Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Τρία χρυσά μετάλλια ακόμα για τα ελληνικά χρώματα στη Λευκωσία

Cyprus metallia

Cyprus metalliaΠλησίασε το τέλειο η παρουσία της ελληνικής αποστολής στο δεύτερο μέρος του διεθνούς τουρνουά της Κύπρου! Στα ατομικά αγωνίσματα του απλού και του διπλού οι δύο αθλητές και οι ισάριθμες αθλήτριες μας κατέκτησαν τρία ακόμα χρυσά μετάλλια, τα πρόσθεσαν στα δύο του ομαδικού και φεύγουν από τη Λευκωσία με εξαιρετικό απολογισμό! Η Γεωργία Ζαβιτσάνου κατέκτησε σήμερα την 1η θέση στο απλό, το Σάββατο είχε ανάλογη επιτυχία στο διπλό γυναικών με παρτενέρ την Κατερίνα Τόλιου, ενώ στο διπλό ανδρών πρώτευσαν σήμερα οι Λευτέρης Μάκρας/Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος! Επίσης, ο Μάκρας πήρε (τη μέρα της ονομαστικής του εορτής) και το ασημένιο μετάλλιο στο απλό ανδρών, ο Κωνσταντινόπουλος το χάλκινο στο ίδιο αγώνισμα και η Τόλιου ήρθε 2η στο απλό γυναικών. To απλό ανδρών δηλαδή, ήταν το μοναδικό από τα έξι αγωνίσματα, στο οποίο δεν κυριάρχησαν τα ελληνικά χρώματα. Το καθιερωμένο τετραεθνές πρωτάθλημα διοργανώθηκε άψογα από την Παγκύπρια Ομοσπονδία Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης και μάλιστα φέτος έγινε στο πλαίσιο του εορτασμού των 50 χρόνων από την ίδρυσή της.

Στο απλό ανδρών σχηματίστηκαν αρχικά τέσσερα γκρουπ και οι δύο πρώτοι αθλητές συνέχισαν στην 8άδα και σε νοκ άουτ ταμπλό. Γι’ άλλη μία χρονιά αναδείχτηκε νικητής ο Κύπριος Μάριος Γιάνγκου, το πλούσιο ταλέντο του οποίου διαπίστωσαν και οι Έλληνες φίλαθλοι πριν λίγα χρόνια, όταν τον έβλεπαν αγωνιζόμενο με τον Α.Ο. Ταταύλα. Ο επαγγελματίας αθλητής έκαμψε στον τελικό τον Μάκρα με 4-1 σετ. Στον αγώνα για τις θέσεις 3-4 ο Κωνσταντινόπουλος νίκησε 4-1 τον Σαΐντ Αμπού Γιαμάν από την Ιορδανία. Οι Έλληνες διεθνείς ήταν νικητές στους ομίλους τους, στα προημιτελικά απέκλεισαν τους Κύπριους Χαράλαμπο Χρήστου και Ανδρέα Ευσταθίου με 4-0 σετ (τους συνάντησαν αντίστοιχα ο Μάκρας και ο Κωνσταντινόπουλος), ενώ στα ημιτελικά ο Μάκρας κατέβαλλε τον Αμπού Γιαμάν με 4-1 και ο Κωνσταντινόπουλος έχασε 4-0 από τον Γιάνγκου.  

Στο απλό γυναικών έγιναν δύο γκρουπ, το ένα με 6 και το άλλο με 5 αθλήτριες και τα παιχνίδια έγιναν με το σύστημα «ένας προς όλους». Οι δύο πρώτες αθλήτριες των γκρουπ προκρίθηκαν στα ημιτελικά κι έπαιξαν χιαστί. Η Ζαβιτσάνου και η Τόλιου πήραν την 1η θέση χωρίς ήττα (4 και 5 νίκες αντίστοιχα) και στην 4άδα νίκησαν την Κύπρια Λουίζα Κουρέα με 4-1 και αθλήτρια από το Λίβανο με 4-0 αντίστοιχα. Καλό είναι να θυμίσουμε ότι η Ζαβιτσάνου είχε χάσει με 3-2 σετ από την Κουρέα στο ομαδικό… Οι αθλήτριες της εθνικής μας ομάδας γυναικών συναντήθηκαν στον τελικό, εκεί η Ζαβιτσάνου ξεδίπλωσε ξανά τις αρετές της απέναντι στην άμυνα κι επιβλήθηκε της Τόλιου με 4-1 σετ. Η Κουρέα πήρε το χάλκινο μετάλλιο επικρατώντας στον «μικρό» τελικό της Λιβανέζας.   

Στο διπλό ανδρών υπήρχε πάλι όμιλος στην πρώτη φάση και νοκ άουτ ματς στη δεύτερη. Ο Μάκρας με τον Κωνσταντινόπουλο ξεπέρασαν στον τελικό το εμπόδιο των Κύπριων Χαράλαμπου Χρήστου/Στέφανου Γρηγορίου με 3-0 σετ. Ο Γιάνγκου δεν διεκδίκησε διάκριση σε αυτό το αγώνισμα διότι τραυματίστηκε ο συμπαίκτης του Σεραφίμοφ. Την 3η θέση κατέλαβαν δύο αθλητές από την Ιορδανία.

Στο διπλό γυναικών οι συμμετοχές ήταν λιγότερες κι έγινε ένα «πουλ». Η Τόλιου με τη Ζαβιτσάνου πήραν την πρωτιά με το απόλυτο των νικών. Το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησαν οι Κύπριες Λουίζα Κουρέα/Ελευθερία Παναγιώτου και την 3η δύο αθλήτριες από το Λίβανο.  

Τους Έλληνες αθλητές καθοδήγησε ο ομοσπονδιακός προπονητής Κώστας Βατσακλής, ενώ αρχηγός αποστολής είναι ο πρόεδρος της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. Μανώλης Κολυμπάδης. Αυτή την ώρα αρχίζει η εορταστική εκδήλωση για τα 50 χρόνια ζωής της Π.Ο.Επ.Α., όπου θα βραβευτεί και η ελληνική εθνική ομάδα ανδρών για το ασημένιο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Νωρίτερα τους αγώνες στην αίθουσα της παγκύπριας ομοσπονδίας στο προπονητήριο Ευάγγελος Φλωράκης επισκέφτηκαν αρκετοί επίσημοι κι έκαναν απονομές ο παλιός πρόεδρος της Π.Ο.Επ.Α. και νυν πρόεδρος της Ολυμπιακής Επιτροπής της Κύπρου Ουράνιος Ιωαννίδης, ο πρόεδρος του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού Πάμπος Στυλιανού και ο γενικός γραμματέας του ίδιου οργανισμού Χαράλαμπος Λόττας.

 

* Φωτό: Σύσσωμη η ελληνική αποστολή στη Λευκωσία ποζάρει χαμογελαστή έχοντας μπροστά της όλα τα έπαθλα, που κατέκτησαν οι αθλητές και οι αθλήτριές μας.  

                                                

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ