Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Οι αντίπαλοι της Τόλιου στα προκριματικά γκρουπ του Παγκοσμίου πρωταθλήματος

Chernova

ChernovaΠραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα η κλήρωση για τα προκριματικά του απλού στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα νέων-νεανίδων, που είναι σε εξέλιξη στο Ραμπάτ. Η Κατερίνα Τόλιου, που ετοιμάζεται να ζήσει άλλη μία καινούργια εμπειρία εκπροσωπώντας την ελληνική επιτραπέζια αντισφαίριση έμαθε τις πρώτες αντιπάλους της και φιλοδοξεί να προκριθεί στον 1ο γύρο του αγωνίσματος. Είναι επικεφαλής στο 21ο γκρουπ και θα βρει μπροστά της τη Ντάρια Τσέρνοβα από τη Ρωσία (φωτό), την Αγιό Ουντό από τη Νιγηρία και την Ιμάν Αΐτ Ραχάλ από το Μαρόκο. Τα προκριματικά του απλού νεανίδων περιλαμβάνουν συνολικά 24 γκρουπ (τα 16 από αυτά είναι των 3ων αθλητριών και τα υπόλοιπα των 4ων) και οι αγώνες αρχίζουν το πρωί της Πέμπτης.

Η 18άχρονη πρωταθλήτρια και ο προπονητής της στην εθνική ομάδα Κώστας Βατσακλής έφτασαν σήμερα το μεσημέρι στο Μαρόκο και λίγες ώρες αργότερα πήραν την πρώτη γεύση από το γυμναστήριο των αγώνων, το  «Prince Moulay Abdellah Stadium». Χάρη στην καλή θέση της στον διεθνή πίνακα αξιολόγησης νεανίδων (νούμερο 77)  η αθλήτρια του Δ.Α.Ο. Ταύρου τέθηκε επικεφαλής ομίλου, ενώ με βάση την κλήρωση είναι από τα φαβορί για την κατάληψη μίας εκ των δύο πρώτων θέσεων και την πρόκριση. Θεωρητικά βασικότερη αντίπαλός της είναι η Ρωσίδα Τσέρνοβα, η οποία βρίσκεται στο νούμερο 93 της παγκόσμιας κατάταξης Under 18, το 2012 ήταν νικήτρια του απλού νεανίδων στο διεθνές όπεν της Πορτογαλίας και το 2011 πρωταθλήτρια Ευρώπης στο ομαδικό κορασίδων και 2η στο διπλό κορασίδων. Η Ουντό είναι στο νούμερο 771 του rankinglist, ενώ η Ραχάλ, που επιλέχθηκε από τη διοργανώτρια χώρα, δεν είναι βαθμολογημένη.

«Τη Ρωσίδα την ξέρω και είναι πολύ αξιόλογη παίκτρια. Νομίζω ότι γενικά οι αθλήτριες από αυτή τη χώρα παίζουν καλά απέναντι σε άμυνα. Αυτό που κοιτάζω πρώτιστα όμως, είναι να παίξω εγώ σύμφωνα με τις δυνατότητές μου. Αισθάνομαι καλά, η προετοιμασία μου δεν είχε απρόοπτα κι αν εμφανίσω το πραγματικό μου πρόσωπο πιστεύω ότι θα περάσω στη νοκ άουτ φάση. Αυτός είναι ο στόχος μου και μακάρι να έρθω και πρώτη για να έχω θεωρητικά πιο βατή αντίπαλο στο ταμπλό», δήλωσε το απόγευμα από το Μαρόκο η Κατερίνα Τόλιου.

Την πρεμιέρα της την κάνει την Πέμπτη στις 10:35 ώρα Ελλάδας (12:35 τοπική) κόντρα στην Ουντό. Την ίδια μέρα δίνει και το δεύτερο παιχνίδι της με αντίπαλο την Τσέρνοβα (15:50) και θα κλείσει τα ματς του γκρουπ την Παρασκευή στις 07:55 εναντίον της Ραχάλ. Από την προκριματική διαδικασία θα περάσουν στον 1ο γύρο του αγωνίσματος (σ.σ. των «64») συνολικά 48 αθλήτριες και θα συμπληρώσουν τα 16 φαβορί, που είναι ήδη εκεί απευθείας. Το αγώνισμα θα συνεχιστεί με νοκ άουτ ματς, ενώ όλοι οι αγώνες θα διεξάγονται με το σύστημα του καλύτερου των 7 σετ (best of seven).

 

* Το αγωνιστικό στιγμιότυπο με την Τσέρνοβα είναι από το photo gallery της I.T.T.F.

                                                

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ