.Ε.Α. Έδεσσας-Εθνικός Αλεξ/πολης          4-0

Π.Κ.Δ. Ταύρου-Άρης Βούλας                    4-1

Φοίνικες Πάτρας-Α.Ο. Ταταύλα                  2-4

Ακαδημίες Χ.Α.Ν.Κ.-Εθνικός Αλεξ/πολης     4-1

Ο.Ε.Α. Έδεσσας-Ακαδημίες Χ.Α.Ν.Κ.           4-2

 

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΣΤΗΝ Α1 ΑΝΔΡΩΝ (σε 8 αγωνιστικές)

ΟΜΑΔΑ                            ΒΑΘΜΟΙ          Ν.-Η.

1. Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.          16                8-0    

2. Α.Σ. Πέρα Αθηνών          15                7-1

3. Α.Ο. Αμφιθέας                14                6-2

4. Α.Ο. Ταταύλα                 13                5-3

-. Γ.Σ. Άρης Βούλας            13                5-3

6. Α.Ο. Πεύκης                   12                  4-4

7. Α.Ο. Ηράκλειο 2001         10                2-6

—————————————————————-

-. Γ.Σ. Φιλία Ορεστιάδας       10                2-6

9. Ο.Α. Χανίων                   9                       1-7

—————————————————————–

10. Α.Ο. Παγώνα Πάτρας        8               0-8

 

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΣΤΗΝ Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ (σε 7 αγωνιστικές)

ΟΜΑΔΑ                          ΒΑΘΜΟΙ          Ν.-Η.

1. Α.Σ. Πέρα Αθηνών          14                 7-0

2. Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.          13                 6-1

3. Α.Ο. Φοίνιξ Αγ. Σοφίας     12                 5-2

4. Δ.Α.Ο. Ταύρου                11                  4-3

5. Χ.Α.Ν. Θεσσαλονίκης       10                  3-4

———————————————————–

6. Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας            9                 2-5

7. Α.Ε. Αθηνά Μαγκουφάνας 8                  1-6

————————————————————

8. Α.Σ. Αετοί Πόλης             7                  0-7

 

* Οι ομάδες, που τερματίζουν στην τελευταία θέση υποβιβάζονται. Ο 8ος και ο 9ος από την Α1 ανδρών, όπως και ο 6ος και ο 7ος από την Α1 γυναικών πάνε στα μπαράζ παραμονής.

 

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΣΤΗΝ Α2 ΓΥΝΑΙΚΩΝ (σε 7 αγώνες)

ΟΜΑΔΑ                                 ΒΑΘΜΟΙ      Ν.-Η.

1. Π.Κ.Δ. Ταύρου                      13              6-1

————————————————————

2. Τελαμών Σαλαμίνας              12               5-2

-. Ο.Ε.Α. Έδεσσας                    12                5-2

————————————————————

-. Α.Ο. Ταταύλα                        12              5-2

5. Ακαδημίες Χ.Α.Ν.Κ.               11                4-3     

6. Γ.Σ. Άρης Βούλας                 8                  1-6

————————————————————–

-. Π.Α.Λ. Φοίνικες Πάτρας         8                  1-6

-. Εθνικός Αλεξανδρούπολης    8                  1-6

* Ο πρωταθλητής ανεβαίνει αυτόματα στην Α1 κατηγορία.

* Ο 2ος και ο 3ος πηγαίνει σε μπαράζ ανόδου με την 6η και την 7η ομάδα της Α1.

* Οι δύο τελευταίες ομάδες της βαθμολογίας υποβιβάζονται στη Β΄Εθνική.

 

* Φωτό 1: Οι αθλητές του Ολυμπιακού στο τέλος του αγώνα απέναντι στην Αμφιθέα με τον Ένιο Μέντες να δείχνει χαρακτηριστικά με το χέρι του ότι όλα πήγαν ο.κ. Δίπλα του με τη σειρά ο Τάσος Ρηνιώτης, ο Ανδρέας Τσόπελας και ο Ντανιέλ Τσιόκας.

Φωτό 2: Φάση από το παιχνίδι του Τσιόκα με τον Κ. Κωνσταντινόπουλο, αυτό που είχε και τη μεγαλύτερη διάρκεια

Φωτό 3: Ο μικρός Χριστόδουλος Χλοψίδης, που χρησιμοποιήθηκε σε αγώνα της Α1 στα εννέα του χρόνια 

Φωτό 4: Η αειθαλής Μαρία Μοίρου, που επιβεβαίωσε πως όταν υπάρχει ποιότητα μετράει όσα χρόνια κι αν περάσουν, δέχεται τις οδηγίες του προπονητή του Φοίνικα Παναγιώτη Πετρή  σε ανάπαυλα του αγώνα της με την Τόλιου. 

                                                

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ