Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Απειλή η Αμφιθέα για τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό στην Α1 ανδρών

Giorgos Kostantinopoulos

Giorgos KostantinopoulosΗ σαββατιάτικη αναμέτρηση της Α1 ανδρών μεταξύ του πρωτοπόρου Ολυμπιακού και του 2η της βαθμολογίας Α.Ο. Αμφιθέας δεσπόζει αυτό το Σαββατοκύριακο στο πρόγραμμα των δύο μεγαλύτερων διασυλλογικών πρωταθλημάτων της επιτραπέζιας αντισφαίρισης. Στην κορυφαία κατηγορία των ανδρών θα διεξαχθούν η 7η, η 8η και η 9η αγωνιστική και θα κλείσει ο 1ος γύρος. Ο Ολυμπιακός είναι μόνος στην κορυφή από τον Νοέμβριο ύστερα από τη σπουδαία νίκη (4-1) εναντίον του πρωταθλητή Πέρα, στο προηγούμενο αγωνιστικό διήμερο και θέλει απαραίτητα να διατηρήσει το σερί και να γίνει το μεγάλο φαβορί για τον τίτλο. Η Αμφιθέα, που ισοβαθμεί στο 2ο σκαλοπάτι με το Πέρα, μπορεί να τον απειλήσει γι’ αυτό άλλωστε οι «ερυθρόλευκοι» επιστράτευσαν ξανά τον Πορτογάλο Ένιο Μέντες και θα παραταχθούν με την καλύτερη δυνατή σύνθεση. Χωρίς το μεγάλο ντέρμπι συνεχίζονται τα πρωταθλήματα των γυναικών σε Α1 και Α2 εθνική κατηγορία. Και στις δύο περιπτώσεις οι αγωνιστικές θα σηματοδοτήσουν την ολοκλήρωση του 1ου γύρου και την έναρξη του 2ου.   ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΤΙΣ ΒΡΑΔΙΝΕΣ ΔΙΟΡΘΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΩΡΕΣ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΤΩΝ ΑΘΗΝΑΪΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΣΤΗΝ Α2 ΓΥΝΑΙΚΩΝ. 

Στην Α1 των ανδρών ο Ολυμπιακός των Μέντες, Τσιόκα και Ρηνιώτη αναμφίβολα έχει με το μέρος του τις πιθανότητες στον αγώνα εναντίον της Αμφιθέας. Οι αδερφοί Κωνσταντινόπουλοι όμως, τα βαριά «όπλα» της τελευταίας, απαιτούν αυξημένη προσοχή, καθώς μάλιστα έχουν δώσει πρόσφατα και διεθνή παιχνίδια (στη Γερμανία και στην Κύπρο ο Κωνσταντίνος, στη Γερμανία ο Γιώργος). Στην 5η αγωνιστική η Αμφιθέα είχε δυσκολέψει το Πέρα μέχρι να ηττηθεί τελικά με 4-1. Ο αγώνας θ’ αρχίσει στις 13:00. Στα υπόλοιπα δύο παιχνίδια του ο Ολυμπιακός αναμένεται να έχει εύκολο έργο απέναντι στην ουραγό Παγώνα Πάτρας και τον Άρη Βούλας, ο οποίος είναι επίσης στη 2η θέση, αλλά έχει τώρα όλα τα ματς με τις ομάδες της πρώτης τριάδας.

Στις χαμηλές θέσεις ξεχωρίζουν οι αγώνες του Ο.Α. Χανίων με τη Φιλία Ορεστιάδας το Σάββατο και με το Ηράκλειο 2001 την Κυριακή. Την πρώτη νίκη της εξάλλου, κυνηγά πάντα η Παγώνα Πάτρας. Το Ηράκλειο, η Φιλία και τα Χανιά ισοβαθμούν στην 7η θέση με 7 βαθμούς, ενώ η ομάδα της Πάτρας είναι τελευταία με 6.

Στην Α1 των γυναικών θα διεξαχθούν η 7η και η 8η αγωνιστική με τα ζευγάρια να είναι ίδια και τις δύο ημέρες και να παίζουν αντίστροφα. Ο Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας και η Χ.Α.Ν. Θεσσαλονίκης θα δώσουν στην έδρα τους τα μεταξύ τους παιχνίδια. Θεωρητικά μάλιστα, οι αναμετρήσεις τους είναι οι πιο ενδιαφέρουσες του διημέρου διότι Καβάλα και Χ.Α.Ν.Θ. βρίσκονται μαζί στην 5η θέση κι έχουν στόχο την απευθείας παραμονή και την αποφυγή των μπαράζ. Ο πρωτοπόρος και αήττητος Α.Σ. Πέρα αντιμετωπίζει δύο φορές το αδερφικό σωματείο των Αετών Πόλης (πρώην Πέρα 2005) και ο 2ος της κατάταξης Ολυμπιακός την Αθηνά Μαγκουφάνας.   

Εξαίρεση στους συγκεντρωτικούς αγώνες σ’ ένα γυμναστήριο θα υπάρχει αυτό το Σαββατοκύριακο και για την Α2 εθνική κατηγορία των γυναικών. Οι ομάδες της Βόρειας Ελλάδας Ο.Ε.Α. Έδεσσας, Εθνικός Αλεξανδρούπολης και Ακαδημίες Χ.Α.Ν. Καλαμαριάς θα δώσουν στη Θεσσαλονίκη τους μεταξύ τους αγώνες τόσο για τον 1ο όσο και για τον 2ο γύρο. Στην Αθήνα θα είναι φτωχή η αγωνιστική κίνηση με το Π.Κ.Δ. Ταύρου να συναντά τον πρωτοπόρο (μ’ έναν αγώνα περισσότερο)  Τελαμώνα Σαλαμίνας και τον Άρη Βούλας και να θέλει οπωσδήποτε να καλύψει το χαμένο έδαφος μετά την ήττα από τον Α.Ο. Ταταύλα. Ο τελευταίος θα προσπαθήσει να βάλει άλλους τέσσερις πόντους στο ενεργητικό του από τις αναμετρήσεις με τους Φοίνικες Πάτρας και τον Άρη Βούλας.

Αναλυτικά το πρόγραμμα στην Α1:

Στους άνδρες:

Το Σάββατο στις 13:00:

Α.Ο. Ηράκλειο 2001-Παγώνα Πάτρας

Α.Ο. Πεύκης-Γ.Σ. Φιλία Ορεστιάδας

Ο.Α. Χανίων-Α.Ο. Ταταύλα

Α.Σ. Πέρα Αθηνών-Γ.Σ. Άρης Βούλας

Α.Ο. Αμφιθέας-Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.

Το Σάββατο στις 16:00:

Α.Ο. Παγώνα Πάτρας-Ολυμπιακός

Άρης Βούλας-Α.Ο. Αμφιθέας

Α.Ο. Ταταύλα-Α.Σ. Πέρα Αθηνών

Γ.Σ. Φιλία Ορεστιάδας-Ο.Α. Χανίων

Α.Ο. Ηράκλειο 2001-Α.Ο. Πεύκης

Την Κυριακή στις 10:00:

Α.Ο. Πεύκης-Α.Ο. Παγώνα Πάτρας

Ο.Α. Χανίων-Α.Ο. Ηράκλειο 2001

Α.Σ. Πέρα Αθηνών-Γ.Σ. Φιλία Ορεστιάδας

Την Κυριακή στις 13:00:

Α.Ο. Αμφιθέας-Α.Ο. Ταταύλα

Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.-Γ.Σ. Άρης Βούλας

Στις γυναίκες:

Το Σάββατο στις 13:00:

Α.Σ. Αετοί Πόλης-Α.Σ. Πέρα Αθηνών

Α.Ο. Φοίνιξ Αγ. Σοφίας Πειραιά-Δ.Α.Ο. Ταύρου

Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.-Α.Ε. Αθηνά Μαγκουφάνας

Χ.Α.Ν. Θεσσαλονίκης-Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας

Την Κυριακή στις 10:00:

Α.Σ. Πέρα Αθηνών-Α.Σ. Αετοί Πόλης

Δ.Α.Ο. Ταύρου-Φοίνιξ Αγ. Σοφίας Πειραιά

Α.Ε. Αθηνά Μαγκουφάνας-Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.

Την Κυριακή στις 13:00:

Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας-Χ.Α.Ν. Θεσσαλονίκης

Τα παιχνίδια στην Α2 γυναικών:

Το Σάββατο στις 10:00:

Ο.Ε.Α. Έδεσσας-Εθνικός Αλεξανδρούπολης

Το Σάββατο στις 13:00:

Ακαδημίες Χ.Α.Ν. Καλαμαριάς-Εθνικός Αλεξανδρούπολης

Το Σάββατο στις 16:00:

Ο.Ε.Α. Έδεσσας-Ακαδημίες Χ.Α.Ν. Καλαμαριάς

Π.Κ.Δ. Ταύρου-Άρης Βούλας

Φοίνικες Πάτρας-Α.Ο. Ταταύλα

Την Κυριακή στις 10:00:

Εθνικός Αλεξανδρούπολης-Ο.Ε.Α. Έδεσσας

Την Κυριακή στις 13:00:

Εθνικός Αλεξανδρούπολης-Ακαδημίες Χ.Α.Ν. Καλαμαριάς

Α.Ο. Ταταύλα-Άρης Βούλας

Α.Ο.Σ. Τελαμών-Π.Κ.Δ. Ταύρου

Την Κυριακή στις 16:00:

Ακαδημίες Χ.Α.Ν. Καλαμαριάς-Ο.Ε.Α. Έδεσσας

                                                          

* Φωτό: Ο Γιώργος Κωνσταντινόπουλος του Α.Ο. Αμφιθέας θα προσπαθήσει αύριο να κάνει…δύσκολη τη ζωή των αθλητών του Ολυμπιακού 

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ