Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Ο Π.Σ.Α.Τ. βραβεύει την εθνική ομάδα των ανδρών

colaz teliko

colaz telikoΝέα κίνηση αναγνώρισης προς την εθνική ομάδα επιτραπέζιας αντισφαίρισης των ανδρών! Στο πλαίσιο της μεγάλης γιορτής του ελληνικού αθλητισμού για την ανάδειξη των καλύτερων της χρονιάς ο διοργανωτής Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου θ’ απονείμει τιμητική διάκριση στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα «για την κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου, για πρώτη φορά στην ιστορία του, στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, που πραγματοποιήθηκε στο Σβέσατ της Αυστρίας», όπως αναφέρει στο σημερινό δελτίο Τύπου. Η εκδήλωση «Αθλητικά Βραβεία ΠΣΑΤ 2013» θα πραγματοποιηθεί στις 16 Δεκεμβρίου και ώρα 19:00 στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, θα καλυφθεί ζωντανά από τα κανάλια NOVAsports και θα βραβευτούν οι αθλητές Παναγιώτης Γκιώνης, Καλλίνικος Κρεάνγκα, Κώστας Παπαγεωργίου, Τάσος Ρηνιώτης και ο ομοσπονδιακός προπονητής Κώστας Βατσακλής. Ατυχής συγκυρία δεν θα επιτρέψει δυστυχώς σε όλους τους διεθνείς να είναι παρόντες, αλλά βέβαια οι δευτεραθλητές Ευρώπης θα έχουν καλή εκπροσώπηση στο κλείσιμο μίας διαδικασίας, που τίμησε απόλυτα το άθλημα για τις εξαιρετικές φετινές στιγμές του. Θυμίζουμε ότι πέρα από αυτή την ειδική βράβευση, ο Γκιώνης είναι ανάμεσα στους τρεις υποψήφιους για το βραβείο του κορυφαίου αθλητή, ενώ η εθνική ομάδα κατέλαβε την 5η θέση στη δική της κατηγορία με 174 ψήφους!

Στη λαμπρή εκδήλωση θα εκπροσωπήσουν την ομάδα ο Παναγιώτης Γκιώνης και ο Κώστας Βατσακλής. Φυσικά θα είναι παρών και ο πρόεδρος της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. και έφορος των εθνικών ομάδων Μανώλης Κολυμπάδης. Το πρόβλημα για τους τέσσερις επαγγελματίες αθλητές, που αγωνίζονται στη Γαλλία, είναι ότι την άλλη Τρίτη, 17 του μήνα, έχουν αγώνες πρωταθλήματος με τις ομάδες τους. Οι τελευταίες βγάζουν πάντα τα εισιτήρια των διεθνών με αναχώρηση Δευτέρα πρωί και αυτός είναι ο λόγος που οι Κρεάνγκα, Παπαγεωργίου και Ρηνιώτης δεν μπορούν να παραστούν στη γιορτή. Το ίδιο εμπόδιο είχε και ο Γκιώνης, ωστόσο η ώρα του δικού του αγώνα, όπως και οι αποστάσεις, του αφήνουν το περιθώριο να πάει και αυθημερόν στη Γαλλία. Ο «χάλκινος» πρωταθλητής Ευρώπης εξήγησε την ειδική περίπτωση στη διοίκηση της Ανζέ, ζήτησε ν’ αλλάξει τα εισιτήρια και να φύγει την επόμενη ημέρα της γιορτής και η ομάδα του έδειξε κατανόηση και ικανοποίησε την επιθυμία του.

ΕΓΚΩΜΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ I.T.T.F. ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΚΙΩΝΗ!

Στο μεταξύ, ο Παναγιώτης Γκιώνης δεν είναι πρόσωπο της επικαιρότητας μόνο στον ελληνικό αθλητικό χώρο, αλλά και εκτός συνόρων! Οι διαδοχικές επιτυχίες του τους τελευταίους δύο μήνες έχουν προκαλέσει αίσθηση σε όλο τον κόσμο του αθλήματος, όχι γιατί υπάρχει κάποιος που δεν γνωρίζει την τεράστια αξία του, αλλά γιατί τόσο τα μετάλλια στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα όσο και εκείνο στο WorldTourτης Σουηδίας αποτέλεσαν πρωτοφανείς διακρίσεις στη σπουδαία διαδρομή του. Δεν είναι τυχαίο λοιπόν, που η Διεθνής Ομοσπονδία Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης αφιέρωσε σήμερα ολόκληρο ρεπορτάζ στον κορυφαίο «αμυντικό» με αφορμή το γεγονός ότι ψηφίστηκε στην τριάδα των επικρατέστερων για το βραβείο του καλύτερου αθλητή στην Ελλάδα για το 2013! Με τίτλο «ο Γκιώνης υποψήφιος για το βραβείο του αθλητή της χρονιάς» η ιστοσελίδα της παγκόσμιας ομοσπονδίας (www.ittf.com) έπλεξε το εγκώμιό του και υπογράμμισε ότι απολαμβάνει την καλύτερη φόρμα της καριέρας του! Επίσης, δημοσιεύει μεγάλη φωτογραφία του αθλητή από το πρόσφατο τουρνουά της Στοκχόλμης.

Το ρεπορτάζ σημειώνει αρχικά ότι ο Γκιώνηςψηφίστηκε από τους δημοσιογράφους και είναι στους τρεις υποψήφιους για το βραβείο του κορυφαίου αθλητή στην Ελλάδα και ότι το τελικό αποτέλεσμα θ’ ανακοινωθεί τη Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου (σ.σ. στη γιορτή του Πανελληνίου Συνδέσμου Αθλητικών Συντακτών δηλαδή, ο οποίος οργανώνει και την ψηφοφορία εδώ κι εξήντα χρόνια). Επίσης τονίζει ότι «ο Γκιώνης έχει ιδιαίτερο στυλ παιχνιδιού, όπου συνδυάζει άριστα την άμυνα με θανατηφόρο forehand top spin και στα 34 χρόνια του απολαμβάνει την καλύτερη φόρμα της ζωής του». Στη συνέχεια αναφέρει τα εντυπωσιακά αποτελέσματα πρώτα στο ομαδικό και το ατομικό του Σβέσατ κι έπειτα στο απλό του σουηδικού όπεν («ασυναγώνιστος στη Στοκχόλμη», έγραψε χαρακτηριστικά σε μεσότιτλο), που οδήγησαν στα συνολικά τρία μετάλλια (ένα ασημένιο, δύο χάλκινα) και τέλος στέκεται στη μεγάλη άνοδο, που σημείωσε στην παγκόσμια κατάταξη. «Τον Οκτώβριο ήταν στο νούμερο 64 και σε δύο μήνες μετακινήθηκε στο 34 με την καλύτερη θέση στην καριέρα του να είναι η 32η τον Απρίλιο του 2012», κατέληξε το ρεπορτάζ.

* Ο Κορεάτης Γιανγκ Βουτζίν και η Κινέζα Γκου Γιουτίνγκ αναδείχτηκαν νικητές του απλού, στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα νέων νεανίδων, στο οποίο είχε την τιμή να μετάσχει και η Κατερίνα Τόλιου. Στους τελικούς, που ολοκλήρωσαν το αγωνιστικό πρόγραμμα χτες το απόγευμα στο Ραμπάτ του Μαρόκου, η Γιανγκ κατέβαλλε με 4-1 σετ τον Κινέζο Ζου Κάι και η Γκου τη συμπατριώτισσά της Λιου Γκουογιάνγκ με 4-3. Οι πρώτες 4άδες έκλεισαν με Ασιάτες αθλητές και στα δύο αγωνίσματα, μάλιστα στις νεάνιδες ήταν όλες από την Κίνα. Πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι η Κροάτισσα Λία Ράκοβατς, που στον 1ο γύρο απέκλεισε στις λεπτομέρειες (4-3) την Ελληνίδα πρωταθλήτρια, προχώρησε μέχρι τα προημιτελικά! Στο διπλό νέων κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο οι Κινέζοι Κονγκ Λιντσουάν/Ζου Κιχάο (εδώ πήρε μετάλλιο η Ευρώπη και συγκεκριμένα το χάλκινο με τους Γάλλους Ένζο Ανγκλέ/Τριστάν Φλορέ), στο διπλό νεανίδων οι Κινέζες Γκου Γιουτίνγκ/Λιου Σι και στο διπλό μικτό οι Κονγκ Λιντσουάν/Λιου Σι. Στο τελευταίο αγώνισμα η Ράκοβατς είχε νέα επιτυχία, καθώς κατέκτησε την 3η θέση με συμπαίκτη τον Ιταλό Λεονάρντο Μούτι!

* Το μεγάλο ντέρμπι της UMMC Εκατερίνμπουργκ με τη γαλλική Ποντουάζ Σερζί στη Ρωσία έκλεισε το βράδυ του Σαββάτου το πρόγραμμα της 4ης αγωνιστικής του Τσάμπιονς Λιγκ ανδρών. Για το γκρουπ Β, το μοναδικό των τεσσάρων ομάδων, η Ποντουάζ πήρε σπουδαία νίκη με 3-1, μάλιστα για να φτάσει σε αυτή υποχρέωσε σε δύο ήττες τον Ζουν Μιζουτάνι, ο οποίος φιγουράρει στο νούμερο 13 της παγκόσμιας κατάταξης! Τον Ιάπωνα πρωταθλητή νίκησαν με 3-2 σετ πρώτα ο Πορτογάλος Μάρκος Φρέιτας κι έπειτα ο Κινέζος Βανγκ Γιαν Τζουν. Επίσης, ο Σουηδός Κριστιάν Κάρλσον έκαμψε με 3-0 τον Κροάτη δευτεραθλητή Ευρώπης του 2012 Ταν Ρούι Βου. Στο γκρουπ Α είναι στις δύο πρώτες θέσεις η ρωσική Όρενμπουργκ και η γαλλική Ανζέ του Παναγιώτη Γκιώνη, στο γκρουπ Β ισοβαθμούν Ποντουάζ και Εκατερίνμπουργκ, στο γκρουπ Cπροηγείται η γερμανική Βέρντερ Βρέμης και ακολουθεί η αυστριακή Βάλτερ Βελς και στο γκρουπ D είναι 1η η αυστριακή Νιντερόστεριχ και 2η η γαλλική Σαρτρ.

                                               

* Φωτό: Η εθνική μας ομάδα των ανδρών σε υπέροχο κολάζ, που είχε ετοιμάσει με εικόνες από το Σβέσατ ο επαγγελματίας φωτογράφος Πέτρος Γιαννακούρης για τη γιορτή της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. τον Οκτώβριο προς τιμήν των δευτεραθλητών Ευρώπης. 

 

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ