Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Έκανε το πρώτο βήμα για την πρόκριση η Τόλιου

Vatsa me_Toliou_2

Vatsa me_Toliou_2Δυνατό ξεκίνημα έκανε σήμερα το μεσημέρι η Κατερίνα Τόλιου στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα νέων-νεανίδων, που είναι σε εξέλιξη στο Ραμπάτ. Στον εναρκτήριο αγώνα της για το 21ο γκρουπ του απλού νίκησε την Αγιό Ουντό από τη Νιγηρία με 4-0 σετ και πραγματοποίησε το πρώτο βήμα για την πρόκριση στο κυρίως ταμπλό. Στο συγκεκριμένο ματς βέβαια, τα προγνωστικά ήταν ξεκάθαρα με το μέρος της, όμως είναι σημαντικό, που είχε πολύ σταθερή απόδοση και παράλληλα δεν έδειξε άγχος στην πρώτη εμφάνισή της στον θεσμό. Δύσκολο έργο αναλαμβάνει αργότερα (19:50) στην αναμέτρησή της με τη Ντάρια Τσέρνοβα από τη Ρωσία. Στον 1ο γύρο του αγωνίσματος προκρίνονται οι δύο πρώτες αθλήτριες από τα συνολικά 24 γκρουπ και η Τόλιου πήρε ήδη τους δύο πρώτους βαθμούς.

Η 18άχρονη πρωταθλήτριά μας (νούμερο 82 στην παγκόσμια κατάταξη των νεανίδων), που είναι επικεφαλής στο 21ο γκρουπ, ουσιαστικά δεν απειλήθηκε σε κανένα σημείο του ματς από την Ουντό (Νο 777). Ήταν απόλυτα προσηλωμένη στο παιχνίδι της κι έκανε τεστάκι για τη δύσκολη συνέχεια. Στο τελικό 4-0 πήρε με διαφορά όλα τα σετ: 11-4, 11-6, 11-6 και 11-3. Στο άλλο παιχνίδι της πρεμιέρας του 21ου γκρουπ η Τσέρνοβα επιβλήθηκε-το ίδιο εύκολα-της Ιμάν Αΐτ Ραχάλ από το Μαρόκο με 4-0 σετ (11-3, 11-7, 11-6, 11-3).

* Το ομαδικό του Παγκοσμίου πρωταθλήματος ολοκληρώθηκε χτες βράδυ με την Κίνα να κατακτά δύο χρυσά μετάλλια! Στο ομαδικό νέων έδωσε συγκλονιστικό τελικό με την Ιαπωνία και αφού βρέθηκε δύο φορές πίσω στο σκορ με 0-1 και 1-2 επικράτησε με 3-2. Το χάλκινο μετάλλιο πήραν η Γαλλία και η Πολωνία. Στις νεάνιδες η κορυφαία δύναμη του αθλήματος δεν συνάντησε ιδιαίτερες δυσκολίες. Στον τελικό κατέβαλλε την Ιαπωνία με 3-0 και γενικά πρέπει να σημειωθεί ότι επιβλήθηκε με αυτό το σκορ σε όλα τα παιχνίδια της στη διοργάνωση! Την 3η θέση μοιράστηκαν η Ρουμανία και το Χονγκ Κονγκ.   

* Την κάτοχο του Τσάμπιονς Λιγκ ρωσική Όρενμπουργκ υποδέχεται αύριο το βράδυ (και όχι το Σάββατο, όπως γράψαμε εκ παραδρομής στο χτεσινό δελτίο Τύπου) η Ανζέ του Παναγιώτη Γκιώνη για την 4η αγωνιστική της πρώτης φάσης της διοργάνωσης. Η αναμέτρηση αρχίζει στις 20:30 ώρα Ελλάδας και γίνεται για το γκρουπ Α, όπου η Όρενμπουργκ προηγείται με 4 βαθμούς, η γαλλική ομάδα ακολουθεί με 3 και 3η είναι η γερμανική Οχσενχάουζεν με 2 βαθμούς. Η Ανζέ είχε χάσει στη Ρωσία με 3-1, είναι και τώρα φυσικά το αουτσάιντερ, ωστόσο με τη νίκη που είχε σημειώσει στη 1 Νοεμβρίου επί της Οχσενχάουζεν (3-0) έχει τεράστιο προβάδισμα για να πάρει την επίσης προνομιούχο 2η θέση. 

* Η Ενεμπόν του Καλλίνικου Κρεάνγκα έχει ρεπό αυτή την αγωνιστική στο Τσάμπιονς Λιγκ. Το επόμενο παιχνίδι της για το γκρουπ C το δίνει στις 13 του μήνα στη Βρέμη εναντίον της Βέρντερ.

 

Φωτό: Η Κατερίνα Τόλιου και ο προπονητής της Κώστας Βατσακλής ποζάριυν χαμογελαστοί έξω από το γυμναστήριο των αγώνων. 

                                                

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ