Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Ήττα 4-2 για τον Παπαγεωργίου, που παίζει αύριο για την πρόκριση στην επόμενη φάση

Ελάχιστα κακά διαστήματα στην απόδοσή του στοίχισαν στον Κώστα Παπαγεωργίου, στο πολύ κρίσιμο βραδινό ματς με τον Κάρλος Μασάδο, για το Προολυμπιακό τουρνουά του Λουξεμβούργου. Ενώ βρέθηκε να προηγείται με 2-0 σετ κι έδειχνε ξεκάθαρα ότι ελέγχει το παιχνίδι, έκανε αγωνιστική «κοιλιά» σε κρίσιμα χρονικά σημεία κι επέτρεψε στον Ισπανό πρωταθλητή να γυρίσει την κατάσταση και να πάρει τη νίκη με 4-2. Ο Παπαγεωργίου έχασε έτσι μεγάλη ευκαιρία να κάνει άλμα πρόκρισης στην επόμενη φάση και το αν θα πάρει τελικά μία από τις δύο προνομιούχες θέσεις του 15ου γκρουπ θα κριθεί αύριο το απόγευμα στην αναμέτρηση με τον Ουκρανό Ζμουντένκο.

Το ξεκίνημα απέναντι στον επικεφαλής του γκρουπ (και νούμερο 39 στην Ευρώπη) ήταν υπέροχο για τον Έλληνα πρωταθλητή (Νο 112). Δημιουργούσε διαφορά πόντων με εξαιρετικές εκκινήσεις και παρότι δεν κατάφερνε να τις κρατήσει, στο τέλος είχε τις λύσεις με καθαρό μυαλό και αποφασιστικότητα. Τόσο το 1ο όσο και το 2ο σετ τα πήρε με forehand spin.

Διατήρησε καλό ρυθμό και φαινόταν ότι είχε σοβαρό πρόβλημα μόνο στο σερβίς του αντιπάλου του με το forehand. Ξαφνικά όμως, η εξέλιξη ήταν πολύ διαφορετική και ειδικά μετά τα μέσα του κάθε σετ. Ο Μασάδο κατέκτησε το 3ο σετ αν και βρέθηκε να χάνει 4-6, πήρε το 4ο από 7-9 και με τα σερβίς να τα έχει ο Παπαγεωργίου και ανέτρεψε εκ νέου τα πράγματα στο 5ο όταν ήταν πίσω με 2-6!!! Χάνοντας και το σημαντικό πλεονέκτημα του 5ου σετ ο πρωταθλητής Ελλάδας δεν είχε ούτε την ψυχολογία ούτε τις δυνάμεις να κυνηγήσει το σκορ και στο 6ο σετ κάμφθηκε εύκολα. Τα σκορ 11-9, 11-9, 8-11, 9-11, 8-11 και 5-11. Το ενθαρρυντικό, εν όψει της αυριανής καθοριστικής ημέρας, είναι ότι στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα ο Παπαγεωργίου έβγαλε την ποιότητα του με πολύ καλή επαφή και αφού μπορούσε κάλλιστα να νικήσει το 1ο φαβορί του γκρουπ έχει πολλές πιθανότητες και απέναντι στο νούμερο 2. Αντιμετωπίζει τον Γιάροσλαβ Ζμουντένκο στις 17:15 ώρα Ελλάδας και νωρίτερα ο Ουκρανός (νούμερο 49 στην Ευρώπη) θα έχει παίξει με τον Μασάδο, αγώνας που σαφώς ενδιαφέρει πολύ και την ελληνική πλευρά.

Στον άλλο βραδινό αγώνα για το 15ο γκρουπ ο Ζμουντένκο κατέβαλλε εύκολα τον Ίρφαν Τσέκιτς από το Μαυροβούνιο με 4-0 σετ (11-4, 11-3, 11-9, 11-2). Ρεπό είχε ο Ισλανδός Γκούντμουντορ Στέφενσεν και αύριο το πρωί έχει ρεπό ο Παπαγεωργίου. Μασάδο και Ζμουντένκο έχουν από δύο νίκες σε ισάριθμους αγώνες.

                                                                               

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ