Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Για τη διάκριση στο όπεν της Στοκχόλμης ο Γκιώνης

Gio aponomi_3

Gio aponomi_3Παρών στο τελευταίο World Tour του 2013 θα είναι ο Παναγιώτης Γκιώνης. Ο «χάλκινος» πρωταθλητής Ευρώπης του απλού ανδρών μεταβαίνει στη Στοκχόλμη για να πάρει μέρος στο σουηδικό επαμειβόμενο όπεν, το οποίο αρχίζει αύριο εκεί και θα ολοκληρωθεί την προσεχή Κυριακή. Μετά τη μεγάλη βαθμολογική βελτίωση, που είχε στον διεθνή πίνακα αξιολόγησης του Νοεμβρίου, επέλεξε ν’ αγωνιστεί στη σκανδιναβική χώρα με σκοπό να προχωρήσει στο απλό ανδρών και να πάρει κι άλλους πόντους. Η διάκριση είναι μέσα στις δυνατότητές του, καθώς το τουρνουά της σουηδικής πρωτεύουσας συγκεντρώνει πολύ σπουδαία ονόματα της επιτραπέζιας αντισφαίρισης, όχι όμως όλους τους τοπ αθλητές. Ουσιαστικό για τον Γκιώνη και το γεγονός ότι στο τεχνικό κομμάτι θα έχει τη βοήθεια του ομοσπονδιακού τεχνικού Κώστα Βατσακλή.

Οι δύο άνδρες πηγαίνουν αύριο το μεσημέρι στη Στοκχόλμη, ανήμερα της έναρξης των αγώνων. Στο απλό ο Γκιώνης θα είναι απευθείας στο κυρίως ταμπλό και αποφεύγει τα γκρουπ, όμως στο διπλό θα παίξει το ίδιο βράδυ στους προκριματικούς γύρους. Σχημάτισε δίδυμο με τον Πολωνό Γιάκαμπ Κοζόφσκι και αρχίζουν την προσπάθειά τους από τον προκριματικό γύρο των «64». Κληρώθηκαν ν’ αντιμετωπίσουν τους Ρώσους Σέμεν Σεβτσένκο/Εβγένι Περούκιν.  

Παράλληλα έχει γίνει η κλήρωση για τους 32 αθλητές, που πέρασαν απευθείας στον 1ο γύρο του απλού. Ο Έλληνας πρωταθλητής είναι στο κάτω μέρος του ταμπλό των «64» και περιμένει για το μεσημέρι της Παρασκευής τον πρώτο του αντίπαλο από τα προκριματικά. Αν περάσει στους «32» πιθανότατα θα συναντήσει τον πολιτογραφημένο Τούρκο Βανγκ Μπόρα, με τον οποίο έχει παράδοση πολύ δυνατών αναμετρήσεων. Σε περίπτωση νέας νίκης, ίσως βρει στη 16άδα το 4ο φαβορί του αγωνίσματος, τον Τσεν Τσίεν Αν από την Ταϊπέι, που σαφώς δεν είναι αχτύπητος.  

Το όπεν της Στοκχόλμης είναι το τελευταίο στη φετινή σειρά της διεθνούς ομοσπονδίας (I.T.T.F) πριν από τον μεγάλο τελικό των WorldTour. Πρόκειται ν’ αγωνιστούν 135 αθλητές και 77 αθλήτριες από 46 χώρες όλου του κόσμου. Παρούσα και η Κίνα με τον Ξου Ξιν (νούμερο 2 της παγκόσμιας κατάταξης), τον Γιαν Αν (Νο 8) και τον Φαν Ζεντόνγκ (Νο 11) ν’ αποτελούν τα τρία πρώτα φαβορί του απλού.

ΝΕΕΣ ΚΑΛΕΣ ΕΜΦΑΝΙΣΕΙΣ ΑΠΟ ΠΑΠΑΔΑΚΗ ΚΑΙ ΜΑΚΡΑ

PB262312Το περασμένο Σαββατοκύριακο στο μεταξύ, Έλληνες αθλητές είχαν δραστηριότητα σε ξένα πρωταθλήματα. Στην Ιταλία κατ’ αρχάς, η Αγγελίνα Παπαδάκη συνέβαλε σ’ ένα ακόμα θετικό αποτέλεσμα της Νορμπέλο. Η ομάδα της Σαρδηνίας κατέβαλλε εντός έδρας τον Ζευς με 4-1 και διατηρήθηκε στην κορυφή της βαθμολογίας παρέα με την Κορτεματζιόρε. Έχουν από 8 βαθμούς με 4 νίκες σε ισάριθμους αγώνες. Η αριστερόχειρας διεθνής ξεπέρασε το εμπόδιο της Κινέζας Τιαν Γινγκ με 3-2 σετ. Η ιστοσελίδα της ιταλικής ομοσπονδίας μάλιστα, συμπεριέλαβε τη νίκη της Νορμπέλο στα βασικά της θέματα και είχε φωτογραφία της Παπαδάκη (διπλανή φωτό).  

Στη Γαλλία και την 4η κατηγορία (National 2) η Αμικάλ Λεγκ Σεζέρ 2 του Λευτέρη Μάκρα πέτυχε σπουδαία νίκη στην έδρα της εναντίον της Νιορ Σουσέ με 8-5. Η συγκεκριμένη ομάδα είναι 2η στο γκρουπ Gτης πρώτης φάσης. Ο δευτεραθλητής Ελλάδας του απλού ανδρών ήταν πρωταγωνιστής για την Αμικάλ, καθώς σημείωσε δύο νίκες και μία ήττα στο απλό και είχε ένα ακόμα θετικό αποτέλεσμα στο διπλό. Η ομάδα του βρίσκεται στην 5η θέση του γκρουπ με 10 βαθμούς. Ο Μάκρας θα παραμένει στη Γαλλία για δέκα ημέρες συνολικά, αφού το επόμενο Σάββατο έχει νέα υποχρέωση για το πρωτάθλημα.

Τέλος, δύο αγώνες έδωσε τις τελευταίες ημέρες η Μπαγιάρ Αρζεντάν 2 του Γιώργου Φραγκούλη για την 3η κατηγορία (National 1). Έχασε εκτός έδρας 8-3 από τη Ραμπουγιέ και νίκησε 8-2 ως γηπεδούχος τη Μπορντό CAM 2 δίνοντας νωρίτερα το παιχνίδι της για την 6η αγωνιστική του γκρουπ Α. Δυστυχώς, δεν μπορέσαμε να μάθουμε έγκαιρα τα αποτελέσματα του 21χρονου αθλητή μας. Στη βαθμολογία του γκρουπ Α η Μπαγιάρ Αρζεντάν είναι στην 4η θέση με 11 βαθμούς κι έναν αγώνα παραπάνω.

 

Φωτό 1: Ο Παναγιώτης Γκιώνης, που διακρίνεται δίπλα στον Γερμανό Μπάστιαν Στέγκερ, στο βάθρο των νικητών του απλού στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, θα δώσει στη Σουηδία τους πρώτους αγώνες του σε διεθνές τουρνουά μετά τη διοργάνωση του Σβέσατ.  

 

 

                                                         

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ