Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Ρεβάνς Γκιώνη από Βανγκ Μπόρα και πρόκριση στους «16» του σουηδικού World Tour

Vatsa-Gio EURO_Lomaev_Alex

Vatsa-Gio EURO_Lomaev_AlexΔύο φορές είχε συναντήσει ο Παναγιώτης Γκιώνης τον Βανγκ Μπόρα πριν από δύο χρόνια, στον διπλό τελικό της Ευρωπαϊκής Λίγκας εθνικών ομάδων στη Standard Division και είχε γνωρίσει ισάριθμες ήττες ύστερα από σκληρές αναμετρήσεις. Σήμερα το βράδυ στη Στοκχόλμη ήταν η ώρα για… ρεβάνς σ’ ένα ακόμα αμφίρροπο ματς. Για τον 2ο γύρο του σουηδικού τουρνουά ο «χάλκινος» πρωταθλητής Ευρώπης του απλού ανδρών απέδωσε πολύ καλό πινγκ πονγκ κόντρα στον πολιτογραφημένο Τούρκο, επικράτησε με 4-2 σετ και πέρασε στη 16άδα. Πέτυχε τον αρχικό του στόχο στο απλό και τώρα βλέπει ψηλότερα με την προοπτική να μπει τουλάχιστον στην 8άδα, κάτι που θα γίνει για πρώτη φορά σε τουρνουά World Tour (πρώην Pro Tour)! Επόμενος αντίπαλος θα είναι ο Τσεν Τσίεν Αν από την Ταϊπέι και ο αγώνας γίνεται αύριο Σάββατο στις 15:30 ώρα Ελλάδας.

Στον αγώνα με τον Βανγκ Μπόρα (νούμερο 93 στην τρέχουσα παγκόσμια κατάταξη) ο Γκιώνης (Νο 35) ευτύχησε να πάρει με οριακή διαφορά τα δύο πρώτα σετ και ν’ αποκτήσει και ψυχολογικό πλεονέκτημα. Θα μπορούσε μάλιστα ν’ αυξήσει άμεσα τη διαφορά όταν προηγήθηκε 5-1 στο 3ο σετ, ωστόσο ο κινεζικής καταγωγής αθλητής επανήλθε άμεσα, ισοφάρισε σε 9-9 και ήταν η δική του …σειρά να κατακτήσει το σετ με διαφορά δύο πόντων. Η εξέλιξη αυτή όμως, δεν επηρέασε τον Έλληνα πρωταθλητή, ο οποίος με τη βοήθεια του ομοσπονδιακού τεχνικού Κώστα Βατσακλή διατήρησε την ηρεμία στο παιχνίδι του. Έκανε καλή εκκίνηση στο 4ο σετ, κράτησε μπάλα με τις άμυνες, πέρασε τις επιθέσεις του και κυριάρχησε για το 3-1. Ο Βανγκ αντέδρασε εκ νέου, μείωσε σε 3-2 σετ, όμως ήταν φανερό ότι δεν είχε τον έλεγχο του αγώνα στα χέρια του. Ο Γκιώνης μπήκε δυνατά και στο 6ο σετ και όταν βρέθηκε στο +3 (4-1 και 5-2) άφησε πολύ μικρά περιθώρια στον αντίπαλό του να γυρίσει την κατάσταση. Έτσι, έφτασε στο τελικό 4-2 σετ και νίκησε ξανά τον Μπόρα ύστερα από τους Μεσογειακούς Αγώνες του 2009 στην Πεσκάρα. Τα σετ 11-9, 13-11, 9-11, 11-7, 7-11 και 11-6.

Θυμίζουμε ότι στον 1ο γύρο του απλού ο 34χρονος διεθνής μας είχε νικήσει το μεσημέρι τον Ιάπωνα Γιούκι Χιράνο με 4-1 σετ (11-7, 12-10, 14-16, 11-6, 11-8). Επίσης, ο αυριανός αντίπαλός του Τσεν Τσίεν Αν, που αναδείχτηκε φέτος παγκόσμιος πρωταθλητής στο διπλό ανδρών και είναι συμπαίκτης του Κρεάνγκα στη γαλλική Ενεμπόν, απέκλεισε στους «32» πολύ δύσκολα τον  Σουηδό Γιον Πέρσον με 4-3 σετ.

                                      

* Φωτό: Άλλη μία καλή στιγμή για τον Παναγιώτη Γκιώνη υπό τις οδηγίες του Κώστα Βατσακλή. Η φωτό από το περσινό Παγκόσμιο πρωτάθλημα είναι του Άλεξ Λομάεφ από το αρχείο της I.T.T.F.

 

 

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ