Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Νικήτρια σε τουρνουά με προσκλήσεις στην Ιταλία η Παπαδάκη

Kipello Papadaki

Kipello PapadakiΤην 1η θέση σε τουρνουά με προσκλήσεις, που διοργανώνει κάθε χρόνο η ομάδα της, η Νορμπέλο, κατέκτησε η Αγγελίνα Παπαδάκη την Κυριακή. Το καθιερωμένο event γίνεται στο στυλ ενός Τοπ 8, απλά τώρα είχε επτά συμμετοχές επειδή αρρώστησε μία από τις αθλήτριες, που επρόκειτο ν’ αγωνιστούν. Για την ελληνική πλευρά πάντως, είναι σημαντικό και το γεγονός ότι η διοίκηση της Νορμπέλο προσκάλεσε στους αγώνες και τη συμπαίκτρια της Παπαδάκη στην εθνική ομάδα Μαρία Χριστοφοράκη και η τελευταία ανταποκρίθηκε με χαρά. Μάλιστα, οι δύο διεθνείς μας έπαιξαν μεταξύ τους και χάρισαν σασπένς και όμορφο θέαμα!  Αρχικά σχηματίστηκαν δύο όμιλοι και μετά οι δύο πρώτες αθλήτριες συναντήθηκαν σε χιαστί ημιτελικούς ώσπου οι νικήτριες πέρασαν στον τελικό!

Η Παπαδάκη ήταν στον 2ο όμιλο και προχώρησε με τρεις νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια. Επιβλήθηκε κατά σειρά της Νιγηριανής Ολαμίντε Ογκουντέλε (από την οποία είχε χάσει στην τελευταία τους αναμέτρηση για το πρωτάθλημα) με 3-2 σετ, της Κολαντόνι με 3-0 και της Ντι Μέο (συμπαίκτριάς της στη Νορμπέλο) με 3-1.

Η Χριστοφοράκη ήταν στον 1ο όμιλο με αντιπάλους την Ελίζα Τρότι και την πρώην πρωταθλήτρια Ευρώπης του ομαδικού Νικολέτα Στέφανοβα. Νίκησε την πρώτη με 3-0 σετ, κάμφθηκε από τη συμπαίκτρια της Παπαδάκη με 3-1 και προκρίθηκε στο νοκ άουτ ως 2η. Έτσι, οι Ελληνίδες πρωταθλήτριες αναμετρήθηκαν στον ημιτελικό και ύστερα από αμφίρροπο παιχνίδι (όπως συμβαίνει συνήθως δηλαδή, από τότε που κοντράρονται σε επίπεδο κορασίδων) επικράτησε η Παπαδάκη με 3-2 σετ. Στον τελικό έδωσε ένα ακόμα δυνατό ματς με την αριστερόχειρα Στέφανοβα και κατάφερε να πάρει νέα νίκη με 3-2 σετ και το χρυσό μετάλλιο. Η Χριστοφοράκη κατετάγη 3η, καθώς δεν υπήρχε παιχνίδι για τις θέσεις 3-4. Να σημειωθεί ότι αυτό το μίνι ατομικό πρωτάθλημα αποτέλεσε και καλή πρόβα για τις αθλήτριες της Νορμπέλο εν όψει της επιστροφής τους στις αγωνιστικές δραστηριότητες εκτός συνόρων. Για τον 3ο γύρο του Κυπέλλου Ευρωπαϊκής Ένωσης γυναικών (E.T.T.U. Cup) η ομάδα της Σαρδηνίας θ’ αντιμετωπίσει σε νοκ άουτ αγώνα την προσεχή Παρασκευή στο Ζάγκρεμπ την κροατική Κασλ. Η Νορμπέλο οργάνωσε το αντίστοιχο τουρνουά και για τους άνδρες.

* Στη 13η θέση μετακινήθηκε η εθνική μας ομάδα των ανδρών στο World Team Ranking του Δεκεμβρίου, που είναι και το τελευταίο για το 2013. Από το νούμερο 11 και τους 244 βαθμούς του Νοεμβρίου οπισθοχώρησε στο 13 με 242. Έχει συγκάτοικο τη Σιγκαπούρη και βρίσκεται ακριβώς κάτω από τη Γαλλία (που έχει 244 βαθμούς) και πάνω από τη 15η Λευκορωσία (238). Πολύ μικρή πτώση είχε και η εθνική γυναικών. Πήγε στο νούμερο 34 με 164 βαθμούς και είναι μαζί με τη Μαλαισία. Τον προηγούμενο μήνα ήταν στο νούμερο 33 με 168 βαθμούς.

* Με ήττα συνέχισε η γερμανική Μπρακβέντε του Δημήτρη Παπαδημητρίου τις υποχρεώσεις της στο πρωτάθλημα της Μπουντεσλίγκα 2 του βορρά. Στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής έχασε στην έδρα της από τη Σβάλμπε Μπέργκνεουσταντ με 6-3 και το έργο της για την παραμονή εξακολουθεί να είναι εξαιρετικά δύσκολο. Αυτή τη στιγμή είναι 8η με 4 βαθμούς (στις 10 ομάδες) και βρίσκεται σε θέσεις υποβιβασμού. Αγωνιζόμενος πάντα στη θέση 2 ο αριστερόχειρας Έλληνας διεθνής δεν μπόρεσε αυτή τη φορά να βοηθήσει όσο ήθελε την ομάδα του. Στα ατομικά του παιχνίδια έχασε αρχικά με 3-2 σετ από τον Τόμισλαβ Κόγιτς και αργότερα με 3-0 από τον Μπένεντικτ Ντούντα. Στο εναρκτήριο παιχνίδι του διπλού υπέστη κι άλλη ήττα από τους ίδιους αθλητές με 3-0 σετ και παρτενέρ τον Στέφαν Χόπνερ.

 

* Φωτό: Το Κύπελλο που πήρε η Αγγελίνα Παπαδάκη από τη διοργανώτρια Νορμπέλο για την κατάκτηση της 1ης θέσης του τουρνουά.

                                               

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ