Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Με τη μεγαλύτερη ανταπόκριση από κάθε άλλη φορά έγινε το 4ο αναπτυξιακό όπεν της Πάτρας

Open Patras_aponomi_neoi

Open Patras_aponomi_neoiΑπό την Πάτρα ήρθε η νέα πειστική εικόνα για την επιτυχία του θεσμού των αναπτυξιακών τουρνουά, που έχει καθιερώσει η Ε.Φ.Ο.Επ.Α.! Open Patras_Apon_pagorasidesΣτο κλειστό γυμναστήριο Παναγίας Αλεξιώτισσας έγινε αυτό το Σαββατοκύριακο το 4ο ανοιχτό πρωτάθλημα μικρών ηλικιών στη μνήμη του Ιωάννη Ασημακόπουλου και η ανταπόκριση από τους αθλητές και τις αθλήτριες (και προφανέστατα τους γονείς τους, που με χαρά συμβάλλουν οικονομικά κάθε φορά) ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Για την ακρίβεια ήταν μεγαλύτερη από κάθε άλλη φορά στη μικρή ιστορία της διοργάνωσης, καθώς το 2012 είχε σημειωθεί ρεκόρ συμμετοχών με 145 και οι φετινές έφτασαν τις 163! Δεν προέρχονταν μάλιστα, μόνο από σωματεία της Πάτρας και της υπόλοιπης Πελοποννήσου, αλλά και από την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, τα Γιάννενα και τα Χανιά. Η Τοπική Επιτροπή Δυτικής Ελλάδας της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. (στην οποία υπήρξε πρόεδρος ο εκλιπών) διοργάνωσε άψογα και αυτό το τουρνουά σε συνεργασία με τον δήμο Πάτρας. Είχε την κατάλληλη στήριξη από χορηγούς, προσέλκυσε πολίτες-φίλους της επιτραπέζιας αντισφαίρισης κι εξασφάλισε γενικά καλές συνθήκες στους συμμετέχοντες και τους συνοδούς. Όλοι οι παριστάμενοι τίμησαν με τον καλύτερο τρόπο τη μνήμη του πολύ σημαντικού για το άθλημα, Πατρινού παράγοντα και παράλληλα έδειξαν ότι αναγνωρίζουν τις προσπάθειες της Τ.Ε. για την ανάπτυξη του τουρνουά και κατ’ επέκταση τη διάδοση της επιτραπέζιας αντισφαίρισης στη Δυτική Ελλάδα.  

Το ατομικό event συγκέντρωσε 19 εφήβους, 46 παίδες, 17 κορασίδες, 59 παμπαίδες και 22 παγκορασίδες. Υπήρξαν λίγες απουσίες της τελευταίας στιγμής, ενώ οι συνολικές δηλώσεις είχαν φτάσει τις 180. Το αρνητικό ήταν ότι ακυρώθηκε η κατηγορία των νεανίδων, επειδή με τις έξι δηλωθείσες αθλήτριες δεν συμπληρώθηκε ο απαιτούμενος αριθμός συμμετοχών. Και παρότι έλειπε μία κατηγορία σε σχέση με πέρσι ήταν και πάλι τόσο μεγάλη η συμμετοχή, που στάθηκε αδύνατο για τους διοργανωτές να διεξάγουν και τους (προγραμματισμένους) αγώνες για τη διαβάθμιση σε όλες τις θέσεις. Η σάλα του όμορφου γυμναστηρίου μπορούσε να δεχτεί δέκα τραπέζια, τόσα χρησιμοποιήθηκαν, όμως δεν υπήρχε χρονικό περιθώριο για όλα τα παιχνίδια διαβάθμισης, γι’ αυτό δεν έγιναν ούτε μικροί τελικοί και υπήρχαν δύο αθλητές στην 3η θέση. Πάντως, στη δεύτερη ημέρα συνέχισαν σε ταμπλό με απλό νοκ άουτ όχι μόνο οι 1οι και οι 2οι των γκρουπ, αλλά και οι 3οι με τους 4ους που είχαν αποκλειστεί από την τελική φάση. Οι άνθρωποι της ομοσπονδίας έλεγαν με χαμόγελο ότι «με τέτοια απήχηση που έχει το τουρνουά, πρέπει από την επόμενη χρονιά να πάμε σε μεγαλύτερο χώρο».

Open Patras_Aponomi_PaidesΣτην κατηγορία των εφήβων πήρε την 1η θέση ο Άνθιμος Τσεντεκίδης. Στον συναρπαστικό όσο και θεαματικό τελικό ξεπέρασε το εμπόδιο του «αμυντικού» Γιάννη Αϊβαλιώτη με 3-2 σετ (8-11, 11-8, 9-11, 11-7, 11-9).

Στους παίδες αναδείχτηκε νικητής ο Γιώργος Σταματούρος. Στον τελικό κατέβαλλε τον συμπαίκτη του στον Δ.Α.Ο. Ταύρου Δημήτρη Κορδούτη με 3-0 σετ (11-9, 11-7, 11-7).

Στους παμπαίδες κατέκτησε την πρωτιά ο Κωνσταντίνος Στάμου κάμπτοντας στον τελικό τον Νίκο Κορδαλή με 3-0 σετ (11-4, 12-10, 11-4).

Open Patras_apon_korasidesΣτην κατηγορία των κορασίδων πρώτευσε η Έλλη Φίσερ, η οποία στον τελικό νίκησε τη συμπαίκτριά της στον Άρη 2006 Ιφιγένεια Ισαμπάλογλου με 3-0 σετ (12-10, 11-8, 11-6).

Στις παγκορασίδες τέλος πήρε και φέτος την 1η θέση η Ιωάννα Γερασιμάτου, η οποία μάλιστα, στην τρέχουσα χρονιά αγωνίζεται σε σωματείο της Πάτρας (ΠΑΛ Φοίνικες). Στον τελικό νίκησε με 3-1 σετ τη Βασιλική Ηλιοπούλου, που επίσης αγωνίζεται στους Φοίνικες Πάτρας (9-11, 11-5, 11-8, 11-8).

Μ. ΚΟΛΥΜΠΑΔΗΣ: «ΟΙ ΠΑΛΙΟΙ ΠΑΤΡΙΝΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΕΣ ΚΡΑΤΗΣΑΝ ΟΡΘΙΟ ΤΟ ΑΘΛΗΜΑ ΣΤΑ ΠΕΤΡΙΝΑ ΧΡΟΝΙΑ»

Την έναρξη των αγώνων κήρυξε και φέτος ο πρόεδρος της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. Μανώλης Κολυμπάδης. Στην ομιλία του ευχαρίστησε όλους τους παλιούς Πατρινούς παράγοντες και αθλητές, οι οποίοι βοήθησαν καθοριστικά το άθλημα σε πέτρινα εποχές στις δεκαετίες του ’60 και του ‘70, είπε συγκινητικά λόγια για τον εκλιπόντα Ιωάννη Ασημακόπουλο, που ήταν και προσωπικός φίλος του, αναφέρθηκε στις τελευταίες επιτυχίες του αθλήματος και φυσικά στην τεράστια απήχηση του πατρινού πρωταθλήματος και γενικά των αναπτυξιακών τουρνουά της ομοσπονδίας. Σημειωτέον ότι βρέθηκαν στους αγώνες πρώην πρόεδροι της Τ.Ε. Δυτικής Ελλάδας (Ανδρέας Πέττας, Γιώργος Σκληβανιώτης, Μιλτιάδης Χατζηφώτης και Νίκος Φιλιππακόπουλος), όπως και παλιοί αθλητές (Κώστας Ζήκος, Γιάννης Κόντης, Μάκης Ρουσόπουλος, Νίκος Γκλαβάς, Ανδρέας Πέττας) και η παρουσία τους αποτέλεσε μεγάλη τιμή για τους διοργανωτές.

Kolimpadis 2_Open_Patras«Παλιοί Πατρινοί παράγοντες και αθλητές κράτησαν όρθιο το άθλημα σε εκείνα τα πολύ δύσκολα χρόνια, κάτι που γνωρίζω καλά από τότε που ο ίδιος είχα κατέβει στην αχαϊκή πρωτεύουσα για να βοηθήσω στην ανάπτυξη ως προπονητής σωματείου. Χάρη στις προσπάθειές τους η επιτραπέζια αντισφαίριση προχώρησε και σήμερα που το άθλημα καλπάζει από επιτυχία σε επιτυχία έχουν κι αυτοί μερίδιο. Τελευταία πολύ σημαντική είδηση είναι ότι στην ψηφοφορία του Πανελληνίου Συνδέσμου Αθλητικών Συντακτών ο Παναγιώτης Γκιώνης είναι μέσα στους τρεις επικρατέστερους για τον τίτλο του κορυφαίου αθλητή της χρονιάς», τόνισε ο επικεφαλής της διοίκησης της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. και ανέφερε ακόμα μεταξύ άλλων: «Ευχαριστούμε για τη μαζική συμμετοχή σας και σε αυτό το τουρνουά. Είναι σπουδαίο, που γεμίσατε τις κερκίδες και ήρθατε στην Πάτρα για να τιμήσετε και τη μνήμη του Γιάννη Ασημακόπουλου. Λέμε συνήθως ότι ο χρόνος αμβλύνει τις χαρές και τις λύπες, αλλά στην προκριμένη περίπτωση η απώλεια του Γιάννη γίνεται κάθε χρόνο περισσότερο φανερή και βαριά».

Ο Μανώλης Κολυμπάδης είχε πολύωρη παρουσία στο γυμναστήριο και τις δύο μέρες, παρακολούθησε πολλά παιχνίδια κι επιστρέφοντας στην Αθήνα δεν έκρυβε την απόλυτη ικανοποίησή του. «Σ’ ένα πολύ καλό και ζεστό γυμναστήριο, σε γειτονιά που έδρασε και πρόσφερε ο συγχωρεμένος Γιάννης, έγινε εξαιρετικό τουρνουά και δεν το λέω για επικοινωνιακούς λόγους. Γύρισα γεμάτος αγάπη,  θαυμασμό και συγχαρητήρια από τους ανθρώπους, που βρέθηκαν εκεί και δημιούργησαν ιδανική ατμόσφαιρα. Ο αριθμός των συμμετοχών ήταν πολύ μεγάλος, όλοι απόλαυσαν την παρουσία τους στην Πάτρα και είναι ευχάριστη έκπληξη για μένα το τεράστιο ενδιαφέρον, που δείχνει ο κόσμος για τα αναπτυξιακά τουρνουά. Αυτό ήταν το 5ο για φέτος και σημείωσε ρεκόρ συμμετοχών. Βλέπω κιόλας ότι μετά τις επιτυχίες στην Αυστρία αυξάνονται τα παιδιά στα άθλημα κι αυτό είναι το πλέον ευχάριστο», δήλωσε το βράδυ ο πρόεδρος της Ε.Φ.Ο.Επ.Α..

Σύντομο χαιρετισμό έκανε και ο διευθυντής της διοργάνωσης και πρόεδρος της Τ.Ε. της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. Παναγιώτης Τζόβολος. Ευχαρίστησε τους αθλητές και τους συνοδούς για την ανταπόκριση στο κάλεσμα του καθιερωμένου όπεν, τους χορηγούς και τους διαιτητές για τη μεγάλη στήριξη, ενώ υπογράμμισε ότι είναι πάντα αισθητή σε όλους η απουσία του Ασημακόπουλου.

Εκτός από τον Μανώλη Κολυμπάδη και φυσικά τα στελέχη της Τ.Ε., στους αγώνες παρέστησαν η γενική γραμματέας της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. Κατερίνα Σπανού, το μέλος του Δ.Σ. και πρόεδρος της Τεχνικής Επιτροπής Γιώργος Τσόπελας και το μέλος Γιώργος Παπαγεωργίου.               `

ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ LIVE VIEW!

Open Patras_Apon_PampaidesΞεχωριστή σημασία είχε το γεγονός ότι μέσα από την ιστοσελίδα των αγώνων (www.openpatras.com) λειτούργησε πρώτη φορά liveviewκι έφερε «κοντά» στη διοργάνωση και φίλους του αθλήματος, οι οποίοι δεν μπόρεσαν να πάνε στην Παναγία Αλεξιώτισσα. Ουσιαστικά ήταν μία πιλοτική λειτουργία, η οποία οργανώθηκε στο πλαίσιο της προσπάθειας για συνεχή αναβάθμιση του τουρνουά. Η ιδέα υλοποιήθηκε χάρη στη συνδρομή του προέδρου του Αναγεννησιακού Γιάννη Χατζηλυγερούδη και μέσα από το μοναδικό σάιτ ελληνικού ανοιχτού πρωταθλήματος οι χρήστες του ίντερνετ μπορούσαν να δουν εικόνα από τους αγώνες! Είναι κίνηση, που δεν έχει εμφανιστεί ξανά σε τέτοιο event και οι διοργανωτές θέλουν να τη συνεχίσουν και να τη βελτιώσουν (π.χ. με περιγραφή αγώνων). Να σημειωθεί ακόμα ότι η Τ.Ε. της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. βράβευσε την εταιρεία Λουξ, η οποία σταθερά στηρίζει τη διοργάνωση ως βασικός χορηγός. Εξάλλου, κληρώθηκαν μεγάλα δώρα, που πρόσφεραν χορηγοί, όπως ποδήλατο, δωρεάν διανυκτερεύσεις και είδη πινγκ πονγκ και παράλληλα μοιράστηκαν δώρα από τους ίδιους σπόνσορες όπως μπλουζάκια πινγκ πονγκ, αναμνηστικά τετράδια και σοκολατούχα γάλατα. Η Λουξ και το Hotel Mediterranee ήταν οι μεγάλοι χορηγοί, ενώ χορηγία έδωσαν και τα καταστήματα: Έπιπλα Παναγόπουλος, Αθλομάνια, GPSports, το Πρώτο, Μάρμαρα Κόκλα, Quality, μεζεδοπωλείο-ουζοταβερνείο «Σινιάλο», Ideal bikes και Temposport. Το MarkaSportκαι το thebest.gr ανέλαβαν χορηγοί επικοινωνίας. 

 

Τις απονομές στις πέντε κατηγορίες έκαναν ο Μανώλης Κολυμπάδης στους νέους, ο Παναγιώτης Τζόβολος στους παίδες, το μέλος του Δ.Σ. της ομοσπονδίας Γιώργος Παπαγεωργίου στις κορασίδες, η Παναγιώτα Ασημακοπούλου, σύζυγος του εκλιπόντα στις παγκορασίδες και ο πρόεδρος του Π.Ε.Α.Κ. Πατρών Παναγιώτης Κογκόλης στους παμπαίδες.

Οι νικητές και οι νικήτριες σε κάθε κατηγορία:

ΕΦΗΒΟΙ:

1. Άνθιμος Τσεντεκίδης (Π.Κ.Δ. Ταύρου)

2. Ιωάννης Αϊβαλιώτης (Π.Ο.Κ. Έσπερος)

3. Αναστάδιος Ασημακόπουλος (Α.Ο. Διόνυσου), Σταύρος Βρεττάκος (Γ.Ν.Ο. Άρης Νικαίας)

ΠΑΙΔΕΣ:

1. Γιώργος Σταματούρος (Δ.Α.Ο. Ταύρου)

2. Δημήτρης Κορδούτης (Δ.Α.Ο. Ταύρου)

3. Κωνσταντίνος Κορδαλής (Ε.Α. Βόχας), Νίκος Σιάχος (Ε.Α. Βόχας)

ΚΟΡΑΣΙΔΕΣ:

1. Έλλη Φίσερ (Α.Ο. Άρης 2006)

2. Ιφιγένεια Ισαμπάλογλου (Α.Ο. Άρης 2006)

3. Κριστίν Σεβνταγιάν (Π.Κ.Δ. Ταύρου), Αλεξάνδρα Τουντακώβα (Π.Κ.Δ. Ταύρου)

ΠΑΜΠΑΙΔΕΣ:

1. Κωνσταντίνος Στάμου (Γ.Α.Σ. Ελευσίς)

2. Νίκος Κορδαλής (Ε.Α. Βόχας)

3. Ιωάννης Δαμιανής (ΑΠΟ Αετός Κορυδαλλού), Αλκιβιάδης Σταματούρος (ΑΠΟ Αετός Κορυδαλλού)

ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΕΣ:

1. Ιωάννα Γερασιμάτου (ΠΑΛ Φοίνικες Πάτρας)

2. Βασιλική Ηλιοπούλου (ΠΑΛ Φοίνικες Πάτρας)

3. Στέλλα Λαδάκη (Ο.Α. Χανίων), Ναταλία Καφάτου (ΑΟ Φαέθων Πάτρας)

 

* Από το φωτογραφικό υλικό, που ανέβηκε στην ιστοσελίδα των αγώνων.

Κατά σειρά οι απονομές στις κατηγορίες νέων, παγκορασίδων, παίδων, κορασίδων και παμπαίδων και στιγμιότυπο από την ομιλία του προέδρου της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. Μανώλη Κουμπάδη στην τελετή έναρξης του τουρνουά.

                                                

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ