Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Υποψήφιος για αθλητής της χρονιάς ο Γκιώνης, που έγινε πρόσωπο της αγωνιστικής στο Τσάμπιονς Λιγκ!

Gio aponomi_Swesat

Gio aponomi_SwesatΣτον αστερισμό του Παναγιώτη Γκιώνη!!! Από τις αρχές Οκτωβρίου ο κορυφαίος αθλητής της ελληνικής επιτραπέζιας αντισφαίρισης απασχολεί σταθερά το φίλαθλο κοινό με τα κατορθώματά του και φέρνει τη μία μετά την άλλη τις μεγάλες ειδήσεις για τον ίδιο και το άθλημα γενικότερα! Τα τελευταία σπουδαία νέα προέκυψαν χτες βράδυ με σημαντικότερο ότι ο Παναγιώτης Γκιώνης είναι μέσα στους τρεις υποψήφιους για τον τίτλο του κορυφαίου αθλητή στην Ελλάδα για το 2013! Η ψηφοφορία, που διοργανώνει για 60η συνεχή χρονιά (!) ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικών Συντακτών ολοκληρώθηκε το βράδυ της Πέμπτης, τα αποτελέσματα ανακοινώθηκαν χτες στην ιστοσελίδα του Π.Σ.Α.Τ. και σύμφωνα με αυτά ο πρωταθλητής μας είναι μέσα στους τρεις επικρατέστερους μαζί με τον κολυμβητή Σπύρο Γιαννιώτη (νικητή της ψηφοφορίας πέρσι και πρόπερσι) και τον μπασκετμπολίστα Βασίλη Σπανούλη! Πρώτη φορά στα χρονικά φέρνουν οι ψήφοι των αθλητικών συντακτών στην πρώτη τριάδα αθλητή της επιτραπέζιας αντισφαίρισης, ενώ είναι επίσης τιμητικό για τους διεθνείς, την Ε.Φ.Ο.Επ.Α. και όλους τους ανθρώπους του αθλήματος, που η δευτεραθλήτρια Ευρώπης εθνική ανδρών κατέλαβε την 5η θέση στην κατηγορία των ομάδων. Η εκδήλωση «Αθλητικά Βραβεία ΠΣΑΤ 2013» θα πραγματοποιηθεί στις 16 Δεκεμβρίου στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Η δεύτερη σημαντική είδηση αφορά τις τελευταίες εντυπωσιακές νίκες του Γκιώνη στο Τσάμπιονς Λιγκ. Στην αναμέτρηση της Ανζέ με την κάτοχο του τίτλου Όρενμπουργκ έκαμψε τους δύο καλύτερους αθλητές της, τον Λευκορώσο δευτεραθλητή Ευρώπης του απλού ανδρών Βλαντιμίρ Σαμσόνοφ και τον Γερμανό πρωταθλητή Ευρώπης Ντιμίτρι Οβτσάροφ! Και μπορεί η ομάδα του να ηττήθηκε εν τέλει από το ρωσικό κλαμπ με 3-2, ωστόσο ο 34χρονος αθλητής προκάλεσε αίσθηση με αυτά τα αποτελέσματα κι έγινε το πρόσωπο της 4ης αγωνιστικής του Τσάμπιονς Λιγκ!

«ΔΕΝ ΤΟ ΠΕΡΙΜΕΝΑ, ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΜΟΥ ΤΙΜΗ»

Το ιδιαίτερα κολακευτικό νέο από την ψηφοφορία του Π.Σ.Α.Τ. το πληροφορήθηκε αργά τη νύχτα, μετά το τέλος του αγώνα στη Γαλλία. Αιφνιδιάστηκε ευχάριστα κι αισθάνθηκε μεγάλη τιμή, καθώς πρόκειται και για πρωτοφανή διάκριση. Τα αποτελέσματα για τους τρεις πρώτους ανά κατηγορία, θ’ ανακοινωθούν στη διάρκεια της λαμπρής εκδήλωσης «όμως όποια κι αν είναι η τελική μου θέση στην ψηφοφορία αποτελεί τεράστια τιμή το να είμαι στην πρώτη τριάδα. Πραγματικά δεν το περίμενα, νιώθω πολύ περήφανος και μεγαλώνει κι άλλο η χαρά μου μετά την καλή μου απόδοση στο αποψινό ευρωπαϊκό ματς», δήλωσε δύο ώρες μετά τα μεσάνυχτα στην ιστοσελίδα της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. ο “ασημένιος” πρωταθλητής Ευρώπης του ομαδικού και “χάλκινος” του απλού και συμπλήρωσε: «Είναι πολύ σημαντικό, πολύ ευχάριστο, να συναντάς τέτοια αναγνώριση από το σύνολο των αθλητικών συντακτών. Αυτή η εξέλιξη μού δίνει δύναμη να συνεχίσω και να προσπαθώ πάντα για μεγάλες διακρίσεις. Φέτος νιώθω πως είναι η χρονιά μου και οι κόποι μου δικαιώνονται». Σημειωτέον ότι η καλύτερη έως τώρα θέση για αθλητή της επιτραπέζιας αντισφαίρισης στην καθιερωμένη ψηφοφορία ήταν η 4η, που είχε πάρει ο Καλλίνικος Κρεάνγκα το 2003 για το χάλκινο μετάλλιο στο απλό του Παγκοσμίου πρωταθλήματος και το ασημένιο στο Παγκόσμιο Κύπελλο!

Η ψηφοφορία περιλαμβάνει, όπως κάθε χρόνο και την ανάδειξη των κορυφαίων αθλητριών, ομάδων, προπονητών και αθλητών/τριών με αναπηρίες. Οι ψήφοι πέρα από τις πρώτες τριάδες ανακοινώθηκαν και η εθνική ομάδα των ανδρών βρέθηκε στην 5η θέση με 174. Την υποψήφια τριάδα αποτελούν η εθνική ποδοσφαίρου, η ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού και η εθνική νεανίδων στην υδατοσφαίριση, ενώ την 4η θέση πήρε η εθνική ποδοσφαίρου κάτω των 20 ετών με 204 ψήφους. Επίσης, στην κατηγορία των προπονητών ο ομοσπονδιακός τεχνικός Κώστας Βατσακλής είναι στην 8η θέση με 78 ψήφους. Στη φετινή ψηφοφορία για τους κορυφαίους της χρονιάς πήραν μέρος 478 αθλητικοί συντάκτες. Η εκδήλωση θα φιλοξενηθεί στην αίθουσα «Μελίνα Μερκούρη» του Σ.Ε.Φ. και θ’ αρχίσει στις 19:00.

Στο αγωνιστικό πεδίο τώρα η χτεσινή βραδιά στο κλειστό γυμναστήριο του Ανζέ για την 4η ημέρα του γκρουπ Α έφερε νέες στιγμές δόξας για τον Γκιώνη, ο οποίος γνώρισε την αποθέωση από 3.000 Γάλλους! Πραγματοποίησε μία από τις …συνηθισμένες πια μεγάλες εμφανίσεις του και κατέβαλλε δύο από τα κορυφαία ονόματα του ευρωπαϊκού πινγκ πονγκ και φυσικά μεγάλα αστέρια της παγκόσμιας σκηνής. Τόσο με τον «κύριο Τσάμπιονς Λιγκ» Βλαντιμίρ Σαμσόνοφ (όπως αποκαλείται λόγω των συνολικά δέκα τίτλων του στον θεσμό), όσο και με τον σημερινό πρωταθλητή Ευρώπης σε απλό και ομαδικό ανδρών Ντιμίτρι Οβτσάροφ έδωσε δύο συναρπαστικές «μάχες» και βγήκε και στις δύο νικητής ύστερα από πέντε σετ! Αναμφίβολα επρόκειτο για μία ακόμα τρανή απόδειξη ότι δεν ήρθε καθόλου τυχαία η θαυμάσια πορεία του στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και τα δύο μετάλλια σε ομαδικό και απλό. Και θυμίζουμε ότι στο Σβέσατ νίκησε τον Σαμσόνοφ στον ημιτελικό του ομαδικού κι έχασε δύσκολα στον  ημιτελικό του απλού, ενώ τον Οβτσάροφ τον συνάντησε στον τελικό του ομαδικού και λύγισε με 3-1 σε αμφίρροπο ματς! Με το αποτέλεσμα εναντίον του «Ντίμα» πρόσθεσε σήμερα στο ενεργητικό του μία ακόμα νίκη κόντρα σε τοπ αθλητή του κόσμου. Ο ίδιος βρίσκεται αυτόν τον μήνα στο νούμερο 10 της ευρωπαϊκής κατάταξης, ο Οβτσάροφ στο 1 και ο Σαμσόνοφ στο 3!

«Έπαιξα πραγματικά πολύ καλά απόψε. Αισθάνομαι και υπέροχα μέσα σε αυτό το γυμναστήριο κι έχω πολύ καλό feelingστην άμυνα. Με τον Σαμσόνοφ αρχικά ήταν περίεργο παιχνίδι γιατί έπαιρνα κι έχανα εύκολα τα σετ, όμως στο τέλος ήμουν πολύ σταθερός και βρήκα λύσεις. Τον Οβτσάροφ τον «βρήκα», που λέμε, σε κάποια σημεία, σε σχέση με το παιχνίδι στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και τον υποχρέωσα να κάνει λάθη. Πήρα τα δύο πρώτα σετ κι όταν εκείνος ανέβηκε και ισοφάρισε με εξαιρετικό πινγκ πονγκ, έδειξα την κατάλληλη σταθερότητα και ψυχραιμία στο καθοριστικό σετ. Πήρα και πολύ δύσκολους πόντους σε μεγάλα ράλι και ο κόσμος απόλαυσε και πλούσιο θέαμα», δήλωσε ο σπουδαίος «αμυντικός».

Τρίτη νίκη δεν βγήκε από την Ανζέ (ήταν και εξαιρετικά δύσκολο άλλωστε…) κι έτσι οι πρωταθλητές Ευρώπης αύξησαν το σερί των νικών εξασφαλίζοντας και τυπικά την πρόκριση στην 8άδα του Τσάμπιονς Λιγκ. Πολύ καλή εμφάνιση έκανε ο Γάλλος Μπένζαμιν Μπροσιέ, που δημιούργησε προβλήματα και στον Σαμσόνοφ και στον Οβτσάροφμ ενώ να προστεθεί ότι ο Σουηδός Γενς Λούντκβιστ έμεινε στον πάγκο σε αυτό το παιχνίδι. Η Ανζέ πάλεψε για την έκπληξη χωρίς άγχος, επειδή η νίκη με 3-0, που είχε σημειώσει τον Νοέμβριο, εναντίον της γερμανικής Οχσενχάουζεν, την έχει καταστήσει φαβορί για την πρόκριση ως 2η από το γκρουπ. Την επόμενη εβδομάδα έχει ρεπό και θα κλείσει τα παιχνίδια στην πρώτη φάση στις 20 του μήνα παίζοντας στη Γερμανία με την Οχσενχάουζεν.

Αναλυτικά η εξέλιξη του αγώνα Ανζέ-Όρενμπουργκ 2-3:

Παναγιώτης Γκιώνης-Βλαντιμίρ Σαμσόνοφ 3-2 (11-4, 5-11, 11-7, 4-11, 11-6)

Μπένζαμιν Μπροσιέ-Ντιμίτρι Οβτσάροφ 1-3 (11-8, 8-11, 12-14, 9-11)

Μισέλ Μαρτίνεζ-Αλεξέι Σμιρνόφ 0-3 (8-11, 3-11, 8-11)

Γκιώνης-Οβτσάροφ 3-2 (15-13, 13-11, 6-11, 6-11, 11-9)

Μπροσιέ-Σαμσόνοφ 1-3 (16-18, 11-7, 6-11, 8-11)

* Από τις άλλες συναντήσεις της χτεσινής βραδιάς στην κορυφαία διοργάνωση το σημαντικότερο νέο για την ελληνική πλευρά είναι ότι στο γκρουπ C, όπου αγωνίζεται η Ενεμπόν του Καλλίνικου Κρεάνγκα, η Βέρντερ πέτυχε σπουδαία νίκη μέσα στην Αυστρία επί της Βάλτερ Βελς με 3-0. Μάλιστα, το γερμανικό κλαμπ πήρε ρεβάνς για την ήττα στην πρεμιέρα και προηγείται τώρα στη βαθμολογία. Στις 13 του μήνα η Ενεμπόν θ’ αντιμετωπίσει τη Βέρντερ εκτός έδρας σε πολύ κρίσιμο ματς, ενώ στις 20 θα υποδεχτεί τη Βελς. Παρεμπιπτόντως, ο Κρεάνγκα είχε μία νίκη και μία ήττα στο πρόσφατο τουρνουά με χαρακτήρα επίδειξης, που οργάνωσε στην Κίνα ο δήμος της πόλης Νιανγίν. Στο γκρουπ Β η γερμανική Σααρμπρίκεν νίκησε 3-1 την Έσλοβ μέσα στη Σουηδία και τέλος στο γκρουπ D η αυστριακή Νιντερόστεριχ σημείωσε μεγάλη νίκη μέσα στο Ντίσελντορφ εναντίον της άλλοτε κυρίαρχης του θεσμού Μπορούσια με 3-0. Το τελευταίο αποτέλεσμα μάλιστα, αφήνει εκτός συνέχειας την κάτοχο του τίτλου την τριετία 2009-2011. Επιπλέον, σε αυτό το παιχνίδι προκάλεσε έκπληξη η νίκη του Ντάνιελ Χάμπεσον επί του ρέκορντμαν των ευρωπαϊκών χρυσών μεταλλίων και νούμερο 2 στο ranking list της ηπείρου Τίμο Μπολ. Ο Αυστριακός διεθνής επικράτησε 3-2 σετ απέναντι σ’ έναν Μπολ, που είχε …ευχάριστα τρεχάματα τις τελευταίες ημέρες επειδή έγινε πατέρας. 

 

* Ο Παναγιώτης Γκιώνης στο βάθρο των νικητών στο απλό του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος (από το αρχείο της E.T.T.U. photo Agentur Diener/OTTV).

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ