Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Οι «ασημένιοι» πρωταθλητές Ευρώπης ήταν τα κεντρικά πρόσωπα στη γιορτή του Π.Ο.Φ.Επ.Α.

PB232255

PB232255Μέσα σε ζεστή και οικογενειακή ατμόσφαιρα ο Πανελλήνιος Όμιλος Φίλων Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης πραγματοποίησε το βράδυ του Σαββάτου την καθιερωμένη εκδήλωση για την απονομή των επάθλων στους νικητές των ομαδικών αγώνων βετεράνων-ανεξαρτήτων της περιόδου 2012-2013 από την περιοχή της Αττικής. Το ξεχωριστό χρώμα στη φετινή γιορτή, που έγινε στη μουσική ταβέρνα «Καπετάνιος» στα Κάτω Πετράλωνα, έδωσαν τα στελέχη της εθνικής μας ομάδας ανδρών, τα οποία βραβεύτηκαν για το ασημένιο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Αυστρίας. Η διοίκηση του Π.Ο.Φ.Επ.Α. και τα πολυάριθμα μέλη του τίμησαν με τον καλύτερο τρόπο τους αθλητές και τον προπονητή τους για την πρωτόγνωρη διάκριση και παράλληλα δέχτηκαν την τιμή απ’ όλη την αποστολή, που βρέθηκε σύσσωμη στο κοσμικό κέντρο. Εκεί ήταν οι αθλητές Καλλίνικος Κρεάνγκα, Παναγιώτης Γκιώνης, Κώστας Παπαγεωργίου, Τάσος Ρηνιώτης και ο ομοσπονδιακός προπονητής Κώστας Βατσακλής, εκεί και ο πρόεδρος της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. και έφορος των εθνικών ομάδων Μανώλης Κολυμπάδης.

Στα δύο μικρά τραπέζια, που είχαν στηθεί για τις απονομές, μπροστά από την ορχήστρα, οι διοργανωτές εκτός από μία σημαία με το έμβλημα του Π.Ο.Φ.Επ.Α. είχαν βάλει και την ελληνική σημαία για να παραπέμπει στα δύο μετάλλια, που κατέκτησε η χώρα στο Σβέσατ σε ομαδικό και απλό ανδρών. Όταν ο αντιπρόεδρος του Π.Ο.Φ.Επ.Α. Άγγελος Μακρής ανήγγειλε την παρουσία των πρωταγωνιστών και αναφέρθηκε στις επιτυχίες τους στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, ο κόσμος ξέσπασε σε χειροκροτήματα. Η βράβευσή τους προηγήθηκε στο πρόγραμμα και μάλιστα, ο παλιός διεθνής αθλητής έδωσε το μικρόφωνο σε όλα τα παιδιά για να πουν δύο λόγια. Οι αθλητές ευχαρίστησαν θερμά για την τιμή του Π.Ο.Φ.Επ.Α. προς την εθνική ομάδα, ευχήθηκαν να έρθουν κι άλλες παρόμοιες χαρές για την ελληνική επιτραπέζια αντισφαίριση στο μέλλον και δημιούργησε αίσθηση η δήλωση του Κρεάνγκα ότι ύστερα από τόσα μετάλλια σε Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, το ασημένιο στο ομαδικό ήταν η μεγαλύτερη στιγμή του. Επίσης ο Βατσακλής, αφού θύμισε ότι είχε καθηγητή τον Μακρή στα Τ.Ε.Φ.Α.Α., έδειξε διάθεση ν’ αρχίσει να παίζει με τους βετεράνους και δήλωσε …ανοιχτός σε κάθε πρόταση. Σε καθένα από τα πέντε στελέχη του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος δόθηκε από ένα έπαθλο, που ανέφερε τη διάκριση και την απονομή έκαναν ισάριθμα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Π.Ο.Φ.Επ.Α..

Πριν από τη βράβευση χαιρέτησε ο πρόεδρος του Π.Ο.Φ.Επ.Α. Σταύρος Πλακαντωνάκης και μετά από αυτή είπε λίγα λόγια και ο πρόεδρος της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. Μανώλης Κολυμπάδης. «Δεν είμαστε εμείς, που τιμάμε την εθνική ομάδα. Εκείνη μας τιμά με την παρουσία της απόψε εδώ. Εμείς απλά πραγματοποιούμε έναν από τους σκοπούς του Ομίλου, που προβλέπονται στο καταστατικό του: Την ηθική συμπαράσταση στις εκάστοτε προσπάθειες των εθνικών μας ομάδων», τόνισε ο Σταύρος Πλακαντωνάκης και αναφορικά με την εξάπλωση της προσπάθειας των βετεράνων και ανεξαρτήτων ανέφερε: «Η αγάπη σας για το άθλημα είναι συγκινητική και αποτελεί τον κινητήριο μοχλό στις προσπάθειές μας. Αυξανόμαστε κάθε χρονιά και φέτος έχουμε δύο νέες περιφέρειες, αυτές της Πελοποννήσου και της Δυτικής Ελλάδας. Στα ομαδικά συμμετέχουν αυτή την περίοδο 102 ομάδες κι έχουμε πάνω από 520 δελτία. Ο σπόρος που σπείραμε πριν από δέκα χρόνια βρήκε γόνιμο έδαφος, άπλωσε κλαδιά και πιστεύω ότι πολύ σύντομα θ’ αγκαλιάσει όλη η Ελλάδα αυτή τη δραστηριότητα». Εξάλλου, ο παλιός πρωταθλητής αποκάλυψε ότι μέσα στις επόμενες επιδιώξεις του Ομίλου είναι να οργανώσει κάποια στιγμή στην Ελλάδα μικρής εμβέλειας διεθνείς συναντήσεις.

Ο Μανώλης Κολυμπάδης από την πλευρά του δήλωσε μεταξύ άλλων: «Ευχαριστούμε πολύ για την τιμή, που κάνατε σε αυτά τα παιδιά, τα οποία χάρισαν στιγμές συγκίνησης και περηφάνιας στο άθλημα. Οι σπουδαίες διακρίσεις στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα έφεραν μεγάλη χαρά σε όλους τους φίλους του αθλήματος, άγγιξαν ολόκληρη τη φίλαθλη γνώμη. Το καταλαβαίνουμε με την αγάπη που απολαμβάνουμε απ’ όλους σας και είμαστε περήφανοι γι’ αυτό. Να ξέρετε ότι οι επιτυχίες ανήκουν σε ολόκληρο το άθλημα κι έχουν συμβάλει σε αυτές όλοι όσοι μοχθούν χρόνια τώρα για την ανάπτυξή του. Μέσα σε αυτούς δεδομένα είστε και όλοι εσείς στο κίνημα του Π.Ο.Φ.Επ.Α.. Χάρη σε σας ο χώρος των βετεράνων και ανεξάρτητων αθλητών έχει αποκτήσει μεγάλη δυναμική και δημοφιλία και όλοι ευχόμαστε να πάτε το άθλημα ακόμα πιο μακριά». Στην εκδήλωση παρέστη και το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. και τέως πρόεδρος της Τεχνικής Επιτροπής Γιώργος Παπαγεωργίου

Στη συνέχεια της όμορφης γιορτής ο Π.Ο.Φ.Επ.Α. βράβευσε τις ομάδες που διακρίθηκαν την περίοδο 2012-2013. Έγινε η απονομή των επάθλων στις νικήτριες των διασυλλογικών πρωταθλημάτων Α΄, Β΄και Γ΄κατηγορίας Αττικής και Νότιας Ελλάδας. Στη Γ΄κατηγορία υπήρχαν δύο όμιλοι και η απονομή αφορούσε τις τρεις πρώτες ομάδες από τον κάθε όμιλο. Ρεπορτάζ θα υπάρξει και στην ιστοσελίδα του Π.Ο.Φ.Επ.Α., ενώ οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν στο youtube δύο ξεχωριστά βίντεο της εκδήλωσης (τα οποία ετοίμασε ο αθλητής Ηρακλής Γερογιάννης) με τη βράβευση της εθνικής ομάδας και τις απονομές στις νικήτριες ομάδες βετεράνων-ανεξαρτήτων.

 

Φωτό: Τα μέλη της εθνικής μας ομάδας ανδρών σε αναμνηστικη φωτό με το διοικητικό συμβούλιο του Π.Ο.Φ.Επ.Α. αμέσως μετά τη βράβευση. 

                                     

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ